КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 3 (сезон 2)

• 77 791
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
# 646
Епизод 20:

# 647
Знаех си, че не трябва изобщо да почнем предаването още като разбрах за участието на Сашка Гърдева, но се излъгах. Има само едно по-лошо от глупав човек и това е глупав истеричен човек.
А ако Ронси и мъжът ѝ четат тук: надявам се да си спомняте момента, в който от подкаста на Розмари заявихте, че всеки умен човек би харесвал Сашка в Ергенът 1. LaughingLaughing

# 648
# 649
  • София
Изгледах епизод 20
Скрит текст:
Радвам се, че тази досадна и инфантилна мисия с тези бебета приключи, че бяха нелепи и страшна какафония.

Дидо отново ги победи в игра, но не само това. Много добре играе и стратегически. Успя да вмени мислите си за опасния Томас така все едно Ронси и Носи си го мислят... А за Дидо ще е перфектно ако след КПД-то се елиминира именно Томас...
А играта беше яка. Първо малко Фермата, след това с преливащата чаша беше забавно. Аз съм играл точно тази игра. И морския шах в който Дидо ги сцепи.

Ронси я мислех за по-безкомпромисна и хладнокръвна, а тя за малко да се разубеди след разговора си с Александра. И ако не беше Дидо не се знаеше какво щеше да стане... Иначе преди това Ронси успя поне засега да притъпи вниманието на Алекс, за което последната после ще има яко да фучи ако наистина се осъществи на практика гласеното изгонване на Кумбата.

КПД-то засега наистина не играят като коалиция с цел да спечели някой от тях. По-скоро се забавляват и каквото стане. Единственото сигурно нещо е, че няма да гласуват един срещу друг. Само че другите няма как да са сигурни и да им вярват, че е така и ето от там тръгват проблемите. А това, че Кумбата и особено Перси изобщо не си говорят с тях още повече засилват тези опасения в коалицията на Дидо и Ронси.

Интересно, гушкане и целувка между Елеонор и Томас. И в същото това време Нори се киска на заканите на Ронси, че и Томас ще лети?! 😮
Как да го тълкувам всичко това и какво говори това за Нори?

# 650
# 651
Изгледах епизод 20
Скрит текст:
Интересно, гушкане и целувка между Елеонор и Томас. И в същото това време Нори се киска на заканите на Ронси, че и Томас ще лети?! 😮
Как да го тълкувам всичко това и какво говори това за Нори?

Скрит текст:
Говори, че разделя играта от личните отношения и показва, че много я е срам да си каже, че го харесва.
Разговорът на коалиция ДЕРТ 🤣 качен за Мембъри, ми беше в пъти по-интересен от последните два епизода.

# 652
Незнайно защо си причиних подкаста на Ивка с Александра , много е досадна тази жена ,от "Ергенът" ме дразни .

# 653

И в същото това време Нори се киска на заканите на Ронси, че и Томас ще лети?! 😮 Как да го тълкувам всичко това и какво говори това за Нори?
Говори, че е абсолютна лигла и поведението й е повече от несериозно. Изобщо не си заслужава някой да го анализира. Тя самата едва ли може да даде логично обяснение за поведението си, та ние ли...

# 654
"Па па па, параноя пак ме тресе..."Ужас! Ивка е заразна. Вече втори коментар започвам като нея, но няма според мен по хубаво изчеречение, описващо ситуацията в началото на епизода.
За пореден път виждаме колко е вглъбен в играта Дидо. Няма лошо да иска да печели, но според мен това е прекалено. Въпреки че и целта е важна, важно е и пътуването до нея. Човека се изживява като лидер и дава наклон на другите. Това че КПД са открита коалиция, която се наговаря срещу другите, си е май напълно негова идея дето е далеч от реалността. Другите се опитаха да му го кажат, но човек винаги съди за другите по себе си. Дидо си мисли, че щом той е стратег и само дето не си мисли, че и броя пъти ходене до тоалетна на другите е стратегия. Много е вглъбен ама пък и си намери групичка дето да манипулира.
Ронси за мен си е направо марионетка на мама Дидо. Мисли, че и тя е голям стратег и играч ама тва дето го направи с Александра беше необмислено и грубовато като изпълнение. Ако беше премислила правилно нещата, с точните думи Алекс щеше да е наклонена на където иска. За мен Ронси има грешна преценка за себе си и надценява уменията си.
Александра обаче си е хитра и добре си играе ролята и ако човек не се замисли и вгледа, може и да пропусне. Манипулациите дето прави са добри, признавам и го. Аз какво съм забелязала и според мен тя прави - ако не харесва някого си търси да предизвика скандал с него и така извърта нещата, че да излезе жертвата, настройвайки по този начин групата срещу него. Тук за разлика от Ергена дават много неща, а не само акцентите и можем да видим какво всъщност се случва. Това според мен беше и случая с Анджела. Алекс си изигра сценката, направи се на жертва и този скандал беше аргумент на някои от другите да гласуват срещу онлифенсърката. Хитро, хитро, Сашке. Ама ако те разкрият ще стане грозно.
Като съберем постъпката на Ронси и ответната реакция на Алекс какво се получи - Сашка не и стискаше да си изпълни заканите, а Ронси се усети, че е омазала нещата. И накрая какво - замазаха работата, че да не се наруши мирът.

Искам да обърна внимание и на една реплика на Ивка - 25 бона ако се напънеш можеш да ги изкараш за два месеца. Нещо такова каза. Това ми е любопитно как става. За работещите хора, робуващите на шефове един вид по думите на Анджела, това е заплата за около година и половина. И тук говоря за средностатистически хора. Това неглижиране на наградата почва да ме дразни. Няма нищо лошо да се борят за тези пари. Според мен, пак част от маските им на Дисни образи, не смеят да си признаят, защото не искат да излязат материалисти. Но аз лошо в това не виждам. Ако ги спечелят в предаване си е ок.

Епизода го гледах на два пъти и честно казано вече забравих половината от събитията.

# 655
Разбира се, че не е вярно, че можеш да изкараш 25 бона за два месеца, даже Александра Петканова ме съмнява да го постига в периодите, в които няма силна кампания, какво остава за никому неизвестната Ивка Бейбе. Тя и Котарачето живеят на друга планета в някои отношения (и тя е Планета Пайнер, разбира се).

Пък и става като шегата с габровчето - ако спечелиш Къщата и се напънеш два месеца да изкараш още 25 бона, накрая ще имаш 50 Grinning

За средностатистически хора пък да не говорим. И най-богатите бизнесмени трябва да са много глупави, за да говорят пренебрежително за такава сума пари. Да, не може да ти промени живота и не трябва да се бориш на живот и смърт за нея, но те от гъзария го обръщат на неуважение към продукцията.

# 656
  • София
25к е много добра награда за няма и месец вътре, че и повечето си уреждат после някоя реклама. В други предавания се претрепват над 2 месеца за 100к. Тук си почиват, имат телефони и храната е достатъчно. Е, ще свалят малко, но не е нещо фрапантно. Съвсем адекватна си е наградата.

КПД засега играят поотделно, но Дидо е прав, че като останат 6, те ще решат кой да си тръгне и целта ще е той. Ако са КПД, Ивка или Алекс със сигурност ще разкарат излишния. Беше грешка да говорят с Алекс, тя е безнадежден случай.

# 657
  • София
Сега е моментът да се отърват от Кумбата или Перси и ако изтърват този момент ще си изпатят после и ще съжаляват.
Алекс е трагична, не знам защо се опитват да и обясняват някакви неща. Ако наистина са 5 гласа (Дидо, Томас, Котарачето, Ронси и Нори) и ги насочат към един човек, в случая Кумбата като най-добре подготвен физически от КПД-то, то той си заминава според мен. Освен ако не вземе имунитет. Въпросът е Ронси или Нори да не прецакат нещата.
Според мен КПД-то на този етап не са истинска коалиция със стратегия на всяка цена да спечелят. Но на предстоящото гласуване като видят, че организирано се стреля по тях ще станат вече като юмрук и както писах ако този атентат сега не успее, то лагерът на Дидо ще загуби играта. Тогава КПД-то ще се  съберат, а към тях ще се присъединят и Ивка и Александра.
Предстои ни много ключов ''съвет''

И тук е момента да попита, а Габриелита какво ще прави? Тя към кои е и как ще гласува? Тя не питае особено добри чувства към КПД-то, но с Ронси има конфликт. Габи също така е близка с Алекс, така че...

# 658
Супер неприятни са ми такива наговарянки кой за кого ще гласува, по-интересно е като не се знае и не обсъждат. Ще ми е тъжно Кумбата да си отиде, човека си прави кефа, въобще не мисли за коалиции, а те как го подредиха.

Александра, както очаквах, не си държа на думата и не "сложи картите както е най-гъзарско". Ивка не можах да разбера откъде й дойде, че било мисия...явно Вероника добре се прикрива. Той по време на елиминации и да го каже и да не каже файда няма да има. Поне да се получи скандал.

# 659

Интервюиращият бил участвал във Фермата 8

Общи условия

Активация на акаунт