Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 46 198
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря отново! Аз съм ползвала този редактор/конвертор, не знам кое правилното, но много рядко. Обединих документа, но не виждам опция да го запазя и евентуално да го изпратя. Съжалявам, че питам толкова много, но когато нещо не се практикува е малко трудно за ориентиране.

# 601
Благодаря отново! Аз съм ползвала този редактор/конвертор, не знам кое правилното, но много рядко. Обединих документа, но не виждам опция да го запазя и евентуално да го изпратя. Съжалявам, че питам толкова много, но когато нещо не се практикува е малко трудно за ориентиране.
Предлагам друг вариант за комбиниране - сканирай ги страниците като jpeg снимки, сложи ги в един word-овски файл и от там запази файла като pdf или ако ползваш по-стара версия на MS Office, го принтирай не на физически принтер, а на Microsoft Print to PDF.
Друг вариант е да кажеш какъв ти е скенера. Повечето скенери( или поне тези на HP със сигурност) предлагат софтуер за сканиране, с който автоматично могат да обединяват страници и да ги запазват в един файл.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 13:23 от Smulan

# 602
jpg to pdf за секунди онлайн се прави

# 603
Да, принтер/скенера ми е HP, но нещо софтуера ми за сканиране не работи както трябва, но ми е трудно да разгадавам какво трябва да направя в настройките, както казах почти не ползвам тази опция, а и съм малко от "динозавърското" поколение.... Иначе да, конвертирала съм jpg to PDF. Сега разгледах всички иконки на цялостния документ и видях, че той е запазен на лаптопа ми в док. Изпратих го на себе си и се отваря. Така че сега ще го изпратя на истинския получател и се надявам, че той ще може да го препрати където трябва /аз върша техническата работа по сканирането и да, може да съм "динозавър", но знам кои теми да следя и да питам - LOL/.
Отново огромно благодаря за отзивчивостта ви!

# 604
Аз много често ползвам телефона си за да създам един PDF от няколко страници чрез Google Drive. Качеството е повече от прилично!

To scan a document to a PDF using Google Drive on a mobile device, you can do the following:

1. Open the Google Drive app
2. In the bottom right, tap the Add button and then Scan or the camera icon
3. Point your device's camera at the document
4 .Take a photo of the document
5. Adjust the scanned document
6 Кликнете + за да добавите страницa... на тази стъпка добавяте допълнителна, колкото ви трябват!
7. Tap Done
8. Create a file name or select a suggested title
9. Tap Location to select the Drive folder where you'll save the document
10. To save the finished document, tap Save

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 19:00 от Agent Provocateur

# 605
  • София
Аз съм ползвала този редактор/конвертор, не знам кое правилното, но много рядко. Обединих документа, но не виждам опция да го запазя и евентуално да го изпратя.
Ако става въпрос, за този който предложих (поста е точно след моя) то след обединяването на отделните pdf файлове има бутон за изтегляне на обединения файл.
Скрит текст:

# 606
Да, благодаря, аз това го направих, но след това натиснах нещо, появиха се разни възможности за действия, но аз просто не отворих моике документи, за да видя, че файлът е запазен там. Отварях, затварях за да съм сигурна че е целият документ и го изпратих. Така че, благодарение на форума научих нещо ново и полезно Simple Smile)

# 607
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте   Sad
На нова работа съм . Имам проблем с един sheet,  бутоните му за редактиране са неактивни, не мога да работя по него  ,само с този е така с другите нямам проблем.
Видях ,че има катинарче ,попитах възможно ли е да е само за четене - не било така ,аз съм била натиснала нещо и на другите било с катинар ама работели .
Може ли някой да ми помогне🙏🙏🙏

# 608
Вероятно са оставени само някои клетки за попълване, за да не се трие формат и формули. Провери клетките, които ти трябва да попълваш, може да са активни само те.

# 609
  • София
Как да спра и да изтрия окончателно мейл и човекът, който праща мейли във Gmail?
Не да ми ги праща в Спам, а окончателно и никога да не получавам мейли от този мейл??

# 610
Как да спра и да изтрия окончателно мейл и човекът, който праща мейли във Gmail?
Не да ми ги праща в Спам, а окончателно и никога да не получавам мейли от този мейл??
Създай филтър. Тук https://support.google.com/mail/answer/6579?hl=bg е описано как става.

# 611
  • София
Май успях този път. Много благодаря!

# 612
Вероятно са оставени само някои клетки за попълване, за да не се трие формат и формули.
По-вероятно е да се опитва да редактира данни от форма попълвана от клиенти вероятно искания за рифънд. Което няма как да стане. Освен това резултатите от тази форма са и шернати където също Гугъл уоркспейс има отделни права. Само може да се гадае каква е задачата.

# 613
  • Burgas, Bulgaria
Банално- заключен  е бил шиита ,но моят отговорник не е знаел . Просто продължих да мрънкам ,открих кой е правилният човек и проблема се разреши, че даже се откри още един с формулите, та ....стана работа.  Не съм толкова тъпичка  явно 🤭

# 614
  • Euskal Herria
С какво приложение мога да си изтеглям и записвам видеоклипове (фейсбук, ютюб  и др.) на лаптопа?

Общи условия

Активация на акаунт