Прага - тема 3

• 28 555
  • 357
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ние бяхме в Arbes, на 10 мин. пеша от спирка на автобус 191, който директно стига до летището и на 20 мин. пеша от Карлов мост и стария град.

Моля за отзиви за Арбес? Запазили сме там.
На мен лично много ми допадна. Съотношение цена-качество много добро. Хубава закуска, еднотипна, но достатъчна. Много чисто. Добра локация.
Нещо конкретно ако искате да питате ще отговоря.

# 346
Благодаря!

Друг въпрос имам за Вишехрад - от сайта им не се ориентирам дали е отворен на 31 дек и как се купуват билети онлайн(виждам само за турове).  Или не е правилният сайт? https://praha-vysehrad.cz/cs/

# 347
Здравейте, на 25 и 26.12 прочетох, че търговски центрове и магазини над 200 кв.м. не работят в Прага, дали ще има поне малки магазинчета отворени за хранителни стоки? Какво бихте препоръчали за тези дни освен Коледните базари и шляене по улиците?

# 348
  • София
До Вишеград ходихме, но сега видях, че има подземия. Не знам къде са точно, не сме видяли да е индикирано. Има гробище на известни личности и църква, за която се плаща за да влезнеш. Паркът и гледките са много хубави, но в предвид, че беше много студено не се насладихме напълно. В по-топло време би било приятно. Сега бих си го спестила ако знам какво е горе. Ние имахме време за оползотворяване и затова се качихме.За билети не мога да помогна.
Според мен всичко, което е на открито може да видите на 25 и 26.12. Карлов мост, часовника, площада, Пражки замък ( според мен ще работи, проверете )  стената на Джон Ленън. Зависи колко дни ще сте в Прага и каква програма сте си направили.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 17:04 от Pleione

# 349
Здравейте, на 25 и 26.12 прочетох, че търговски центрове и магазини над 200 кв.м. не работят в Прага, дали ще има поне малки магазинчета отворени за хранителни стоки? Какво бихте препоръчали за тези дни освен Коледните базари и шляене по улиците?

Всичко затваря по празниците. Има едни т.нар. "вечерки", които държат виетнамците тук,- може и да работят, но те са магазини смесен тип и нямат всичко. Остават ресторантите и коледните базари, където се предлага храна- за друго не се сещам.
Иначе може да посетите Народния музей:
Скрит текст:
Otevírací doba objektů Národního muzea
Muzejní komplex Národního muzea
Muzejní komplex Národního muzea
Václavské náměstí 68, Praha 1
Pondělí
10:00  -  18:00
Úterý
Středa
Čtvrtek
Pátek
Sobota
Neděle
24. 12. 2025
zavřeno
25. 12. 2025
26. 12. 2025
1. 1. 2026
zavřeno
Dodatečné informace

Някое представление също.

# 350
Здравейте,
Има ли пивоварна в Прага, която си струва да се посети?

# 351
Здравейте! Ще бъда благодарна,  ако някой сподели впечатление от следните три хотела:

Citi lnn hotel
Hotel Julis
Ramada citi center

Интересува ме най-вече удобната локация и закуската.

# 352
Здравейте,
Има ли пивоварна в Прага, която си струва да се посети?
В тази съм била,но през юни,навън:
https://www.dvakohouti.ambi.cz/

# 353
Здравейте! Ще бъда благодарна,  ако някой сподели впечатление от следните три хотела:

Citi lnn hotel
Hotel Julis
Ramada citi center

Интересува ме най-вече удобната локация и закуската.

Вторият и третият са с по-добра локация, като и трите са с потресаващи рейтинги, явно са много лоши хотели. Не съм отсядала и не бих отседнала в нито един от тях.
Иначе и първият е централен, но е до релсите на жп гарата, буквално.

# 354
Благодаря ти! Ще погледна и за други опции. Въпросът е, че се касае за екскурзия от агенция и опциите не са особено много.

# 355
Ако е с агенция, за жалост такива избират, да. Не знам какво да посъветвам. Разгледайте по-подробно отзивите да видите поне хигиената как е.

# 356
Здравейте!
Искам да попитам какво е времето в Прага през януари и февруари,  в сравнение с нас по това вр на годината? Изскочи ми изненадващо предложение за малка екскурзия там скоро.Никога не съм ходила,а никак не ми е комфортно да обикалям в сняг и голям студ...
Ще бъда много благодарна ако някой може да ме ориентираш дали си струва да приема.

# 357
Обикновено е голям студ. Дните също са по-къси, отколкото тук. Дебел сняг не е обичайно.

Общи условия

Активация на акаунт