Клиники в Истанбул - тема 17

• 58 423
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, търсих в темата назад но не намерих информация за протичането на ЗЕТ в Мемориал. Някой който е минал скоро може ли да сподели? На кой ден от цикъл викат и там ли се провежда следенето или в България? Също какви кръвни искат на кой ден ориентировъчно. Благодаря.

Здравей, в момента съм за трета подготовка при тях (с естрофем). Всичките пъти стартирахме по един и същ начин -  на втори ден тук на преглед и хормони ( ЛХ, Е2 и Поргестерон). Изпращам им и те ми дават схема на лекарствата. След това преглед на 9 - 10 ден само за лигавица. При мен нещата вървят тегаво и бавно и имам преглед на 12 - 13 ден отново. Първият път ме извикаха при тях, че тук измерванията бяха много различни в рамките на 5 дни. Направих още 2 прегледа при тях и на 23 ден беше ЗЕТ.
За вторият ЗЕТ отидох при тях за прегледа на 10 ти ден по свое желание, та си отвисяхме там още 6 дни, заради бавно нарастване на лигавицата. ЗЕТ трябваше да е на 21ви ден, но се разболях 2 дни преди това и го отложихме.  И двата пъти ми пускаха хормони при тях - ЛХ и Е2
Сега съм в подготовка (решила съм да я направя тук изцяло, ако не ме извикат пак де).  Преглед имах на 2ри и 9ти ден, сега ще имам на 13 ден.  Хормони искаха само на ден 2.
Пак казвам, че при мен нещата се случват бавно и за това имам 4-5 прегледа преди включване на прогестерона.

# 646
Здравейте, може би глупав въпрос, но как се решихте на стъпка ин витро в Турция?
Ние с партньора ми го обмисляме, защото всичките прегледи и процедури в България от вече 6 години не дават резултат. Според сегашният ни репродуктивен специалист е рано за ин витро, но аз вече съм на почти 40 години. Психически взех много се се изморявам от ежемесечни прегледи, хормони, кортикостероиди и какво ли още не, да не говорим колко килограма качих за отрицателно време. И накрая отново нищо ... А приятелки успяват в Турция от първи път.. Знам, че зависи от проблема на двойката - според лекарят ни тук сме с перфектна спермограма, но аз съм с хиперплазия (която уж лекуваме от над 2 години)..

# 647
Реших се след два неуспешни опита в бг. Забременях от първи опит в Турция. Няма и помен от болка по време на процедурата. Пътуването е все едно екскурзия в Истанбул поне от моя опит в мемориал Шишли.

# 648
Rising star, на нас ни отне 6г в България, хвърлени безброй надежди, че ще се получи.
Просто решихме да запазим час за първи преглед (не губим нищо), да видим какво ще ни кажат, и дали ще се обади надеждата за успех.
Грабнаха ни,с това, че за нашия случай бяха директни, че нямат теория и предположение защо нямаме успех. Директно ни казаха "ако искате да пробваме, да следим тук нещата, може и да се получи"
 Това ни спечели - реални думи, без представяне на 100% успех.

И сега..чакаме този месец да ми дойде и да стартираме стимулация Simple Smile

# 649
Здравейте, може би глупав въпрос, но как се решихте на стъпка ин витро в Турция?
Ние с партньора ми го обмисляме, защото всичките прегледи и процедури в България от вече 6 години не дават резултат. Според сегашният ни репродуктивен специалист е рано за ин витро, но аз вече съм на почти 40 години. Психически взех много се се изморявам от ежемесечни прегледи, хормони, кортикостероиди и какво ли още не, да не говорим колко килограма качих за отрицателно време. И накрая отново нищо ... А приятелки успяват в Турция от първи път.. Знам, че зависи от проблема на двойката - според лекарят ни тук сме с перфектна спермограма, но аз съм с хиперплазия (която уж лекуваме от над 2 години)..
Здравей, ние с моя мъж от 3 години правим опити в България. Без резултат, като всеки доктор при който сме отишли казва че нямаме проблем. Миналата година направихме 2 неуспешни инсеминации и на мен ми дойде до гуша от нищоправене от страна на докторите. Аз с другата седмица ставам на 40 год и решихме да отидем в Турция. Бяхме на преглед от който останахме много доволни защото беше изчерпателен. Миналата седмица трябваше да стартираме стимулация, но ни казаха че по- добре да започнем другия месец заради фоликулите( не са с еднакви размери) ако бяхме тук щяха да ни кажат че всичко е наред и да ни вземат парите.

# 650
Благодаря ви за мненията... И ние имаме две неуспешни инсеминации в България..
Ние ходихме при препоръчан лекар в Турция преди седмица. Приятели с мъжки и женски фактор сега чакат бебче благодарение на него, от първи опит! ❤️

Аз просто съм много разколебана - лекарят в България казва едно, сега иска да ми влива лактобацили в матката и да пия някакво хапче за вирус в матката (два месеца)... А аз вече нямам сили за поредното лечение два месеца и да чакам да стане по естествен начин...
Според лекарят в Турция нито спермограмата е толкова перфектна (иска да пуснем една там) и имам полипи (а не хиперплазия) и неправилна форма на марката, които трябва да се коригират... Просто се чудя на кого да се доверя вече.. толкова са я човъркали тази матка, страх ме е пак да ровят вътре.. но в същото време май се чувствам по-спокойна при лекаря в Турция, който смята, че на тези години си е време за ин витро и че може да ни помогне...

Успех на всички вас с предстоящите стимулации, пожелавам от сърце скоро бебчета в коремчетата! ❤️

# 651
Забравих да напиша, че първичния преглед е безплатен. Поне в мемориал. Така че нищо не губиш да отидеш да си поговориш с тях.

# 652
Rising_Star, може да ти прозвучи прекалено директно, но ти го казвам от моя горчив опит. Пишеш, че си на почти 40г., не си губи времето повече в БГ.
Не е панацея в Турция за всички, аз не съм от успелите, но единственото, за което съжаляеам е, че не отидох по-рано. В БГ само ме размотаваха години наред. Ако си разколебана в мнението на лекарите, върви на още един преглед в Турция,  за да сравниш. Пожелавам ти успех Heart

# 653
Благодаря ви за мненията... И ние имаме две неуспешни инсеминации в България..
Ние ходихме при препоръчан лекар в Турция преди седмица. Приятели с мъжки и женски фактор сега чакат бебче благодарение на него, от първи опит! ❤

Аз просто съм много разколебана - лекарят в България казва едно, сега иска да ми влива лактобацили в матката и да пия някакво хапче за вирус в матката (два месеца)... А аз вече нямам сили за поредното лечение два месеца и да чакам да стане по естествен начин...
Според лекарят в Турция нито спермограмата е толкова перфектна (иска да пуснем една там) и имам полипи (а не хиперплазия) и неправилна форма на марката, които трябва да се коригират... Просто се чудя на кого да се доверя вече.. толкова са я човъркали тази матка, страх ме е пак да ровят вътре.. но в същото време май се чувствам по-спокойна при лекаря в Турция, който смята, че на тези години си е време за ин витро и че може да ни помогне...

Успех на всички вас с предстоящите стимулации, пожелавам от сърце скоро бебчета в коремчетата! ❤

И ние след 10г в БГ, 6 трансфера и 3 инсеминации отидохме в Мемориал. Препоръчвам ги с 2 ръце - екип от опитни специалисти, които гонят резултат, а не пари. Имат страхотна база и ембриолози. И докато тук ми обясняваха, че няма причина за безплодието ни, там ми намериха истмоцеле. Пратиха ме на операция, изчакахме да заздравее всичко и от първи опит сега съм бременна. На 42 съм и съжалявам, че не отидохме по-рано.
И както са ти написали момичетата - не е панацея, не при всички става, но там са по - съвестни и гонят резултати! И се стараят много!

# 654
Здравейте момичета,

Търся номерата на координаторките на Аджибадем козян - проф.Джем Фичиоулу( или Фичиджиолу) и на Брюксел ИВФ проф. Караман и/или проф. Сабри Джавкайтар. Благодаря предварително на отзовалите се!

П.С. Ще ги напиша тук номерата които намерих, за да са достъпни и за други  момичета, които се интересуват: За проф. Джем Фичиджиолу намерих от друго момиче във форума номера на преводачката Севги Михайлова +90 541 925 71 37, тя каза, че тя само превежда и ще препрати това което съм й писала по Уатсап на централата на Аджибадем и те ще ми се обадят. Друго момиче тук от форума ми даде още един номер, но там не съм звъняла, защото точно се бях чула със Севги. Ще напиша и този номер все пак ако Севги нещо вече не работи за клиниката да може да звънне, който се интересува и на другия номер +905498123301.
За клиника Брюксел ИВФ номера е на самата клиника и там комуникацията е на английски, но до колкото разбирам по време на прегледи понякога има и преводач. Номера е +90 532 514 93 87 а момичето се казва Зейнеп (с П ли с Б ли е на края не съм сигурна, да ме прощава) Тя сподели, че те имат проф Джем Челик който е специализиран за жени с ниско АМХ, като мен 0,11 😓. Даде ми и неговия инста. Ще ви го оставя тук за тези, които се интересуват: https://www.instagram.com/prof.dr.cemcelik?igsh=MTBhM2k4OWtvYTZmZg==

Благодаря на отзовалите се момичета!

Сега идва новият ми въпрос някоя от вас да е била при проф. Челик? Ще се радвам  да сподели опит. Мисля че някъде бях срещала името му из форумите, но не мога да ги прочета пак всички, а с търсачката не намирам нищо.

Аз съм сравнително от скоро активна във форумите тук. Накратко до тук моите преживяватия: Преди 2 год ми откриха лош ПАП предраково състояние, причинено от ЧПВ. Последва конизация. Тъпото на ЧПВ е, че докато не се излекува продължава да причинява отново и отново рак. След упорита борба успях да победя и ЧПВ с едни китайски гъби. На същия преглед откриха и бързо нарастваща киста, тератом от тия яките с кости, нокти, косми и мозък (винаги съм се чудела от къде блика тоя моя акъл, а то аз и у корема съм имала мозък😆. От как го махнАха яко затъпях😅) на левия яйчник, която също премахнаха оперативно, за 1 месец беше станала от 3,5см на 7см, колкото тенис топка. И после почнахме с опитите за бебе. Имам едно неуспушно завършило, началото на този месец, ИВФ в Германия, но след него чак разбрах, че тук репродуктивната медицина не е на много добро ниво. Мощна стимулация по дълъг протокол, яко ми изпържиха и последните запаси сигурно. На 38год съм и със 0,11 АМХ, затова решихме, че нямаме право на грешни ходове и сега сондирам мнения за различните клиники както и за терапиите със стволови клетки и екзозоми. С мъжо (законен съпруг от септември мин.год.❤️) мислим началото на другия месец да отидем до Истанбул и да се срещнем с някалко докс там.
Ще пиша от време на време като имам нова информация или ако търся информация 🤷🏻‍♀️
Пожелавам на всички ни скоро да видим заветните 2 чертички!
Поздрави и нека силата бъде с нас 🫡

П.П.С. В разговора със Севги стана ясно, че там Аджибадем Козятаи може да се отиде и само със заверено удостоверение за съжителство, не е нужен брак. Може би тази информация е интересна за някой девойки сред нас.

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 10:11 от ivinas

# 655
Здравейте, имам останала 1 писалка Gonal F 900 IU/1.5 ml от Турция, годна до 08.2024г. Много изгодно.

# 656
Забравих да напиша, че първичния преглед е безплатен. Поне в мемориал. Така че нищо не губиш да отидеш да си поговориш с тях.
Здравейте, цветната снимка преди прегледа или слвд него правихте в Мемориал?

# 657
Здравейте, цветната снимка преди прегледа или слвд него правихте в Мемориал?
И двете опции са възможни. Ако нямате снимка на първичния от Турция, обикновено Ви изпращат да направите една и Ви викат пак на консултация или Ви пишат.
Ако имате снимка от БГ, зависи пт качеството й.

# 658
Да попитам към коя лаборатория ви насочват за ЦС в Истанбул? От минали теми оставам с впечатление, че повечето жени са минали през Ехомар. Но сякаш сега и към други места насочват от клиниките, та ми е интересно - ако може някой правил ЦС в последната година-две да каже.

# 659
Да попитам към коя лаборатория ви насочват за ЦС в Истанбул? От минали теми оставам с впечатление, че повечето жени са минали през Ехомар. Но сякаш сега и към други места насочват от клиниките, та ми е интересно - ако може някой правил ЦС в последната година-две да каже.
Здравейте. В последните три месеца правих две ЦС в Acik Emar Fulia. Там ме насочват от болницата, в която се лекувам.  Мога да дам подробности при конкретен интерес.

Общи условия

Активация на акаунт