Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 46 286
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Не. Не може.
Ако случайно е възможно, то ще е нещо специфично за модела.
П.с. Нов телевизор.

# 586
Нов ТВ временно не е вариант. Имам опция за втори ТВ, но в друга стая по-неудобна. Както и да е. А това Amazon Fire stick   звучи подобно, то с какви устройства може да се свърже  - само телефон? Андроид? Въобще за какво е опция? Лаптопът е с Windows. Благодаря ви.

# 587
Съвсем възможно си е, без проблеми. Има Google Chromecast, Amazon Fire TV Stick и разни техни китайски алтернативи от известни и неизвестни марки.
Напрактика превръщат телевизора в Smart TV, може да се свързват директно към интернет, да пускат филми от флашка, хард диск и т.н. Може и да се споделя екрана от компютъра, но зависи колко стар е лаптопа и какви стандарти поддържа.
Цените варират, но ако не е необяснимо 4k резолюция и подобни, то има и евтини варианти.
Ако целта е само да се гледа интернет телевизията на А1 без да се минава през компютъра, то А1 си имат приемници за целта.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 00:09 от bboiko

# 588
-------------------------------
Редакция: Отбой, закарах го на майстор. Simple Smile
----------------------------
Здравейте,
Опитвам се да инсталирам Windows 10 на стар компютър, който до последно работеше с Win 10, но, понеже ми беше служебен, там са го изчистили и ми го дадоха без система. Купих Win 10 от уж проверен продавач.
Проблемът е, че не иска да буутва от флашката. Слагам я на УСБ 3.0, казва:
Reboot and select proper Boot device or Insert Boot media in selected Boot device.
Флашката се чете на друг комп. Също така като я няма, компа "забелязва" и направо влиза в UEFI (БИОС?) т.е. УСБ работи.

ИТ специалист прегледа настройките и всичко е ок.
Някакви идеи?

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 15:34 от aaa73

# 589
А зададено ли е да буутва от порта в който е флашката с уина?

# 590
Да, зададено е. То и няма друго устройство на компа (харда е празен).
Благодаря, закарах го на майстор, предавам се.

# 591
Да, зададено е. То и няма друго устройство на компа (харда е празен).
Благодаря, закарах го на майстор, предавам се.
Липсата на хард не променя нищо. Две са нещата - дали флашката е boot-ваща и дали е зададено в BIOS правилно да boot-ва от USB. Специално от USB трябва изрично да се зададе. Най-лесно става от бързото меню, което при повечето BIOS се отваря с клавиш F12, излизат възможните boot устройства, избираш USB и готово(тази опция не променя запазените настройки в BIOS). Ако там флашката не се показва, значи не е boot-ваща и това е причината.

Можеше да си спестиш майстора.

# 592
Всъщност това го направих и не сработи.
Майстора спомена нещо за формата на флашката - Legacy или NTFS. Аз май видях нещо такова в  BIOS-a и пипнах, но беше хаотично и не ми се получи.

# 593
Да, има два стандарта за записване на буутваща флашка. Трябва да ползваш този, който поддържа дъното ти. Повечето май поддържат и двата, но трябва да се избере от биоса. "Майстора" не би трябвало да му е проблем това.

# 594
  • Mediterraneo
Съвсем възможно си е, без проблеми. Има Google Chromecast, Amazon Fire TV Stick и разни техни китайски алтернативи от известни и неизвестни марки.
Напрактика превръщат телевизора в Smart TV, може да се свързват директно към интернет, да пускат филми от флашка, хард диск и т.н. Може и да се споделя екрана от компютъра, но зависи колко стар е лаптопа и какви стандарти поддържа.
Цените варират, но ако не е необяснимо 4k резолюция и подобни, то има и евтини варианти.
Ако целта е само да се гледа интернет телевизията на А1 без да се минава през компютъра, то А1 си имат приемници за целта.

Подкрепям! По пандемията се сдобихме със смарт устройства за всичките тв вкъщи Simple Smile Супер удобно е, цените варират, вършат еднаква работа. Докато сменихме тв със смарт, си вършеха чудесна работа.

# 595
^^^ Подкрепям - имаме и Amazon Fire Stick, и Google Chromecast, и Roku и съм ги сложила на по-старите телевизори вкъщи. Само дистанционните се поумножиха, но пък аз съм си инсталирала на телефона апликации заменящи всичките, та и това престана да ми е проблем.

# 596
Здравейте, имам въпрос относно сканиране на документи /надявам се, че въпросът ми е за тази тема/. Имам да сканирам документ от 5 стр. Страниците ги сканирам една по една, така и ги запазвам. Как мога да ги обединя в едий файл и да ги препратя на имейл? Може би да създам папка в Докумнети, да ги преместя всичките страници там и да препратя цялата папка? Мисля, че съм пробвала този вариант /не сега/ и нещо не се получаваше - дали изпращането, дали след това отварянето на целия документ? Ще бъда благодарна за някаква насока какво мога да направя.

# 597
Здравейте, имам въпрос относно сканиране на документи /надявам се, че въпросът ми е за тази тема/. Имам да сканирам документ от 5 стр. Страниците ги сканирам една по една, така и ги запазвам. Как мога да ги обединя в едий файл и да ги препратя на имейл? Може би да създам папка в Докумнети, да ги преместя всичките страници там и да препратя цялата папка? Мисля, че съм пробвала този вариант /не сега/ и нещо не се получаваше - дали изпращането, дали след това отварянето на целия документ? Ще бъда благодарна за някаква насока какво мога да направя.
Не можете да пратите папка по имейл. Можете да пратите пет отделни файла (5те страници), или ако принтера/скенера ви има такава опция за продължаващо сканиране директно при самото сканиране да ги запишете като един файл с пет страници. Третия вариант е pdf редактор, с който да ги обедините, щом вече са сканирани поотделно, но безплатните варианти не са много, евентуално някой онлайн редактор потърсете.

# 598
Не можете да пратите папка по имейл. Можете да пратите пет отделни файла (5те страници), или ако принтера/скенера ви има такава опция за продължаващо сканиране директно при самото сканиране да ги запишете като един файл с пет страници. Третия вариант е pdf редактор, с който да ги обедините, щом вече са сканирани поотделно, но безплатните варианти не са много, евентуално някой онлайн редактор потърсете.
Благодаря за бързия отговор. Значи спомените ми са правилни - не може с папка. Когато сканирам, на всяка страница ми излиза "save". В момента документа не е при мен, но мога да го взема и да пробвам, но се съмнявам. На мен ми се налага 3-4 пъти в годината да сканирам нещо с повече страници и не си заслужава да плащам за редактор, но ще се опитам да намеря някой онлайн редактор. Всъщност трябва да търся PDF редактор, не конвертор?

# 599
  • София
ще се опитам да намеря някой онлайн редактор. Всъщност трябва да търся PDF редактор, не конвертор?

Ето ти един безплатен
https://www.ilovepdf.com/merge_pdf

Общи условия

Активация на акаунт