Клиники в Истанбул - тема 17

• 58 450
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Скрит текст:
"Иначе Аджибадем за съжаление много започнаха на конвейер. Добри са им ембриолозите и техниката но отношението падна както и печалбата явно вече е на първо място. Да не забравяме че тези експерименти с жени им трябват за писане на научни статии. Но то без прилагане на много опитни зайчета няма как да се разбере дали са обещаващи.
И все пак да качеството пада но не всички яйцеклетки са некачествени. Има и качествени. Една но я има. И количеството пада но не е съвсем изчерпан има си поне 1000 ориентировъчно доказано е.
"
Абсолютно съм съгласна за спада на качеството.
След поредния неуспешен опит съм, като след пункция на един фоликул ми се каза, че яйцеклетката не била зряла и не могли изобщо да пристъпят към оплождане.А когато поисках данни и някакъв доклад по повод на пункцията или от ембриолозите - пак няма!?!
И как така не е била зряла - това не го разбирам.Това не се ли случва само ако фоликула е прекалено малък за пункция?А това може да се прецени и да се изчака с пункцията например...
Вече съвсем се отчаях, толкова много разчитах на АБМ, като едни от уж най-напредничавите, а само разочарования и даже няма кой да ти обясни подробно нещата!
За спада в качеството съм съгласна, че е на конвейр също, но не съм съгласна, че  ползват пациентки за опитни зайци. Все пак, който е съгласен прави процедура която му предлагат. Никой не е насилван. е да има и научни трудове за това дали процедура помага и на колко процента от жените. Все пак има и такива на които помага.
[/quote]
[/quote]
Не ме разбрахте явно. Обслужването до момента на прегледа е ок. Техника е ок, емриология е ок. Самите процедури и стимулацията малко се претупват.
По отновение на експерименталните процедури никой не те кара разбира се и процедурите помагат на много жени. Няма спор. Но в предвид че са експериментални сме си опитни зайчета. След събраната информация се публукуват научни стаитии. Има сайт където можете да прочетете техните данни от тези проучвания.

# 616
"Иначе Аджибадем за съжаление много започнаха на конвейер. Добри са им ембриолозите и техниката но отношението падна както и печалбата явно вече е на първо място. Да не забравяме че тези експерименти с жени им трябват за писане на научни статии. Но то без прилагане на много опитни зайчета няма как да се разбере дали са обещаващи.
И все пак да качеството пада но не всички яйцеклетки са некачествени. Има и качествени. Една но я има. И количеството пада но не е съвсем изчерпан има си поне 1000 ориентировъчно доказано е.
"
Абсолютно съм съгласна за спада на качеството.
След поредния неуспешен опит съм, като след пункция на един фоликул ми се каза, че яйцеклетката не била зряла и не могли изобщо да пристъпят към оплождане.А когато поисках данни и някакъв доклад по повод на пункцията или от ембриолозите - пак няма!?!
И как така не е била зряла - това не го разбирам.Това не се ли случва само ако фоликула е прекалено малък за пункция?А това може да се прецени и да се изчака с пункцията например...
Вече съвсем се отчаях, толкова много разчитах на АБМ, като едни от уж най-напредничавите, а само разочарования и даже няма кой да ти обясни подробно нещата!

За спада в качеството съм съгласна, че е на конвейр също, но не съм съгласна, че  ползват пациентки за опитни зайци. Все пак, който е съгласен прави процедура която му предлагат. Никой не е насилван. е да има и научни трудове за това дали процедура помага и на колко процента от жените. Все пак има и такива на които помага.
[/quote]

Вие на естествен цикъл ли правихте пункция?

# 617
Здравейте, момичета.
Нова съм във форума. Първо искам да ви благодаря на всички за споделената информация и опита ви, прочетох и старата и новата тема изцяло и искам да кажа, че историите ви много вдъхновяващи и полезни.
След получената от вас информация и мнения и аз вече имам запазен час в мемориал за първичен преглед и консултация за 06 март. Поискаха и на мен цветна снимка, макар че сме с мъжки фактор, обясниха , че все пак е необходимо. Прави се при тях. Чакам инфо къде точно.

Ще споделям и своя опит, дано да е полезен на някой.
Желая на всички тук да им се сбъднат най-очакваните бебчета 🤍👼

# 618
Здравейте. Нахлувам в темата с ред резерви и известна доза неудобство, но реших да пиша. Имам едно успешно инвитро преди 15 години в България и близнаци. Сега..сега съм на 46. От доста години имам нов партньор и... Късно ли е за Турция? Давам си сметка колко странен ще е въпроса ми за жени на 20 или 30, но искаме дете и мисля, че закъсняхме прекалено. Ще изчета всеки отговор. Благодаря

Здравейте Елиза! Подкрепям това което Alis-11 каза, т.е. всичко зависи от състоянието на вас и партньора ви. Аз ще съм на 44 след няколко седмици а мъжът ми е още по-възрастен и хич не ни е неудобно да си говорим за бебета пред хора които вече гледат внуци. Съдби разни!
След 1 пропиляна година (и доста пари за симулирана работа както казва Алис) в България, ходихме в Мемориал на преглед и там ни дават доста добри шансове. На ваше място бих отишла на преглед направо там, ще ви назначат нужните изследвания, включително цветна снимка, спермограма (и двете не ги признават обикновено от България) и ще кажат какви са ви шансовете. Освен това прегледа е безплатен и доста обстоятелствен (нашият беше час и половина) до като в България по 5-10 мин ми траеха прегледите със събличането а мъжът ми така и никой не го повика.
Аз лично бих си пуснала пълна кръвна картина и хормони (на 2ри ден от цикъл) преди да отида, за да се обсъди ако има нещо извън норми при вас от основните неща.
Успех ви пожелавам!

Абсолютно подкрепям.И аз след 2 месеца правя 44, мъжът ми на 46. В Събота се върнахме от преглед в Мемориал. Не си губете времето в БГ. Ние загубихме почти 3 години,а за пари да не говорим. В БГ категорично ме отписаха, а в Турция точно обратното. В БГ виждат 2-3 фоликула, а в Турция видяха 12.  Обясниха ми,че стимулацията в БГ е била с базови лекарситва и че за 40+ трябва да е с по-силни  лекарства. Нямам думи...Мога да ви разказвам още много.Ако ви интересува нещо относно пътуване,изследвания престой в Турция и т.н. съм на разположение да ви помогна.
Желая успех на всички.

# 619
@Sahara, стискам палци за скорошен пухкав финал 🙏🩷 Много, много палци 😍

@Елизза, аз съм на 42 и след много безуспешни опити в БГ, октомври месец ни се случи чудото в Мемориал от първия път! И за да те успокоя, че не ти е минало времето споделям, че здраве и живот, ако всичко е наред ще искам още едно 🫣😃
Та идете и дано и вас ви стигне щастието съвсем скоро 🙏

# 620
Момичета, има ли някой тук който е за IMSI?
В Бг ми казаха, че при този вид инвитро не трябва да се прави цветна снимка.
Но Алие от мемориал ми написа, че е задължително, дори при условие мъжки фактор и вид процедура имси.  Малко ми се струва «конвеерно» като се касае изследвания преди консултация.
Може ли да споделите дали ви е била нужна снимка за имси?
Благодаря на всички предварително 🙏

# 621
Но Алие от мемориал ми написа, че е задължително, дори при условие мъжки фактор и вид процедура имси.  Малко ми се струва «конвеерно» като се касае изследвания преди консултация.
Не сравнявайте какво ви казват в България. В Турция искат да изчистят всички въпроси за евентуален неуспех. Плюс това цветната снимка в България и в Турция са на светлинни години.

# 622
Цветната снимка е задължителна,  защото може да имате сраствания или матката да не е с правилна форма например (Т образна). Това влияе на имплантацията и трябва да се оправи преди трансфер. Не е конвейр, а подсигуряеане, че няма скрити проблеми, които да ви опорочат успеха. Това, че сте с мъжки фактор, не означава, че не трябва да се провери внимателно всичко и при вас. Изказването в БГ е подценяване за мен.

# 623
ИМСИ касае начина на оплождане, и няма никаква връзка с цветната снимка, която показва в състояние ли сте да износите. Ако не се доверявате, стойте си там, където ви съветват да не се прави цветна снимка. В което всъщност дълбоко се съмнявам да са казали. Голяма глупост.

# 624
Цветната снимка е задължителна,  защото може да имате сраствания или матката да не е с правилна форма например (Т образна). Това влияе на имплантацията и трябва да се оправи преди трансфер. Не е конвейр, а подсигуряеане, че няма скрити проблеми, които да ви опорочат успеха. Това, че сте с мъжки фактор, не означава, че не трябва да се провери внимателно всичко и при вас. Изказването в БГ е подценяване за мен.
Но Алие от мемориал ми написа, че е задължително, дори при условие мъжки фактор и вид процедура имси.  Малко ми се струва «конвеерно» като се касае изследвания преди консултация.

Благодаря ви за подробното обяснение и отговора 🙏
ИМСИ касае начина на оплождане, и няма никаква връзка с цветната снимка, която показва в състояние ли сте да износите. Ако не се доверявате, стойте си там, където ви съветват да не се прави цветна снимка. В което всъщност дълбоко се съмнявам да са казали. Голяма глупост.

Може би ми се струва, но доста сте груба в отговора си 🤷♀ Благодаря за съвета къде да «стоя» , но все пак не исках съвета ви, а мнение по въпроса и особенно от личен опит.  Радвам се, че сте толкова запозната с темата, но искам да ви напомня, че в форума има и тези, които двам почват този път…

# 625
Извинявам се, ако съм Ви обидила. Не, няма връзка между двете. И - трансфер на оплодени с ИМСИ ембриони никой уважаващ себе си специалист няма да направи без цветна снимка. Може да се стигне и до хистероскопия, лапароскопия, отворена операция дори, за да може да има имплантация, износване и раждане на живо дете.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 14:16 от shanti

# 626
Няма нищо общо имси с цветната снимка. Бихте ли споделила кое светило ви е казало, че едното изключва другото за да не ходим при него ?Цветната снимка е необходима за да се провери дали няма течност в тръбите, която да се излива и да “дави” ембриона. Отделно може да се видят и други проблеми с матката, както по-горе подробно са ви обяснили. Заключението , че се работи на конвейр в Мемориал е неточно. Цветната снимка е важно изследване и голям пропуск ако не се направи.

# 627
Няма нищо общо имси с цветната снимка. Бихте ли споделила кое светило ви е казало, че едното изключва другото за да не ходим при него ?Цветната снимка е необходима за да се провери дали няма течност в тръбите, която да се излива и да “дави” ембриона. Отделно може да се видят и други проблеми с матката, както по-горе подробно са ви обяснили. Заключението , че се работи на конвейр в Мемориал е неточно. Цветната снимка е важно изследване и голям пропуск ако не се направи.
Благодаря ви много за отговора, сега вече всичко ми е ясно, мерси за информацията

# 628
Присъединявам се към мнението, че цветната снимка е задължителна. На мен доктор Тургут ми е обяснявал, че на нея освен сраствания, форма на манката също така се вижда и течност, която ако я има може да бъде токсична за ембрионите и да ги унищожи.

# 629
Няма съмнение, разбира се. Специалист не би изказал такова мнение.
Но с тия действия на медицинските работници в последно време човек не знае на кой да има вяра.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 16:35 от shanti

Общи условия

Активация на акаунт