Клиники в Истанбул - тема 17

• 58 542
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
  • София
T q, не са изследвани Е от ДЯ, тези опити бяха в България. ПИД е правен на Е в Мемориал.

# 496
T q, не са изследвани Е от ДЯ, тези опити бяха в България. ПИД е правен на Е в Мемориал.
Успех в Мемориал и много ембриончета годни за пид🍀🙏

# 497

А имате ли мъжки фактор? Задължително при тежък мъжки фактор и/или възраст над 40 се прави ПИД на ембрионите.

# 498
Момичета, чета ви и направо се отчайвам.Всички се чудите дали да се прави ПИД, дали качеството на ембрионите е достатъчно добро.Да ви кажа, че има и по-зле - при нас борбата е поне да получим ембрион, тъй като дори не се получава оплождане.
Мисля, че щом стават ембриони, то все един ще се окаже успешен.

Цитат на: Salsera link=topic=1566805.msg47352738

А имате ли мъжки фактор? Задължително при тежък мъжки фактор и/или възраст над 40 се прави ПИД на ембрионите.
[/quote

# 499
DejaE, да ти кажа, не е по-зле. По-зле е до сега да имате нисък процент оплождане, трудно да стигат ембриончетата до 5ти ден и изведнъж да имате хубава бройка бластоцисти, които след ПИД се оказват с тежки генетични аномалии и несъвместими с живота.....тогава разочарованието е още по-голямо. 🥺 Ако трябва направете почивка, поне 5-6 месеца и двамата бъдете на нисковъглехидратен режим, спорт, йога, много вода, движение, молитви. Ако имате проблем с мъжки фактор, задължително правете МАКС + ИМСИ или направо ТЕСЕ. Стискам палци 🍀🍀🍀
ПП Винаги има по-лошо от лошото. Много жени са стигнали до крайния етап и са загубили рожбите си при раждане, в напреднала бременност или до първата годинка.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 12:07 от Kactus

# 500
Аз съм на 41, пациентка на Мемориал и имаме успех при първи опит (10гс съм)
В болницата винаги си искат допълнително потвърждение за ПИД. За нас също беше много препоръчително. От 6 Е стигнали до 5 ден ни казаха, че само 4 са подходящи за изследването, от тях останаха 2 след ПИД.
Моят съвет е да не се колебаеш, това си им е стандартна процедура да питат пак и пак, за да не стават грешки.
Докато ми правеха трансфера сигурно 4-5 различни медицински лица ме питаха за имена и ми сверяваха гривната на ръката, за да не стане грешка.
Успех пожелавам на всички ви ❤ И нека не забравяме, че няма лесен път на инвитро процедури, но също така има от лошо по-лошо понякога и да не потъваме в отчаяние ❤❤❤
Пращам ви сила и кураж и се моля за всички ви ❤

# 501
  • София
Благодаря за коментарите.
Между другото, когато турските лекари ми гледаха снимките на ембритата от процедурите в бг бяха озадачени, уж бластоцисти и така пишеше и в епикризите, но според тях те не са отговаряли на стадий бластоцист, а по-скоро на 3-4 ден.
Имаме мъжки фактор, но не е сериозен.
Вероятно ще се повторя, мъжът ми и аз пием добавки от години, турските лекари казаха че е безмислено, но ако ще се чувстваме по спокойни да продължаваме, но те смятат че генетиката е на първо място при положение, че сме на 45-46г. шанса ни е 10%.
Изобщо не се колебая дали да правя ПИД, просто ме объркват и изненадват с тези потвърждения, явно аще не мога да им свикна на начина на работа.

# 502
Аз съм на 41, пациентка на Мемориал и имаме успех при първи опит (10гс съм)
В болницата винаги си искат допълнително потвърждение за ПИД. За нас също беше много препоръчително. От 6 Е стигнали до 5 ден ни казаха, че само 4 са подходящи за изследването, от тях останаха 2 след ПИД.
Моят съвет е да не се колебаеш, това си им е стандартна процедура да питат пак и пак, за да не стават грешки.
Докато ми правеха трансфера сигурно 4-5 различни медицински лица ме питаха за имена и ми сверяваха гривната на ръката, за да не стане грешка.
Успех пожелавам на всички ви ❤ И нека не забравяме, че няма лесен път на инвитро процедури, но също така има от лошо по-лошо понякога и да не потъваме в отчаяние ❤❤❤
Пращам ви сила и кураж и се моля за всички ви ❤

Честито! Какво са ви стойностите на АМХ? Ние правихме един опит тук, но от трите фоликула не извадиха нищо, бяха кухи.😞 Сега ще правим опит в Бахчеджи и се чудя дали има шанс да успеят от първия път. Доктора каза, че е обнадежден, тъй като имам две спонтанни бременности през годините без проблеми със забременяването, но вече на 42 и с ниско АМХ…. е друга работа.🙄

# 503
Благодаря за коментарите.
Между другото, когато турските лекари ми гледаха снимките на ембритата от процедурите в бг бяха озадачени, уж бластоцисти и така пишеше и в епикризите, но според тях те не са отговаряли на стадий бластоцист, а по-скоро на 3-4 ден.
Имаме мъжки фактор, но не е сериозен.
Вероятно ще се повторя, мъжът ми и аз пием добавки от години, турските лекари казаха че е безмислено, но ако ще се чувстваме по спокойни да продължаваме, но те смятат че генетиката е на първо място при положение, че сме на 45-46г. шанса ни е 10%.
Изобщо не се колебая дали да правя ПИД, просто ме объркват и изненадват с тези потвърждения, явно аще не мога да им свикна на начина на работа.

Тя генетиката няма как да е ок, ако не протичат всички процеси правилно. Добавките си помагат, може да не правят чудеса, но помагат. Та едно делене на клетката зависи от елементи примерно цинк или въглерод или кислород и други съединения и витамини които доставят тези елементи,от НАД, митохондриите също са важна част. Едни гени зависят дали  ще се отключат от толкова други процеси. Един ген може да се увреди от свободни радикали и да прояви мутация, в резултат да не произведе протеин важен за друг процес. Ако е генетично предадено да липсва една база в гена и хопала гена е увреден и няма важен протеин. Делителното вретено, дали правилно ще се разделят хромозомите. Те уврежданията са вече в яйцеклетката или сперматозоида просто при деленето се предават от клетка на клетка (представете си сливат се айцеклетка и сперматозоид и всеки предава част от това което е донесъл при сливането, пример са теломерите на хромозомите,с възрастта cе скъсяват защото теломеразата не пази края на хромозомите и те се скъсяват което води до загуби на част от гени) или процесите не протичат правилно защото им липсва нещо в резултат се получават аномалии примерно някой се активират други се стопират и заради спонтанни мутации или епигенетично някой гени не се отключват понеже се метилират или ацетилирането не работи понеже друг ген не е произвел протеин. Хич не е просто, ако беше само гени ама не е. Една верига от химични процеси работи за да се случат нещата. Само с гена не става. Няма доктор който да ви каже как да се оправят тези неща. Това са процеси неконтролируеми. Единствения начин е да се даде на клетката това от което има нужда за да върви всичко ок, дали с добавка, дали с храна, дали с спорт, дали по друг начин,кой ще е правилен не се знае.Дори в Турция не са факири и магиосници.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 09:07 от varna2020

# 504
Честито! Какво са ви стойностите на АМХ? Ние правихме един опит тук, но от трите фоликула не извадиха нищо, бяха кухи.😞 Сега ще правим опит в Бахчеджи и се чудя дали има шанс да успеят от първия път. Доктора каза, че е обнадежден, тъй като имам две спонтанни бременности през годините без проблеми със забременяването, но вече на 42 и с ниско АМХ…. е друга работа.🙄

Здравейте, при последното изследване АМХ ми беше 1,2 до колкото помня. Не сме го коментирали като проблемно.
Но аз 1 година преди да отида в Турция бях при Сигридов. Направи ми много изследвания, откри ми възпаление в матката, което лекувахме, сраствания, които оперирах, а междувременно ми назначи страшно много витамини и добавки, които приемах почти до трансфера с някакви почивки тук- там, които сама си определих. И от всички тези добавки ( витамини, ензими, минерали, прах за изхвърляне на тежки метали… какво ли не..) започнах да се чувствам доста по-жизнена, с тонус - абе усещах си промяната. И вярвам, че организма ми беше по-добре подготвен за инвитрото този път, защото след 5 опита преди това се чувствах доста изхабена.
Споделям, защото може на някого да му е от полза.
Успех ти желая! Всеки случай е много различен, но вярвам, че в Турция са по-добрите специалисти и може и твоето щастие да те споходи там. Имам позната, която забременя на 45 в Мемориал. Ти имаш още време ❤❤❤

# 505
Veni_ina, а по какъв начин е установено възпалението в матката - чрез биопсия или чрез друго изследване?
При мен изглежда има проблем с имплантацията и се чудя какъв би могъл да бъде проблемът... Изглежда само за такова възпаление още никой не ме е проверил... Confused Blush

Здравейте, при последното изследване АМХ ми беше 1,2 до колкото помня. Не сме го коментирали като проблемно.
Но аз 1 година преди да отида в Турция бях при Сигридов. Направи ми много изследвания, откри ми възпаление в матката, което лекувахме, сраствания, които оперирах, а междувременно ми назначи страшно много витамини и добавки, които приемах почти до трансфера с някакви почивки тук- там, които сама си определих. И от всички тези добавки ( витамини, ензими, минерали, прах за изхвърляне на тежки метали… какво ли не..) започнах да се чувствам доста по-жизнена, с тонус - абе усещах си промяната. И вярвам, че организма ми беше по-добре подготвен за инвитрото този път, защото след 5 опита преди това се чувствах доста изхабена.
Споделям, защото може на някого да му е от полза.
Успех ти желая! Всеки случай е много различен, но вярвам, че в Турция са по-добрите специалисти и може и твоето щастие да те споходи там. Имам позната, която забременя на 45 в Мемориал. Ти имаш още време ❤❤❤

# 506
Veni_ina, а по какъв начин е установено възпалението в матката - чрез биопсия или чрез друго изследване?
При мен изглежда има проблем с имплантацията и се чудя какъв би могъл да бъде проблемът... Изглежда само за такова възпаление още никой не ме е проверил... Confused Blush

Здрасти, Сигридов го видя с ехографа си. Неговата машинка е много добра! След това ме изпрати за потвърждение с офис хистероскопия, на която и аз си го видях.
Бяха кърваво червени петна в матката. Лекувахме го локално с промивки антибиотик и лакто нещо си 🫣 Извинявай, не помня добре.
Но наистина е добре да го провериш, защото възпалението в матката не е като са имаш възпаление във влагалището и да усетиш нещо - я променен мирис, я сърбеж. Никакви симптоми няма. И ви беше обяснено, че матката природно е много добре предпозена и такива инфекции най-често се случват при процедури и са внесени отвън.
Успех ти желая ❤

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 11:46 от veni_ina

# 507
Много благодаря за отговора, миличка Heart Дано всички имаме успех! Hands Pray

Здрасти, Сигридов го видя с ехографа си. Неговата машинка е много добра! След това ме изпрати за потвърждение с офис хистероскопия, на която и аз си го видях.
Бяха кърваво червени петна в матката. Лекувахме го локално с промивки антибиотик и лакто нещо си 🫣 Извинявай, не помня добре.
Но наистина е добре да го провериш, защото възпалението в матката не е като са имаш възпаление във влагалището и да усетиш нещо - я променен мирис, я сърбеж. Никакви симптоми няма. И ви беше обяснено, че матката природно е много добре предпозена и такива инфекции най-често се случват при процедури и са внесени отвън.
Успех ти желая ❤

# 508
Здравейте момичета. Някой има ли инфо за Cevre hospital Istanbul и в частност за Д-р Фатих Огюч?

# 509
Здравейте момичета. Някой има ли инфо за Cevre hospital Istanbul и в частност за Д-р Фатих Огюч?
Здрасти, нямам инфо за тази болница, даже за първи път я чувам. Но ми е любопитно ти как стигна до нея? И била ли си в най-посещаваните (Мемориал и Бахчеджи) или просто не искаш там? Просто ми е интересно какво те е довело до нея 🌸

Общи условия

Активация на акаунт