Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 789
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
А аз нямам никакъв, щот' стресът е вреден Joy

# 526
Натка, той стресът е вреден, но аз съм свикнала да се меря всяка сутрин, че иначе другият стрес- като кача "неусетно" примерно две кила, ми е по-голям.😅 А и така си давам сметка как ми се отразява това, което ям. Защото две кила аз мога да кача лесно с малко повече вгх (дори не някакво супер голямо количество), обаче свалянето им е десет пъти по-трудно и предпочитам да не се стига дотам...
Неслучайно съм казвала друг път, че ако заради ЩЖ трябва да ям по минимум 100 грама вгх на ден, ще кача доста кила. А 100 грама вгх дневно уж все още се води нисковъглехидратно хранене...
Сега, инцидентно по нещо от тесто или бобови, дори сладолед, толерирам горе-долу, обаче не и всеки ден...

# 527
  • София
Аз се меря всеки ден. Много добре знам кога съм качила сланинка и защо. Но меренето ми е полезно най-вече, за да знам от кои храни задържам вода.

# 528
Основно по пръстените усещам дали не съм подпухнала. Но предимно не е голяма разликата и само в най-голямата жега не ми се въртят на пръстите. За напълняване или подут корем съдя по това на коя дупка си закопчавам колана.
Може би за който по-често имо такива дертове е наистина полезно тегленето, да се вижда ясно от кои храни е най-зле. Или просто който по-лесно се мотивира от числа.
Аз гледам основно да имам талия и да имам енергия, та моята е по-лесна Grinning

# 529
Аз задържам вода/качвам кг най-много на ханш и бедра, останалото е разпределено по-равномерно. За да усетя по пръстени или колан, трябва да са повече от 2 кг, определено.🙂

# 530
  • Столичанин ама не в повече :D
Ч.Р.Д. на авторката на темата със закъснение, пожелавам и да открие щастието, което търси. Simple Smile

# 531
Здравейте! Мисля да започна хищническия режим (Carnivore diet), който е подтип на НВ-ВМХ - ок ли е да се присъединя към вашата група? Още не съм го започнала, настройвам се, чета, слушам и т.н. Не намерих тема, посветена на него.
Добре дошла! Разбира се, че е ок да се присъединиш.🙂 А имаш ли проблем с инсулина и въобще защо обмисляш да започнеш карнивор?
Благодаря за приема! Nature High Brightness
Преди години (2006-2007) првих Дюкан и тогава открих, че, всъщност, месото ми понася много по-добре, режимът беше лесен за мен; резултатите бяха добри и ги запазих до следващата черна стрес дупка, килограмите се качиха, с малки йо-йота, но си останаха и остават мноого. Минах отново през всякакви режими, включително аюрведа, но това, което преля чашата е, че последните няколко месеца дисциплинирано контролирах и порции, и калории, и качество, много зеленчуци, плодове и се чувствам ужасно. Качих още 10на килограма, вече няма накъде.
Попаднах на месоядната диета, засега чета, Намалих плодовете и зеленчуците и след няколко дни мисля да започна.
Проблем с инсулин-резистентност имам, да; менопауза; с тези килограми не мога и да се движа много; разширени вени и лимфен застой, а и съм на 59. Най-критичният фактор е стресът, но ако не мога да променя ситуацията, поне мога да контролирам какво ям. Единствено нямам проблем с дисциплината и се надявам, че това е правилният режим за мен.
Успех на всички!

# 532
Аз съм с диабет, висока кръвна захар и много добавки за сваляне на захарта.
Реших да започна фастинг, но нещо не се оправям. Вечерям преди 19-20 и следващото ядене планирам за 12.
Днес е 3-ти ден на този режим и между 12 и 19 ям непрекъснато. Коремът ми къркори, става ми лошо.
Предимно ям салати, кисело мляко, месо със зеленчуци, но количествата са големи и не се чувствам добре.
Моля за съвет какво да променя, за да мога да увелича времето на неядене. Надявам се с това да сваля високата кръвна захар.

# 533
Stryper, да не би мазнините да са малко? 3-ти ден си без закуска или 3- ти ден си на нисковъглехидратен режим? Защото ако е второто, може би е рано да караш без закуска и е добре да си дадеш време да свикнеш с храната, която ядеш.

# 534
И аз първо бих стабилизирала на новата като вид храна, че после вече и интервалите на хранене да оправям. А и ми направи впечатление как изброяването почва със салатата и киселото мляко, а месото чак накрая споменато. Дано да е случаен този ред а не действителни приоритети. Фаст може да стане когато човек се е заситил, а не да се напасе със салата и след малко пак да се озърта какво да яде.
Не знам какви са добавките за сваляне на захарта в случая, но ако са неща дето стимулират инсулина, те също не правят задачата по-лесна.

# 535
Инулина си е инулин.
Днес ще хапна две сливи само, бях ги приготвила заради вчера.
Инулин съм разтворила за работата.
Вечерта малко масло на гладно и няма да пия после нищо.
Иначе сушените сливи ще са ми вече рядкост.

# 536
Важно е и диабета инсулинозависим ли е, а ако не е, то колко е инсулина, като повдигна Натка темата за инсулина.

# 537
Да дам и моето мнение, не е добра идея да се сменя и начина на хранене и да се опитва фаст. Идва прекалено стресиращо за организма. Аз нямам никакъв проблем и дни да не ям, но не си представям да съм на етапа с промяната на храната и отгоре на това да се опитвам да не ям по-дълго време от обичайното.

Да ви кажа за какаото, оказа се просто какао, което е в кутия и ми се струва, че се разтваря по-лесно. Никъде не пише, че е разтворимо. Съжалявам за подвеждащата информация.

# 538
8-ми месец съм на ниско-въглехидратно хранене, но напоследък кръвната ми захар стигаше 10 и затова реших да опитам с фаст. Взимам берберин, цейлонска канела, алфа-липоева киселина, таурин, омега 3, гимнема силвестре. Месо, сирене и кашкавал ям, но салатите са по-голямо количество и ме засищат без да ми е тежко. Не ям плодове, захар, тестени. Но не се движа и работя от къщи.

# 539
Това 10 стойност на гладно ли е? Страшничко звучи ако е така и май не е само за добавки. Такава кръвна захар нанася поражения дето от един момент нататък вече стават трайни.
Движението си е важно, дори само разходка да е, няма нужда чак подвизи особено ако не е свикнал човек. Аз съм в ситуация последните месеци, където някои дни нямам къде да ходя много много че всичко ми е наблизо. Имам до мен малък парк, навъртам по безброй тегели и обиколки из него че е наистина малък. Вечер, като стане по-хладно. Оптималното би било да се движа регулярно през деня и да съчетавам с ходене да свърша нещо, но не всички дни са такива. Съответно по-добре само вечерта, отколкото хич.

Общи условия

Активация на акаунт