Милано и северна Италия - тема 16

• 51 986
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте на всички!
Предстои ни пътуване до Милано на 23 февруари. Имам закупени вече билети за Дуомо, като имаме и качване до терасите. На билета е посочено, че указания час е часът, в който трябва да започне входа за покрива, но не мога да разбера входа за самата катедрала и музея кога може да се осъществи-преди този час, след..или от самите тераси би могло да се влезе после в катедралата, и музея къде с намира, вътре или някъде извън? Моля, ако някой е ходил, да сподели как е организирано посещението
Реално музея е срещу Дуомото. До музея са касите за билети. Един от пътите бях купила билети с аудиогайд (предварително). На касите трябва да се вземе аудиогайда. Входа за покрива реално е от лявата страна на Дуомото. Ние първо се качихме горе и после стълбите от покрива влизат в катедралата. Тогава и поседяхме в нея, че аз на покрива изгорях Simple Smile

# 541
Ако сте пеша по стълбите, входът е в ляво.Ако сте с асансьор е отзад. После слизаш пеша по стълби и зависи от билета, влизаш в катедралата,или покрай едни оградителни въжета излизаш. Всичко те води, има охрана и хора,които упътват навсякъде.

# 542
Записвам се, да следя темата. Благодаря за споделената информация! Прекрасни сте!

# 543
Здравейте! Сигурно е много коментирано тук, но на мен ми е за пръв път.
Току що получих съобщение, че утре 12.02.2024г ще има национална стачка на транспорта. Какво може да се очаква да върви и кое да не се надявам?
Благодаря!

# 544
  • Milano
От кой сте получили съобщение?
Стачката е на ж.п.транспорта от 9ч. до 17ч.

# 545
Инверуно е в зона 7:

Съответно трябва билет за 7 зони (Mi1-Mi7):

Съответно цените на единичен билет (важи 195 мин. от валидирането) - 3.90 евро и т.н. билет за 24ч, 3-дневен и карнет за 10 пътувания.

Много благодаря!
А тези билети от къде се купуват? Цената еднаква ли е за деца и за възрастни?

# 546
  • Milano
Деца под 14г. пътуват безплатно (би трябвало да имат документ, за доказване на възрастта при нужда). От 14г плащат, като възрастните.

Билети в Инверуно се продават тук:

Магазинът за цигари (втория) е затворен в неделя.

В Милано може да ги купите навсякъде на машините в метрото.

Доста далеч е това Инверуно, близо е до Малпенса.
Имайте предвид, че по такива места транспорта не върви до късно.
Ако не се лъжа към 20-20.30ч..е последният който пристига там от Милано (Молино Дорино М1), като гледах предният път като ви отговорих.

# 547
От тях,но не става ясно дали конкретно нашия влак ще се движи и затова питам тук...
Става въпрос за влак между Генуа и Милано , а това е официалното съобщение на сайта им :

Sciopero nazionale del personale del Gruppo FS Italiane e Trenord dalle ore 9:00 alle ore 17:00 di lunedì 12 febbraio. Attivo call center 800 89 20 21
11.02.2024
Dalle ore 9:00 alle ore 17:00 di lunedì 12 febbraio, è indetto uno sciopero nazionale del personale del Gruppo FS, Trenitalia, Trenord e Trenitalia Tper, proclamato dalle Organizzazioni Sindacali.

I treni possono subire variazioni o cancellazioni.

Non sono previste modifiche alla circolazione per i treni Alta Velocità e Intercity.

L’agitazione sindacale può comportare modifiche al servizio anche prima dell’inizio e dopo la sua conclusione.

Ulteriori informazioni sugli altri canali web del Gruppo FS Italiane, assistenza clienti e biglietterie.

Attivo call center 800 89 20 21.

Правилно ли разбирам от съобщението, че влаковете Intercity няма да бъдат засегнати, т.е. променяни ?
Защото реално нашият е точно Intercity .

# 548
  • Варна
Отново миналата година, април - пътувахме само с влакове една седмица и имаше стачка при последните два дни. Имаше забавяне на влаковете, имаше и отменени - не от нашите за радост. Ние бяхме с поне +30мин. закъснения

# 549
Отново миналата година, април - пътувахме само с влакове една седмица и имаше стачка при последните два дни. Имаше забавяне на влаковете, имаше и отменени - не от нашите за радост. Ние бяхме с поне +30мин. закъснения
И всъщност кога и как се разбира дали точно твоя влак е от засегнатите? Чак когато стигнеш на гарата ли ?

# 550
Да, от информационното табло на гарата.

# 551

Здравейте!
В тарифата на билета ми няма включени промени, освен имената на пътниците.
Искам да попитам @regina di cuori  , дали все пак е възможно да се направи нещо, и да се промени часа с малко по-ранен, но в същия ден, сега заради стачката ?

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 06:54 от dundy_as

# 552
  • Варна
И всъщност кога и как се разбира дали точно твоя влак е от засегнатите? Чак когато стигнеш на гарата ли ?
точно на гарата - на таблото. Имах уж приложение, от което бях купила билетите - trainline, обаче нашият интернет през роуминга въобще не вървеше.... за нищо, и така - само на място, чакахме си

# 553
  • Milano

Здравейте!
Искам да попитам @regina di cuori  , дали все пак е възможно да се направи нещо, и да се промени часа с малко по-ранен, но в същия ден, сега заради стачката ?

Каква е тарифата?
Ако е super economy не може. Ако е economy може с добавяне на разликата. Ако е base - може.
Кой ви е номера на влака?
Има гарантирани такива при стачка.

# 554

Здравейте!

Каква е тарифата?
Ако е super economy не може. Ако е economy може с добавяне на разликата. Ако е base - може.
Кой ви е номера на влака?
Има гарантирани такива при стачка.

Влака ни е Intercity  631.
Тарифата е ME&YOU

Общи условия

Активация на акаунт