Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 192
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
A колко ти беше стойността на вит.Д ? Аз си мислех с 1000 да пробвам. Дали няма да ми дойде много 3000? Ох, за какво ги имаме тия лекари....още преди бременността бях с дефицит и друг АГ ми изписа по 800 да пия на ден. След това вече моя АГ като забременях вика спирай ги, лято е, ходи на море, печи се на слънце....и ето спрях го и падна под реф.стойност.
Дефицита ми беше под 20. С тези 3000 го вдигмах до 40 за месец. Другият то вариант е да си правиш слънчеви бании. Моя АГ преди време ми вика, "Е какво не можеш да се попечеш 20 минути на слънце ли?" 😃😃
Нямам представа мен все такива дози са ми изписвали. А, тоя Вигантол с по 4 капки нищо и половина. Дори от 28 спадна на 22 докато го приемах. Само този спрек ме оправи. Аз не съм ги изследвала сега по време на бременността.

Аз от всъщност от 10-11 седмици имам като пеперудки в корема. От 13 седмица на моменти усещам вечер по осезаемо като съм в покой. Предната бременност започнах от 14 седмица, като от 16 вече беше доста повече. Реално, и сега и предния път ми казаха, че е много рано и не е възможно да е бебето, но аз ви знам, че е то. Познавам си тялото и знам кога са ми червата и кога, той ми шава. 😃Сега съм със задна плацента, преди бях с предна.
Момичета, вие ранна фетална в коя седмица ще правите?

# 481
12г.с. беше моята ФМ.

# 482
Моята фетална беше точно в 13 г.с. В същият ден и БХС.

# 483
Две вечери и аз усетих нещо и ми стана странно /за това реших да ви попитам/, но не съм сигурна, че е бебето...нямам база за сравнение, а и не съм от най-сенизитивните хахах
Моята ФМ беше в края на 12 г.с

# 484
Аз пък сутрин го усещам вляво, като съм по гръб. Понеже винаги в горната част съм била по-слаба и тази сутрин даже се виждаше как в лявата част на корема е по-подуто и има като топчица - оформена и твърда на допир. Не усещам движения, но си знам, че се бебето се намира точно там и ми става много миличко. Two Hearts

Вчера ходих да ме боднат и за пренатален. Мислих го, мъдрих го, почти се бях навила, че няма смисъл и необходимост, тъй като докторът ми каза, че всичко е супер и вчера не издържах и звъннах в Cell Genetics в 14 г.с.. Отидох, едната ми ръка я бодоха-бодоха, изобщо не пусна кръв. Набодоха и другата, взеха кръв, то като тръгна да тече после... 15 мин се видяха в чудо с 10 тампона. Laughing Викам си на акъла: "Колко знаци искаш, че всичко е наред и няма нужда от излишни операции.." Ама пусто неверие, та сега чакаме резултати до 7 дни.

# 485
И моята първа ФМ и бхс беше вчера в 12+3 г.с

# 486
  • София
Моята ФМ предстои и ще бъде в 13г.с.+5 дни, на следващия ден БХС....та съм в очакване.

# 487
Пиете ли още фолиева киселина? На мен ми е спряха вече. В 14 г.с. съм.

# 488
Аз пък се чудя вчера нали ми дадоха витамини за бременни и в тях има фолиева ...да пия ли и неофолик мета докато свърши или да остана само на витамините

# 489

Моите пренатални ги спряха засега, защото вътре имаше по 400 микрограма фолиева за ден, а преди две седмици в изследването B6 и B9 ми бяха космически стойности. Кофти е да се предозира с фолиева, според мен трябва да се приема според индивидуалните резултати и само след изследване. Аз винаги съм имала доста в кръвта, дори и без да приемам външно. Принципно знам, че я спират към 13-14 седмица.

Надежда, колко микрограма има в пренаталните?

# 490
И аз се замислих за фолиевата и май ще я спирам, вероятно като вляза в 14та г.с. Сега съм 13г.с + 4 дни и си взех да пия от началото на седмицата Прегнакеър Плюс.

# 491

Моите пренатални ги спряха засега, защото вътре имаше по 400 микрограма фолиева за ден, а преди две седмици в изследването B6 и B9 ми бяха космически стойности. Кофти е да се предозира с фолиева, според мен трябва да се приема според индивидуалните резултати и само след изследване. Аз винаги съм имала доста в кръвта, дори и без да приемам външно. Принципно знам, че я спират към 13-14 седмица.

Надежда, колко микрограма има в пренаталните?
Ето това съдържат витамините

# 492
+1 за изследване на фолиева преди спиране. Понякога има нужда да се пие до раждането, няма как да стане ясно без изследване

# 493
+1 за изследване на фолиева преди спиране. Понякога има нужда да се пие до раждането, няма как да стане ясно без изследване
Ами след като сега се приема и да се изследва резултата би следвало да е добър...вероятно трябва да се спре и тогава да се изследва и при нужда да се приема отново.... 🤔🤔🤔
Като цяло докторите явно нищо не изследват....много тъжно...но и прекаленото изследване на какво ли не, не мисля че е добре....

# 494
Защо изследването на много неща да не е добре? Не е добре,ако лекарите не обърнат внимание на резултатите, в самото изследване няма нищо лошо.
Иначе при бременност не се спира нищо преди изследване. Това,че се приема не значи, че е ок. Аз съм пила три месеца и бях с дефицит, а пък при бременност плода дърпа много.

Общи условия

Активация на акаунт