Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 47 474
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря. Ако букси е това, което мисля, не са. Компютърът си работи нормално с временния проектор. Ще купуват кабел.

# 166
  • Варна
Не знам дали е правилната тема, но ще попитам тук, дано има някой, който може да помогне. Инсталирах успешно Docker и приех Terms, но оттам нататък не успявам да го стартирам. Излиза ми ето това съобщение:

Следвах указанието точно и изписа ето това:

Някакви идеи?

# 167
Скрит текст:
Не знам дали е правилната тема, но ще попитам тук, дано има някой, който може да помогне. Инсталирах успешно Docker и приех Terms, но оттам нататък не успявам да го стартирам. Излиза ми ето това съобщение:

Следвах указанието точно и изписа ето това:

Някакви идеи?
Замени я с --install

# 168
  • Варна
Пуснах всички възможни ъпдейти на уиндоуса и сега приключват. Ще пробвам и твоя начин. Благодаря Simple Smile

# 169
Първо като гледам си написала командата и аргумента слято, а трябва да е "wsl --upgrade" с разстояние преди тиретата.
Второ до колкото виждам си с Windows 10, а пък wsl, което е Windows subsystem for Linux се появи чак в 11, така че при теб може да я няма и да трябва да се инсталира с някой ъпдейт.

# 170
  • Варна
Да, видях си грешката д интервалите, но за съжаление, резултатът е същият. Да, с 10- ка съм, но и след всички ъпдейти и т.н. нещата не се получиха. За щастие , оказа се, че въпросния Докер засега не ми е нужен. Евентуално за нататък, но тогава вече ще съм с друг компютър и вероятно с 11-ка.

Благодаря за отзивчивостта!

# 171
  • Sofia
Здравейте, от около седмица имам някакъв много странен и дразнещ проблем. При гледане на клипчета, например – в YouTube или FB – се забелязва леко размазване на картината. В началото си помислих, че си въобразявам, но определено не е така. Има си го размазването, но не бих казала, че е еднакво за всички клипчета: при някои е силно, при други – по-слабо.
С рестартиране проблемът не се оправя. Пробвах да ръчна настройките, но и това не помогна.
Да не би да трябва Windows-ът да се преинсталира?
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

# 172
Здравейте, от около седмица имам някакъв много странен и дразнещ проблем. При гледане на клипчета, например – в YouTube или FB – се забелязва леко размазване на картината. В началото си помислих, че си въобразявам, но определено не е така. Има си го размазването, но не бих казала, че е еднакво за всички клипчета: при някои е силно, при други – по-слабо.
С рестартиране проблемът не се оправя. Пробвах да ръчна настройките, но и това не помогна.
Да не би да трябва Windows-ът да се преинсталира?
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Само с YouTube ли го има този проблем? Какво пробва? Резолюцията? Друг браузър? Обновяване на видео драйверите, а и на процесора?

# 173
Лесно ли се криптира компютър и колко надежно е криптирането?

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 17:45 от Selt

# 174
Здравейте, от около седмица имам някакъв много странен и дразнещ проблем. При гледане на клипчета, например – в YouTube или FB – се забелязва леко размазване на картината.
Сигурна ли си че не е от качеството на самия клип? И погледна ли на каква резолюция са?

# 175
Лесно ли се криптира компютър и колко надежно е криптирането?
VeraCrypt

Лесно е, но зависи какво точно искаш. Има достатъчно информация в сайта на програмата https://www.veracrypt.fr/en/Documentation.html

Друг вариант с вградения инструмент в Windows https://support.microsoft.com/bg-bg/windows/%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D … 5105-741561aae838

# 176
Здравейте припоръчайте ми лаптоп за тийн. Няма да се играят тежки игри но ходи на курс по програмиране ако това е от значение.  Бюджета не е голям около 800 лв

# 177
Здравейте,

Може ли съвет как да се справя с рекламите долу вляво на лаптопа(Мак)  във Вайбър.
Скрит текст:

СЛед като направих актуализацията и започнаха да излизат.

В интернет пише да се отвори Терминал и там да се напише следния текст, но при мен стига до момент да се иска парола и не мога да я впиша.
Скрит текст:

# 178
Здравейте,

Може ли съвет как да се справя с рекламите долу вляво на лаптопа(Мак)  във Вайбър.
Скрит текст:

СЛед като направих актуализацията и започнаха да излизат.

В интернет пише да се отвори Терминал и там да се напише следния текст, но при мен стига до момент да се иска парола и не мога да я впиша.
Скрит текст:
Трябва да напишеш паролата на акаунта ти в Mac. Нея ли пишеш?

# 179
Може би работата е там, че когато се пише паролата в терминала на Мак, не се вижда нищо. Изглежда все едно не пишеш нищо. Това е нормално. Напиши я натисни ⏎

Общи условия

Активация на акаунт