КАШКАВАЛКИ

• 30 882
  • 74
  •   1
Отговори
# 45
Тези кашкавалки ги сънувам от два дни вече и най накрая с подръчни материали ги навих;) Поради липса на кашкавал сложих моцарела а вместо бакпулвер 2 л. газирана вода, за да бухнат. Маргарина също го заместих с краве масло. Засега се пекат. Преди малко ги нагледах и нямам търпение да ги пробвам.
Вивиан, не е сложно и стават бързо - за 20 мин е цялата процедура по смесване и месене. Аз също съм много зле с месенето а и още повече ме мързи.
Оригиналната рецепта за 3 ч. брашно е акуратна но докато се оформят топчетата и след това да се разточат трябва да ги овалваш лего в брашно за да не залепват и да поръсиш брашно на дъската където точиш. 

Нали се сещате че ако не пиша съм заета с ядене;) Станаха супер само че ги пекох 20 мин, понеже фурната ми е на фаренхайт и ме домързя да изчислявам градуси.
Така ли трябва да са меки вътре?
Имат лека коричка отдолу и отгоре, надуха се, но вътре са доста меки?
Много съм зле с печенето, признавам си.
Сега си ги хапвам с кисело мляко;)

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 23:01 от Jungle

# 46
  • под тепетата
Не може да не са мекички,нали имат кашкавал опссс-моцарела. Да ти е сладко!

# 47
Търсих рецепта за кашкавалки и попаднах на тази. Направих ги, но тъй като не можеш да точа ги направих на топки и ги сложих във формата за мъфини. Станаха фантастични. Само добавих доста повече брашно.

Последна редакция: нд, 05 авг 2007, 18:45 от Stryper

# 48
Супер са

# 49
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Кашкаалките са супер,станаха ни любими вече.Благодаря за рецептата   bouquet

# 50
Благодаря за рецептата, записвам я!  bouquet

# 51
Аз след малко ще правя тези соленки, само,че замесих тестото  със сирене,че нямах кашкавал.Стана ми много хубаво и мекичко Simple Smile 
Сложих 150 гр сирене
150 гр маргарин
1 бакпулувер+ 1/2 л сода
1/2 л сол
И брашно слагах на око,мисля,че 3-4 чаши някъде.
Мисля като ги направя на кифлички и ще ги поръся половината със ким,а другата половина със сусам,ще ги намажа и със яйце,разбира се Wink

Мерси за рецептата, по късно като се изпекат ще пиша за резултата  bouquet

Само искам да попитам, преди да се наредят  за да се пекат трябва ли да намажа тавичката с някаква мазнина, или не?

# 52
Ето я първата изпечена партида със сусам, другите са със ким,страхотни соленки станаха ,мммммммм  bouquet Датата на апаратчета не ми е сверявана,така,че не гледайте Crazy

Тези са с кима,след малко ще ги слагам в тавичката и пека и тях

# 53
http://img512.imageshack.us/my.php?image=s4014682ep8.jpg
Малиииииииииии  толкова вкусни изглеждат,че просто не мога да им устоя.Ще бягам до магазина,че млякото ми е свършило и ще се пробвам да ги направя.
До скоро. Rolling Eyes

# 54
  • София, Младост
Някой пробвал ли е тези кашкавалки да замеси от вечерта, а сутринта само да ги оформи и пече? Дали ще станат  newsm78

# 55
не вярвам да издържи бакпулвера и содата. пробвай да сложиш суха мая и би трябвало да станат

# 56
Да се включа и аз с няколко въпроса:
1.Трябва ли фурната да е загрята?
2.Тавичката трябва ли да е наваслена?
 EmbarassedДано въпросите  не ви се струват глупави, но всичко което е с брашно ми създава трудност.Да не ви говоря какво става с рецепта -  брашно колкото поеме

# 57
Вчера ги правих.Много лесно стават и са страшно вкусни.Следващият път ще сложа и парченце шунка вътре.Благодарско за рецептичката.
Да се включа и аз с няколко въпроса:
1.Трябва ли фурната да е загрята?
2.Тавичката трябва ли да е наваслена?
 EmbarassedДано въпросите  не ви се струват глупави, но всичко което е с брашно ми създава трудност.Да не ви говоря какво става с рецепта -  брашно колкото поеме

Аз загрях фурната на 200 и се изпекоха много бързо.
Тавичката намаслих със олио.
Препоръчвам ви да пробвате и да ви е вкусно. Peace

# 58
Porsha[img][http://www.party-service-kris.com/files/115455267146873.jpg/img]Благодаря за рецептата.Дано с мойте скапати ръце съм успяла да включа букета.Има само един проблем.Че няма да се отърва от сега нататък.Благодаря еи на другите в темата.  bouquet

# 59
Изпробвах ги най-сетне, страхотни са!

Общи условия

Активация на акаунт