Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 798
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
natka благодаря.  Много нещо пиеш верно .

При нас пък хвана някакъв странен студ. Като има слънце става 22-24 жегаво. А като го няма един вятър тук от днес и едни 15-17 градуси. Сутринта по сако умрях от студ . Върнах се да си взема яке че и дъжд заплющя.

Шарпи

Елора аз все забравям. Ама видях ти торгата. Супер е. Браво на теб 💐

Ще разгледам добавките и ще видя тук какво са си взема. Честно казано въобще не обичам да пия хапчета пък било то и полезни

# 496
  • Бургас
natka, в каква доза се приема Омега 3, аз смятам сега 2-3 месеца да попия, че да пробвам да сваля холестерола малко, ама се чудя в какво количество, то предозиране може ли да има

# 497
Де да знам, на мен не ми изглежда много, то ако не броя МСМа дето няма връзка с ИР, биотина и той, цинкът и той не е баш за това... За мен са част от храната, както слагам сол и подправки, магданоз щото и той е хубав за нас и прочие. Ако можех да се накарам да ям риба, нямаше и омегата да вземам сигурно или поне не редовно.

За омега 3 мисля че имаше в първия пост на темата по-подробно, ако не директно то в някой от линковете с постовете на Невена. Твърде много от нищо не е добре, та зависи от хранене и какво ли не още. Ако елимиринаш примерно растителните масла богати на омега 6, по-малко ще ти трябва. Зависи колко наситени мазнини консумираш и колко често. Няма как да е еднакво за всички. Нито пък е "хапче за холестерол" както лекарствата, че някой да ти каже вземай еди колко милиграма на ден.

# 498
Аз пиех хром в началото, но изобщо не ми помогна откъм това да не ме влече сладкото. Пих го 2 месеца и като видях, че няма ефект, го спрях.
Към момента пия всеки ден - Омега 3 по 2 лъжици, витамин С - 1000 мг, цинк 15 мг, Магнезиев цитрат 400 мг, магнезиев хелат /за сърцето/, Коензимиран Витамин Б комплекс,- 1 на ден, витамин Д на Джеймисън - по 1 впръскване. Другите, които пия за сърцето не ги упоменавам, защото не са добавки.
И като казах Омега 3 .... вчера получих съобщение от съфорумката ни от Белгия (diabetes) Purple Heart, която тогава ми изпрати абсолютно безплатно първата течна Омега 3, след премеждията ми с големите гадни хапове.
Та тази душица ОТНОВО ми е изпратила Омега 3 от далечна Белгия. Дори я е изпратила по-рано като изненада, но пратката й се е върнала и сега ми писа да очаквам нова пратка на домашния си адрес. Ами... просто съм без думи Sparkling Heart Каквото и да кажа, то ще бъде малко. Искрени благодарности, Петюшо! /знам, че четеш, но нямаш време да пишеш/.
Писа ми да поздравя всички тук и че когато може, ще се включи с полезна информация, която е прочела и събрала.
Ако не бъркам, мисля че тя се занимава там с диабетноболни хора.

# 499
Sharpy, по спомен отнема няколко секунди да отчете т.е кг са веднага, но др неща все едно ти пуска ток през тялото и там от съпротивлението определя % мускул/мазнини и каквото там показваше… не трябва да са мокри също стъпалата

Скрит текст:
ей такъв е моят, но след като му се прецака батерията, после не потръгна с новите 🤔и си отиде в архива под леглото.. мога да се опитам да го реанимирам 🤔https://cdn.technomarket.bg/media/cache/my_thumb/uploads/library … 60b0f662443b.jpeg

# 500
Здравейте! Мисля да започна хищническия режим (Carnivore diet), който е подтип на НВ-ВМХ - ок ли е да се присъединя към вашата група? Още не съм го започнала, настройвам се, чета, слушам и т.н. Не намерих тема, посветена на него.
Добре дошла! Разбира се, че е ок да се присъединиш.🙂 А имаш ли проблем с инсулина и въобще защо обмисляш да започнеш карнивор?
Фотокод, уцели ме болезнено в сърцето с този кантар!💔 Вторият ми е точно такъв (аз съм голям фен на марката), но не ми е тук...🤕 Той мери и мускули, и кости...Бих си го купила отново, но не го откривам вече по сайтовете (проверявах).
Аз пия магнезиев цитрат, вит. Д, желязо (Сорбифер през ден, но сега съм го спряла от поне 2 седмици), по-рядко пия фолиева киселина, вит. С и хром пиколинат (правя периодични почивки), а съвсем рядко приемам цинк (моят по изследвания беше доста добре и преди добавката, затова дозата ми е малка), веднъж седмично Б 12 (нали оправих дефицита, сега съм на поддържаща доза), ниацин имам от миналата година по това време- него приемам няколко пъти в месеца.🙂
Натка, не е вярно, че пеперудката е само за мускулите на бедрата. Елора беше пускала линкове към клипчета с рзлични упражнения. А с времето се свиква на уреда- казано от човек с кекави ръце, китки (нищо че на външен вид не изглежда така), моите ръчички започват доста да се сприятеляват с уредчето.😃 Пробвай да седнеш на стол и да положиш уреда на бедрото, "дупката" да легне около коляното (сгъвката към горния край на бедрото да е) и с две ръце да сгъваш- натоварват се не само ръце, ами рамене, бюст, корем, гръб. Можеш и наобратно да поставиш уреда.🙃
 Елора, можеш ли пак да пуснеш линковете?😃
Напомням, че днес е пълнолуние (по-точно пълнолунието беше в 14:40 ч). Мен този път ме свари неподготвена и мисля да отложа малко тридневния фаст.🙂

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 19:47 от dolce miele

# 501
Значи два дни пропуснах инулина. Забравих и се позакучиха нещата. Даже и с маслото.
Начи и масло си требе, и инулина. И алоето вечерта + 1 от новото, щото си го купих, ще си го пия пък. Пари съм давала, амаха Joy

Ох, не ми се търси сега. Мързи ме. Опитах, ама много съм писала.

Тук има клипове в резултатите.

https://www.google.com/search?q=%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B5%D … d=chrome&ie=UTF-8

# 502
Абе напиням се там аз пък все по някое време вече няма да ми е толкова зор. Явно чак тогава ще имам лукса и да гледам вече да правилно изпълнено движение, сега просто се раздвижвам както мога. Дано не си омръзнем с тоя уред преди това да се случи.
Хубаво споменавате вакуумките често, все така да правите че и други ги забравяме ако не ни се напомня Grinning А като забравя ме е яд, то за нула време работа и точно тя да ми остане несвършена...

За карнивор храненето и тук не връщаме, а предполагам че би се вписало и в темата за ВМНВ хранене,то си е негов частен случай. Тя обаче не е толкова активна като нашата, освен че там включвот и палео и накрая понякога трудно се хваща какво става.

# 503
dolce, мислех да пиша костна плътност, но реших, че се “оливам “ с параметрите 🤣 Значи, казваш да се опитам да го реанимирам, заслужава си 🤔 Иначе вариантът е в някой мол нали има такива кантари за левче, да се мерна еднократно 🤔нарсен

# 504
Значи два дни пропуснах инулина. Забравих и се позакучиха нещата. Даже и с маслото.
Начи и масло си требе, и инулина. И алоето вечерта + 1 от новото, щото си го купих, ще си го пия пък. Пари съм давала, амаха Joy
Много бе, Елора. Оптимизирай ги поне до 2 неща. Другите да стоят, няма да избягат. Като виждаш ефект от инулина+маслото, пий сега само тях.
Тоя кантар аз успях да го подкарам. Обаче малко ме гонеше параноята да стъпя на тва нещо, че нали лек ток пускал. Па мен от ток много ме е шубе.
Та качвам снимки кво показа на килограми 51,2 Pensive Малко са размазани някои, но бързах да снимам преди да изчезнат. Числото 9,4 и 35,5 не разбрах какви са.
Скрит текст:
Ще ми е интересно като се премеря на стандратните си 50 кила и да не съм надута като сега, че днес съм направо като балон.
Днешното хапване е от онази вечер останало пилешко с тиквички + гъби пачи крак в масло. Ох, обожавам ги тея гъби.

# 505
Оф, ще опитам, ама двайсе и кусур дадох за това нещо от булвит. Не е пет лева да го метна в кофата.

Иначе имам мерителна чашка и 10 мл ми е повече от една супена. Много зависи и от лъжиците да ви кажа.
Значи пак ще е схемата на око.

# 506
Тц, тц, сега и за кантар ли да се ослушвам 😂.
Онзи ден мернах в Парадайз такъв инструмент, освен да ходя да се меря. По- рано пред Ремедиумите имаше едни, с ръкохватки май бяха. Шарпи, много цифри, бе, душа. Това 54,2 какво е ?
То някой да разчете, де.

Аз правих пържоли във фраера, и понеже нямам още тавички, ей го какво измислих 😂
4 се хванаха, опекоха и ги свършихме със салата. Много бях гладна и любопитна дали са добре, та не снимах. Сипах и малко водица в импровизирания ми леген 🥳

# 507
Фотокод, реанимирай го, да. Топно костна маса показва. Но ще ти завиждам, като го реанимираш, да знаеш.😝🤣
Шарпи, никога не съм опитвала този така вкусен пачи крак...😭 Да ти е сладко!
За цифрите на кантара знам ли...🤔🤔 Моят калории не показва, само другият, който е като на Фотокод.
И аз донякъде с остатъци от предишните вечери- свински гърди с кожа и кост, маслини, малко майонезено-рибено сосче, консерва сардини. Щях да ям и айсберг с краставици, но реших, че не ми се яде салата. Сега се подслаждам с нещо като ганаш😍- сметана, масло, 2 квадратчета шоколад (едното 79% с парченца карамел, другото е 56% с парченца какаови зърна- като макроси обаче са почти еднакви- общо 25 грама са двете квадратчета), кокосови стърготини и сусам за разкош.😋

На дъното на чаша е, не знам защо така странно изглежда на снимката...😅

# 508
  • София
Шарпи, какъв е този кантар, който те изкарва затлъстяла? 23.8% мазнини. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 509
Това да не е BMI.
Моето днес , ама аз си въвеждам всяка сутрин всички показатели на телефона, за какво ли го правя, и аз не знам 🙃

Общи условия

Активация на акаунт