Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 19 216
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Колко хубаво го е казала, Долче! Хубаво е да споделиш тук в "сектичката" и да бъдеш подкрепен, коригиран, та дори и разкритикуван, но градивно.
ММ напоследък ме гледа под лупа. Много съм се изтормозила била с този фаст и НВВМХ. А пък то е заради детето, което беше болно и не спях дори. Макар че да си в кетоза, е доста тегаво. Аз не мога да ям толкова мазно, особено в жегата, и ям по малко. Не чувствам глад, но имам липса на енергия. Вчера като си хапнах стабилно и повече Вх, днес бях неудържима в тренировката- и енергия имах, и сила.
За съжаление, аз съм на двете крайности - или всичко, или нищо. Та за днес ще е нищо- само на вода, а то е и първа четвърт, така че 40 часа фаст съм предвидила на апликацията.

# 121
Имам на пощата покана от доктор Боз за презвикателство😆- 72-часов сардинен фаст. Зачочващ днес на 26.06. Ама при тях кога започва деня, че все забравям дали часовото им време е преди или след нашето?🤣🤔 Може пък и да се включа...или с един ден закъснение, ако съм изпуснала началото...😃

# 122
Да гониш кетоза постоянно и на мен ми звучи тегаво, отделно че знам ли дали е нужно... Всеки си гони различна цел, разбира се, а и трудно се следи освен с доста скъпи консумативи - последно като гледах някъде, лентичките бяха по няколко лева бройката. Мерси съм, добре че не ми е важно Laughing Говоря за лентички за апарат от тези с кръв а не за тест с урина. В урината кетони да видиш в началото, ама после трудна работа че си ги употребяваш а не ги изпикаваш.

Харесва ми идеята че е по-добре човек да си възвърне гъвкавия метаболизъм - да си преминава на глюкоза или на мазнини/кетони според нуждата. То иначе за адаптиран на мазнини човек дори не е нужно да яде толкова мазнини чак, особено ако има и за сваляне - спокойно може да си гори от собствените вместо това, те са си винаги с нас Grinning
Това последното предполагам че поне в някаква степен съм го постигнала за тия години на режим, ако съдя по това как толерирам нережимна храна напоследък. За съжаление, няма как да я избягвам през цялото време, то толкова ми писва вече че почвам по-чести фастове само и само да не се чудя какво да ям още веднъж... Но очаквах хептен да клекна до сега, както и дрехите да ми се изпънат повече по мен - почти 2 месеца съм в тази ситуация. Да, малко по-малко енергия имам, но нищо драстично. Определено очаквах по-зле да е работата, дано все така да е че сигурно още някой и друг месец няма да мога да се преместя...
А иначе работа и стрес да искаш, работя в сфера в която нямам и опит, но пък подготвяме голям обект който се създава от нулата и отговарям и за екип от хора освен това. Ако не друго, изразходвам си енергията - щом повечето вечери си лягам преди полунощ - това е нещо нечувано и май ми е за пръв път в живота да го правя постоянно. Спя си нормален за мен брой часове, но за пръв път го постигам това да си лягам в 12ч, че дори и в 11 се случва. На дърти години доживях да стана като нормалните хора и аз... Егати, това и на родната си майка да го кажа, може да не го повярва Grinning

Нямам хабер от Еконт за пеперудката, сериозно се замислям дали да ходя да проверя че е на две крачки но тук се изсипва пороен дъжд в момента. А щеше добре да ми дойде, особено в това време както едва ли да мога да се и разходя, да я пораздвижа нея пък. Ако коляното ми все така слушка, се замислям и за един степер също - не като тези стъпенки за степ аеробика, ами от другия вид. В хотела стълби бол, де, ако толкова ми се иска правя 1-2 тура между етажите ама едва ли да ми е забавно да го правя често. Забавно е за околните, че ми се чудят на акъла Grinning

Долче, назад са от нас ама виж там с колко часа ако ти трябва да е по-точно (нещо от сорта на 8-9 часа ще да е). При тях е първата половина на деня сега.

# 123
Колко хубаво го е казала, Долче! Хубаво е да споделиш тук в "сектичката" и да бъдеш подкрепен, коригиран, та дори и разкритикуван, но градивно.
Аз съм много прям човек между другото. Виждате, че не си спестявам понякога критика, когато имам доводи за това. Това не означава, че е лично към дадения потребител. Казвам го по принцип. Просто не съм от хората, които биха застанали зад мнението на някой, само защото са приятели. Ако този човек не е прав, не се притеснявам по никакъв начин да го кажа, а дали той ще се "сърди" /защото има доста такива случаи/, си е вече негова работа.

# 124
  • София
Шарпи, еха, 80 саксии!😃 Определено ми се иска да ги видя на снимка! Явно имаш и място за тях.🙂 Иначе вкъщи положението е такова- тераса, където по цял ден пече адски (буквално някои цветя могат да изсъхнат през лятото) или кухня, която е сенчеста, но има някакво слънце до 11-12 часа. Къде е по-подхощядо да ги сложа?🤔

BFF, честито уредче и на теб! Защо не показа някоя торта да оплакнем очи?🙃 Надявам се, че празникът е минал чудесно! Мисля, че има карагенан в сметаните, които са по супермаркетите /на био щандовете не съм гледала за такива неща обаче/.
Да, и аз бих искала да видя ботаническата градина на Шарпи Flowers Hibiscus

Долче, ето я тортата на дъщеря ми, съдържа: ягоди, банан, кокосова сметана, фурми, жълтият цвят е от годжи бери. Другата - стандартната - дори не я снимах, не съм и я опитвала, поднасяха ми в клуба (в ескейп рум си празнува РД, но аз твърдо отказах Joy )
Предупреждавам - в следващите скрити снимки има доста сладости, режимни и нережимни, който не иска, да не ги отваря. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Скрит текст:

разрез Grinning
И бонбони й взех, но са белгийски шоколад, ръчни, голяма красота, но не са режимни:
Скрит текст:
Мъжът ми и той имаше миналата седмица РД, на него домашната торта се падна от RawCakes Blush , тук е споделяна , взех му лимонов чейзкейк (той си го хареса, не беше накйртващо сладък, а по-сколо киселичък Stuck Out Tongue Winking Eye) и кето бАнбони:
Скрит текст:
Аз нямам много време за домашно приготвяне (а и умения!), та затова прилежно си записвам всички препоръчвани тук тортопродавници, изчаквам сгоден момент и поръчвам Blush Хубавото е, че на цялото ни семейство им харесват тези тортички, а са и здравсловни.

# 125
BFF_има. То и си пише. Ама четох, че уж бил безвреден.
Не ми пречи, няма да правя ежедневно с това.

Шарпи, магазина за кафе и днес не работи и утре. Дано ми стигне кафето. Че ще умръ.

Колкото до безалкохолните. Толкова ги пиех + другите неща, че не ми изглеждаха сладки.
Сега са противно сладки.

# 126
Натка, благодаря! Ами, няма точно, писала е, че предизвикателството започва "в понеделник, 26-ти". Значи мога да вечерям със сардини и да съм на сардини 72 часа след това, т.е. до четвъртък по същото време.🙂
Сега хапнах таратор, един пилешки фенер от супа и от тортата (за последно).
Шарпи, има хора, които не обичат да бъдат критикувани. Моето мнение е, че човек, ако не иска да бъде критикуван, трябва едва ли не само да си мълчи, все някой няма да е на същото мнение по някой въпрос (в което няма нищо лошо)...Има случаи, когато ще си замълча /примерно за дреболии/, зависи и от ситуацията и кой е човекът, ама чак да се съглася с нещо, за да "има мир"- не. Не виждам нищо лошо в прямостта. По-добре по-малко хора в обкръжението, ама качествени. И без "сърдитковци".🙂 Предпочитам човек да ми каже искрено какво мисли, отколкото да кима и да се прави, че е на същото мнение, а да си мисли някакви глупости...😃 То човек не може на всички да се хареса и да угоди, а и не е нужно.🙂
BFF, еха, супер са!🤩 И разрезът, и бонбоните!😍 На колко години стана рожденичката?😃 Права си, че Шарпи направо си е с ботаническа градина- сигурно са голяма красота цветята!🥰
Елора, вкусовете могат да се променят с времето. Имам позната, която пие по "поне по 2 литра кола на ден" (нейни думи). Знае, че не е ок, но казва, че просто много и' харесва. Единствено се въздържа от кола, когато е "на режима на АУ" (тогава сякаш става друг човек и е много стриктна с храна, с фастове, с часове на хранене, с всичко). Не ме кара да пия кола, аз не я карам да не пие.🙂
Скрит текст:
На рождения ми ден нали ходих да купувам череши за тортата, че в последния момент реших, че искам череши отгоре.😃 Толкова много хора видях не просто с наднормено тегло или дебели, ами със страшно много излишно тегло и по-специално- с много странно разположение на това излишно тегло и с всякакъв тип телосложение. Това не е просто излишно тегло, защото "си си хапвал по повече" или поне при повечето едва ли е, само защото са били много лакоми...Обаче доста хора си бяха с къси панталони, поли и рокли- нагледах се и на целулит. Аз и на 54 кг не смеех да се покажа с толкова къс панталон или пола навън, а сега пък съвсем. Тъжно ми стана донякъде, че е толкова разпространено вече да видиш човек с толкова много наднормено тегло, че вече сякаш не прави особено впечатление...Замислих се, че една немалка част сигурно дори не подозират, че е възможно да имат здравословен проблем и отдават килограмите на наследственост, лакомия, ген...😕 Не казвам, че човек, като има наднормено тегло, не може да носи късо /да не прозвуча така/, аз съм ок с това всеки да се облича, както е преценил и му е комфортно. Просто аз самата нося всякакви цветове, но все се "покривам" и не ми е комфортно с къси дрехи, даже все гледам и да не нося блузи съвсем без ръкав...😔

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 20:26 от dolce miele

# 127
Знам, променят се и още как Grinning
Мисля си, че хора, които консумират толкова изкуствени напитки и сладко, не могат да оценят истинското сладко.
И това са плодовете.

И това с твоята позната не си го обяснявам. Да си на кето, да си оправиш килата и кз и инсулин и като приключиш почва два литра кола. Безумно ми е. Смисъл много не виждам.
Все едно 1 седмица да не пуша и после да почна по две кутии на ден.

# 128
Моята майка от малка ме е стягала да не ям на корем и каквото ми падне. Баба ми беше и сега баща ми е диабетик и мама много стриктно следи храна, лекарства и изследвания. Харесва ми, че се грижат за себе си и ако качат 2-3 кг, се ограничават и гледат да не се отпускат. Сега обаче мен няма кой да ме следи, освен мъжа ми за сладкото, който е върл противник на захарните изделия, а аз много обичам. Радвам се, че открих тази група, защото ми влияете положително и благодарение на вашия опит и знания, научавам ежедневно нови полезни неща и ме "вразумявате" умишлено или не. Smiley
По повод коментара на Долче и естетичната страна на нещата при по-пълните хора. Аз също се притеснявам да нося къси рокли и панталони. С годините заради приема на хормонални таблетки и две бременности много целулит се натрупа по бедра и дупе. Притеснявам се много. Роклите ми вече са само до коляното и 99% с къс ръкав, не нося вече потници и т.н. В Германия има много пълни хора, дори още сред тинейджърите. То как няма- като любимата храна е пържени картофи с майонеза. Много нездравословно се хранят и храната в ресторантите е под всякаква критика. Българската кухня е в пъти по-вкусна и здравословна. Тук е абсурдно да намериш вкусно и здравословно нещо. Нооо хората тук поне не робуват на целулит, малки гърди, криви носове и са по-лежерни, отворени и некритични към околните относно външен вид. Това някак си ти дава лекота и свобода да си такъв, какъвто си.
Натка, хубаво е, че удържаш в тази необикновена за теб среда и извън зоната ти на комфорт. Човек понякога и да иска, и да не иска се предизвиква и научава нови неща за себе си и на какво е способен. Мен лично много ме изтощава ежедневното общуване с много хора. Абсолютен интроверт съм.
BFF, какви красоти и вкусотии сте имали за празника! Heart Eyes
Шарпи, ти си нашият прям и директен коректив! Blush

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 21:44 от Анонимен

# 129
Елора, ами, нейна работа си е какво яде и пие и как редува режимите. Аз какво да и' казвам, като и тя самата си казва, че знае, че не се прави така, но иначе не може...🙂 Човек, ако вътрешно няма/не е намерил нужната мотивация и не е взел решение, че иска да прави системно дадено нещо, мотивацията не може да му дойде отвън /от друг човек, а и не обичам да давам нежелани съвети по тази тема/. А жената сваля по 30-40 кг, докато спазва "режима на АУ". Използва и някакви таблетки или инжекции.🙄 Може би и' идва твърде ограничаващо за дълго време, а не може да се задържи в средното положение. На теория всичко знае. Когато спазва АУ, даже ми се е "карала", като кажа, че добавям по малко мляко понякога в кафето, не се ядяло преди 12 ч, зеленчуци само расли над земята, фастове 2 пъти седмично са задължителни...🙂 Явно приема режимът като временно ограничаване (*но то не е и нужно да е на толкова ограничаващ режим постоянно- може би затова в някакъв момент се отказва). С диабет и Хашимото е.
За сладкото и промяната на вкуса- по принцип е така, но явно има и изключения. Виж, Шарпи казва, че хем сега усеща по-добре кое колко е сладко, хем пак може да яде и доста сладки неща.
Нани, и аз съм интроверт. Просто не мога да общувам с твърде много хора, на мен ми е интересно да общувам с по-малко хора, нямам нужда от такива за "пълнеж". За свободата да си такъв, какъвто искаш, съм съгласна. Това е хубаво нещо. Нека всеки ходи, както му е удобно. Но аз самата си слагам разни ограничения /освен може би на морето, където никой не ме познава, там съм се прибирала до хотела по бански и наметната с плажната кърпа- ама пак гледам да съм покрита до коляно/.🙂 Аз не визирах чак толкова дали е естетично човек с много излишни килограми да носи късо- просто вече всичко пречупвам през здравословната гледна точка и на някои (немалко) хора отдалече им личи, че имат и здравословен проблем. И е тъжно.🤕

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 21:56 от dolce miele

# 130
С диабет и хаши и изпада в такива крайности!!!
Ужас. Ама нейна си работа, то на нея се пишат проблемите.

# 131
Целият ми стаж е бил все с хора да работя - доста години преподавах, след това в голяма аптека дето само персоналът беше 10 души и все беше пълно с хора и там. А сега и екип ръководя и самата сфера е свързана с обслужване и то на групи хора на куп...
Ами, работа си е, върша я. Нищо че за компания за мен си не търся големи групи а спокойни раздумки.

Трудното тук ми са необичайните условия да живея в хотелска стая за момента - след години през които аз съм си избирала и приготвяла еднолично храната, сега това ме тормози. Изтърпявам го щото знам че е временно и каквито и щети да ми нанесе неспазването на режим, знам как да ги оправя. Няколко месеца не могат да ми причинят толкова вреда, колкото дългите години преди да разбера за ИР и да започна режим, нали? Ще се справя и с това, няма да легна да умирам сега я.
Но се радвам че не минавам през това в началото на режима, а след като съм се стабилизирала вече...

# 132
Здравейте. Страшно много сте писали, сега ще се връщам да изчета всичко по-подробно .
Долче
Благодаря за рецептата.  Тази торта определено ще се пробва. Може би след почивката чи сета имам 3 седмици преди морето и нещо като се знам ще преям с торта и ми отидоха и мерки и теглилки😃
Аз имам май от стария тип пеперуда.  Незнам де. Нашата е от някакво чарити каза мм😃

Елора а ти каква торта ще правиш
Режимна ли
Ще чакаме и твоята рецепта да знаеш.

Аз много обичам и кока кола и пепси и торти и въобще всичко сладко.
Сега отвреме пия особено нещо като ми играе кръвното. С ниско съм аз.. И шоколад хапвам. Снощи правих на децата сандвичи първо изпекох хляб. Боже като ми замириса на топъл домашен хляб. Едвам удържах😃
Ама накрая половин филия така я глътнах че чак не разбрах кога 🤣
Слагам снимка не е режимен да се знае!

А това е свинско със зеленчуци Италия микс
Уникално вкусно се получи

Тези миксове са уникални. Винаги ще имам от тях във фризера 🍷

# 133
  • София
Добре, че ме светнахте за тези миксове. Онзи ден си взех един от лидл за супа. Получи се брутална, детето много я хареса, а аз само я пробвах. Във фризера имам още няколко като за side dish (китайски и някакви други) и се чудя с пилешко филе дали ще станат.

# 134
Ще стане. Аз използвам различни видове миксове за супи, крем супи, месо със зеленчуци (в тиган или печени), мусака, омлети даже...Намирам, че са доста универсални, а и лесни за използване. Винаги е добра идея човек да има по няколко микса във фризера.🙂

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 23:29 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт