Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 47 479
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Имам следния проблем, който ми се появи от вчера. Когато направя и  запаметя файлове на презентация с Power point, иконката на запаметения файл има този вид и файлът не може да се отвори, а се показва бял екран, когато поискам да го отворя:

Запаметявам файловете във формат Power point 97-2093 или по-нова версия, но не знам на какво се дължи това. Ще съм много благодарна, ако някой може да помогне.

P.S. Версията на Power point е 2016.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 12:04 от Sun_Shine016

# 196
Защо ги сейфаш в по-ниска версия?

Разширението на файловете Power point трябва да е .pptx , щом си на Офис 2016. Ти сваляш на по-ниска версия - офис 97-2003 и с разширение .ppt.

# 197
По принцип вече по-рядко ги запаметявам в по-ниска. Правех го по-често преди, тъй като версия 97-2003 има по-малък шанс да не се разпознае при отваряне на друг компютър. Докато при запаметяване в нова версия, понякога е имало проблеми. Прсто сега, когато отворя Power point, си правя нормално презентациите, запаметявам си ги в новия формат, но от вчера установих този проблем, който описах по-горе с приложена снимка на променената икона на файла, който изобщо не може да се отвори. Пробвах да направя и файл във формат с по-ниска версия, пак същото -когато се опитам да го отворя се появява само бял екран. Досега не съм имала такъв проблем.

P. S. Най-накрая оправих проблема. Просто нещо в настройките за запаметяване на файловия формат по подразбиране е било разместено. Аз се чудех защо при запаметяване ми изписваше, че форматът е като Open Document presentation. Затова ръчно  му задавах нормалният формат. Обаче, след задаването, файловете не можеха да се отварят. Сега си оправих настройките за файловия формат по подразбиране и всичко е наред.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 14:48 от Sun_Shine016

# 198
Крашна ми Zoom-a!?!

Това не го бях виждала даже насред Ковид. Сега отказва да стартира изобщо апликацията (на десктопа ми), та го прекарах през уеб версията, но пък оттам не ми разрешава да си шерна екрана, а имам една среща по-късно за която опцията ми трябва. Идеи, моля!?

Деинсталирах и преинсталирах, тцццц....

PS Проблемът според мен стана, когато включих една стара Logitech web camera и понеже ми даде кофти изображение почнах да разцъквам сетингите на камерата в Zoom

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 19:30 от Agent Provocateur

# 199
Не знам защо се е крашнал, но вероятно при деинсталацията са останали настройки и не е почистено изцяло. Рестартира ли си компютъра след деинсталацията, преди да инсталираш отново Зуум? Ползва ли CleanZoom, ако не свали и пробвай, програмата си е тяхна?

# 200
Рестартирах, но не съм ползвала CleanZoom! Мерси много, веднага ще опитам!

# 201
  • Sofia
Скрит текст:
Здравейте, от около седмица имам някакъв много странен и дразнещ проблем. При гледане на клипчета, например – в YouTube или FB – се забелязва леко размазване на картината. В началото си помислих, че си въобразявам, но определено не е така. Има си го размазването, но не бих казала, че е еднакво за всички клипчета: при някои е силно, при други – по-слабо.
С рестартиране проблемът не се оправя. Пробвах да ръчна настройките, но и това не помогна.
Да не би да трябва Windows-ът да се преинсталира?
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Само с YouTube ли го има този проблем? Какво пробва? Резолюцията? Друг браузър? Обновяване на видео драйверите, а и на процесора?
Сигурна ли си че не е от качеството на самия клип? И погледна ли на каква резолюция са?

Благодаря ви за мненията и извинете, че се включвам чак сега!
Проблемът с размазването се появи спонтанно, преди около 12 дни. Не се проявява постоянно, а избирателно, което е още по-странно. Интернетът ми е добър, не е от това.
Да, сигурна съм, че става въпрос за качеството на самия клип, защото това са видеа, които съм гледала и преди, многократно, и знам как трябва да се визуализират по принцип.
За YouTube и FB става въпрос, но аз, така или иначе, не гледам клипчета в други сайтове.
В началото си помислих, че е защото RAM-ът ми беше задръстен – разчистих го кардинално, но и това не реши проблема.
Уж update-нах всичко, още преди да питам тук... Може би трябва да си преинсталирам Windows-а.
Понеже пък вчера ми се появи и друг ужасно дразнещ бъг. Направо ми идеше да си счупя лаптопа. Flushed В Booking и GetYourGuide, както съм си на дадена страница, изведнъж автоматично ме прехвърля към друга в същия сайт, без да съм натискала абсолютно нищо. В Booking, например, всеки път ме отвежда към една и съща страница за търсене на настаняване в някакъв незнаен град в Италия. Laughing Това се случва на всеки 30-60 сек. горе-долу и трябва да давам Back постоянно.

# 202
  • IC 1101,Abell 2029
Проверявано ли е за вируси?

# 203
В началото си помислих, че е защото RAM-ът ми беше задръстен – разчистих го кардинално, но и това не реши проблема.
Уж update-нах всичко, още преди да питам тук... Може би трябва да си преинсталирам Windows-а.
Понеже пък вчера ми се появи и друг ужасно дразнещ бъг.
Как разчисти рам-а? Thinking Ако много и често е пипано по настройките на компютъра и ако е инсталиран много "подобряващ" функциите софтуер и разни добавки в браузера, и аз мисля, че преинсталация ще е добра идея, както на Уин така и на всички програми, като почнеш от 0 си е най-добре, всичко чистичко. И ако имаш свободно време за целта естествено, но ако много е бърникано просто няма как да стигнем до причината защото няма как да знаем какво точно е пипнато, може да е нещо дребно.

# 204
  • IC 1101,Abell 2029
От симптомите които се описват много ми намирисва че системата е инфектирана.Но ако преисталацията не е проблем,може...Аз лично в никакъв случай не бих преинсталирвал заради гадини.

# 205
  • Sofia
Проверявано ли е за вируси?
Само с Virus & threat protection. Всичко наред излезе. Нужно ли е да правя друга проверка?

Не се изразих добре. Имах предвид, че хард дискът ми беше пълен до козирката и просто изтрих половината съдържание, с което разполагах на лаптопа. Даже бях стигнала до момент, в който не можех да кача кратко клипче от GoPro-то, понеже нямаше достатъчно място.
Честно казано, не съм сред тия, които бърникат много и правят подобрения. Аз, цялостно, и не знам как. Joy Имам само 3 extension-а: "Disable automatic tab discarding", "Save image as Type" и "Youtube Adblock".
Не ми се вярва някое от тях да е проблемно, защото са от отдавна на лаптопа ми.

От симптомите които се описват много ми намирисва че системата е инфектирана.Но ако преисталацията не е проблем,може...Аз лично в никакъв случай не бих преинсталирвал заради гадини.
Как да постъпя, в такъв случай?

# 206
  • IC 1101,Abell 2029
За да сте сигурни че ще се изчистите от всякакъв зловреден код ви трябва експертна намеса.Регистрирате се в във форумите на kaldata.com.Отивате в раздел "Сигурност и антивирусна защита" и после в "Премахване на зловреден софтуер".Пускате тема,като описвате какви ви са проблемите и чакате някой специалист да се включи и после следвате неговите съвети.

# 207
Здравейте!
Баба ми някакси си е заключила таблета / цъкнала е връщане на фабричните настройки. Иска някаква парола, само че пробвах 1000 от типа 0000 и никоя не става. Другия вариант е с влизане от профила в Гугъл обаче и така не успявам, защото това е поне четвъртия таблет, който успява да прецака и всеки досега май е бил с различен акаунт. Трябват ми помощ и идеи 😅😅

# 208
Здравейте!
Баба ми някакси си е заключила таблета / цъкнала е връщане на фабричните настройки. Иска някаква парола, само че пробвах 1000 от типа 0000 и никоя не става. Другия вариант е с влизане от профила в Гугъл обаче и така не успявам, защото това е поне четвъртия таблет, който успява да прецака и всеки досега май е бил с различен акаунт. Трябват ми помощ и идеи 😅😅
След зануляване трябва да иска паролата на обвързания Google профил доколкото зная.

# 209
Имам само 3 extension-а: "Disable automatic tab discarding", "Save image as Type" и "Youtube Adblock".
Не ми се вярва някое от тях да е проблемно, защото са от отдавна на лаптопа ми.
Махни Ютюб Адблок и пробвай, мисля че е от него защото тубата вече не позволява блокиране на реклами.

Общи условия

Активация на акаунт