Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 47 470
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Да, паролата си пиша.
Излиза ми това при всеки опит, а паролата е вярна:
Sorry, try again.
Password:
Sorry, try again.
Password:

# 181
Значи не пишеш правилната парола. Провери да не си на кирилица. С акаунта администратор на компютъра ли си?

# 182
Здравейте! Имам следния проблем. Взех си усилвател за wi-fi и не мога да го използвам на телефона си. Свързва се на лаптопите ми и там си го ползвам, но на телефона ми не иска и не иска. Вижда се мрежата, но при опит за свързване с нея ми изписва неуспешно конфигуриране на IP адреса.  Телефонът ми също е нов, Моторола g 32 е. Някой може ли да ми помогне, защото ми е много необходима тази wi-fi мрежа точно на телефона

# 183
Значи не пишеш правилната парола. Провери да не си на кирилица. С акаунта администратор на компютъра ли си?
Проверих, дава ми само латиници. Не става и не става.чудя се дали не е друг текста, който да впиша….
Има и друг в интернет, който започва с 127.0.0.1, но него изобщо не го разчита.

# 184
Това, че не ти приема паролата няма общо с конкретната конфигурация.

# 185
Това, че не ти приема паролата няма общо с конкретната конфигурация.
Може ли да пиша на лично съобщение, за да не натоварвам темата с моите глупости...

# 186
Аз не мога да ти помогна да си познаеш паролата. Но самата команда няма връзка с това защо не ти приема паролата. Или я бъркаш, или ти не си администратор на компютъра и ти трябва паролата на администратора (root акаунта).

# 187
  • Пловдив
Препоръчате ми някакъв лаптоп или таблет, който да е подходящ за ежедневно ползване и разнасяне компактен/възможно най-лек. У дома имам 2 броя лаптопи които са на по 10 години. Работили са малко, но са ужасни дори и гледането на филми на тях се случва изнервящо и тегаво.
Та оказа се че в университета ми се налага да ползвам ежедневно. Имаме и лекции онлайн,докато старият трактор загрее вече сме свършили. Искам машинка, която да е с прилична бързина(то всвсеки нов ще ми се вижда като совалка) Максимално до 1800 лева. Ще се ползва предимно със офис пакет, онлайн платформите за обучение филми и няколко игри като симс и майнкрафт(трябва да угодим и на другите) Ако идва с вградена ОС ще е добре.Предпочитам да го закупя от физичен магазин.
Също така ще приема препоръки как малко да оптимизирам работата на старите бараки за да се ползват и те защото са здрави(поне на външен вид)

# 188
Препоръчате ми някакъв лаптоп или таблет, който да е подходящ за ежедневно ползване и разнасяне компактен/възможно най-лек. У дома имам 2 броя лаптопи които са на по 10 години. Работили са малко, но са ужасни дори и гледането на филми на тях се случва изнервящо и тегаво.
Та оказа се че в университета ми се налага да ползвам ежедневно. Имаме и лекции онлайн,докато старият трактор загрее вече сме свършили. Искам машинка, която да е с прилична бързина(то всвсеки нов ще ми се вижда като совалка) Максимално до 1800 лева. Ще се ползва предимно със офис пакет, онлайн платформите за обучение филми и няколко игри като симс и майнкрафт(трябва да угодим и на другите) Ако идва с вградена ОС ще е добре.Предпочитам да го закупя от физичен магазин.
Също така ще приема препоръки как малко да оптимизирам работата на старите бараки за да се ползват и те защото са здрави(поне на външен вид)
Сменете хард диска на старите с SSD. Обикновено ефекта е силно осезаем, като пари не излиза скъпо (50-200 според желания размер) и при желание може да се постави без нужда от сервиз - у дома.

# 189
Сменете хард диска на старите с SSD. Обикновено ефекта е силно осезаем, като пари не излиза скъпо (50-200 според желания размер) и при желание може да се постави без нужда от сервиз - у дома.
Понеже имам същия проблем със лаптопа ще следя с интерес това предложение. Дано имате време да обясните малко повече какво и как се прави.

# 190
Лаишки въпрос - монитор без вградени спийкъри, съвсем ли не вади звук?
Без говорител няма какво да възпроизведе звук.
Понеже имам същия проблем със лаптопа ще следя с интерес това предложение. Дано имате време да обясните малко повече какво и как се прави.
За начало вижте как се отваря конкретния лаптоп за който планирате. Обикновенно ако пуснете търсене в youtube марката и конкретен модел и "hdd replacement" ще има някакво качено видео с всички стъпки. Ако няма може да видите в notebookcheck.com, там често има информация за разглобяването. В зависимост от марката някои са елементарни и всеки способен да държи отверка може да стигне до хард диска за 2-3 минути. Предполагам има и по-сложни.

Самата смяна на HDD с SSD просто кара компютъра да зарежда определени неща по-бързо - тези ограничени не от производителност, а от скоростта на паметта. Особенно осезаемо при стартиране на Windows и отваряне на големи файлове. HDD (грубо и общо) чете с около 100MB в секунда, докато SSD 500MB в секунда.

В зависимост от обема на паметта и марката цените варират много, но за 50 лв. може да се вземе нещо прилично надеждно стига да не искате да съхранявате много информация на лаптопа.

# 191
Скрит текст:
Зависи колко стар лаптоп.
На старият ми лаптоп може да му се смени процесора, защото не е запоен за дънната платка. Това е "мозъкът" и е най-важното. Новите лаптопите са със запоен процесор.
RAM паметта може да се смени(добави повече).
Имаше DVD записвачка. На нейно място може да се сложи "HDD caddy"(трябва да се внимава с размера). Това се пъха на мястото на записвачката и в него може да се сложи HDD/SSD. Така имаш два диска(например на SSD е инсталирана операционната система, а на HDD се слага останалото като филми, музика и т.н.).

Друго няма какво да се направи.

# 192
Бладарско, ieatchips !

Като марка има ли значение, или си гледам параметрите които искаме, например MSI или ACER...за монитор?

И също видеокарта nvidia rtx 2060 ще се справи ли с 250 hz? Четох че за 360 херца вече отиваме в друг клас видеокарта, нагоре, четвърта серия, но за 250?
Съжелявам, за монитор препоръка не мога да дам - нямам опит скорошен.
Видеокартата зависи какво ще "бута". Приложение, игра (конкретна?), желана резолюция, детайли? Всичко дава директна промяна върху генерираните кадри (hz). 250 hz е сериозна "скорост" и като цяло не е нужна освен за някакви специфични цели.

# 193
Скрит текст:
Зависи колко стар лаптоп.
На старият ми лаптоп може да му се смени процесора, защото не е запоен за дънната платка. Това е "мозъкът" и е най-важното. Новите лаптопите са със запоен процесор.
RAM паметта може да се смени(добави повече).
Имаше DVD записвачка. На нейно място може да се сложи "HDD caddy"(трябва да се внимава с размера). Това се пъха на мястото на записвачката и в него може да се сложи HDD/SSD. Така имаш два диска(например на SSD е инсталирана операционната система, а на HDD се слага останалото като филми, музика и т.н.).

Друго няма какво да се направи.
Старичък е. Над 10 години. Toshiba е марката, ако има значение. Ще разгледам видеата, може пък да се справя.

# 194
Аз не мога да ти помогна да си познаеш паролата. Но самата команда няма връзка с това защо не ти приема паролата. Или я бъркаш, или ти не си администратор на компютъра и ти трябва паролата на администратора (root акаунта).
Компютъра е от миналата година и само аз го ползвам.
Т.е е личен и само с моята си парола влизам.
Как да разбера дали имам права на администратор?

Общи условия

Активация на акаунт