Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 19 338
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
И аз не знам дали ЛЛ могат да правят кардиограми🤔, но поне могат да покажат малко заинтересованост...
Ураганче, а как всъщност от ЛЛ разбра за ИР? В смисъл, дотогава си мислела, че излишните кг са ген?🤔
Елора, Тайс, започнахте ли mct маслото?🙂
Скрит текст:
На мен още не ми идва МЦ. Странно...А се появи една гадна и тлъста пъпка точно преди датата. Единственото различно от друг път е, че от над седмица не съм приемала изобщо желязо (свършиха таблетките и още не съм купила нови), както и приемам между 300 и 600 мг вит. Ц (не на един прием за деня), но вчера примерно не съм вземала вит. Ц- едва ли това да ми забавя нещата. Снощи преди лягане за момент имах съвсем леки МЦ усещания в коремната област, но днес пак нищо. Няма никакъв вариант да съм бременна.
Да, през последните десет дни през повечето дни съм на ниски вгх, обаче пък на 24-ти, 25-ти и 26-ти вгх бяха повече, както и не съм орязала мазнините и не съм на някакви супер ниски калории, освен само по време на фаст.
Между другото, и омега-3 са ми доста, особено пък сега на сардинения фаст. Обхванало ме е такова спокойствие, че не се впечатлявам или ядосвам особено от нищо- или поне обикновено бих се дразнила доста повече от някои неща, сега все едно нещо отвътре ми казва: "Я не се впечатлявай!".😅

# 301
Ами предишната ми винаги ми е правила, дори и да нямам проблем. Не съм и имала тогава де. Рядко се е налагало да ходя, и когато в малкото случаи съм ходила ми е казвала: легни сега да ти направя кардиограма, да ти измеря кръвното, да проверим кръвната захар. Зяпни с уста да видим езика.... и все ей такива нещица.
Не бих я сменила, но просто жената се пенсионира и този пенделсон е неин "заместник".
Точно старата ми лична откри тогава хипертонията на баща ми, следеше го изкъсо, даваше му предписания, той не слушаше разбира се и след 2 години получи инсулт. Оттогава много взе да я слуша.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 17:26 от sharpy

# 302
Правят кардиограми при ЛЛ, не знам даже дали не е задължително при профилактичен преглед. Ама явно наистина има лекари дето много се пазят да не вземат да свършат нещо...
Аз съм в друг град и не се наканих да си сменя лекаря че уж да поразуча да ми препоръчат някой свестен. Иначе не се знае на какъв ще попадна и аз тук. Декември ще е смяната явно, сега вече няма за кога. То ясно че шансът да намеря като досегашната не е голям, ама все пак...

# 303
Долче, още съм.
Чистя тук прозорци, тераси, под и т.н.
След 20 минути ще пийна, че апнах една череша и пих вода.

Таис мисля още умува кога да го почвам.
Ма то коко му е, наливаш в лъжичка и бум - гълташ.

# 304
Нати, когато се местиш от здравен район в друг (при смяна на града както е при теб) не важи това за юни и декември, а може по всяко време.
ЛЛ правят кардиограми - годишния преглед включва и това.

# 305
В България ЛЛ имат апаратура за ЕКГ  и правят. Аз няма да забравя като ученичка как моят ЛЛ  ми прави такава през чорапогащника и върху ботушите 🤣
Викам че така какво ще хванете, хващало. Бях в потрес😃
И задължително беше да ида първо на каса да платя таксата и с бележката да вляза при него.  Още от вратата първото нещо беше имаге ли касов бон🤣
Тука нищо не плащам. Не че ходя де, но когато си налага ходя особено с децата. Всичко ние безплатно.. лекарства пр
Аз скоро имах някакъв проблем с очите. Нещо от полени цъфтеж ми се възпилиха.  Пратиха ме в очна то  промивки капки.
Накрая и капки за в къщи ми дадоха . Е има и доста минуси. Например искам хормони да си пусна ако прецени ще ми пусне ама съществува това ако😃
Аз днес се качих на кантара от доста време не бях. 74 кг
Като се има впредвид че започнах от 95 огромно число е добре звучащо. Аз съм висока 1.75 съм но ми се иска тегло 65  кг виж на 60 вече ще съм някак съсухрена мисля 😃

# 306
Долче, забавянето на цикъла според мен се дължи на витамин Ц-то. Както пишеш, че го приемаш сравнително отскоро, мисля че той е повлиял. На мен поне ми е влияел, закъснявал ми е с 3-4 дни. Другото, което се сещам е времето. В един ден беше 40 градуса, на следващия 28.

# 307
Нати, когато се местиш от здравен район в друг (при смяна на града както е при теб) не важи това за юни и декември, а може по всяко време.
ЛЛ правят кардиограми - годишния преглед включва и това.
Не съм сменяла адреса, иначе знам че ако се смени адрес може по всяко време. Ама аз пребивавам на хотел в момента, тепърва ще се установявам в този град по някое време по-нататък...

Долче, гадното време дето нищо нормално няма в тия промени наистина може да повлияе, права е Шарпи. Освен че и там фаст и по-строго кето също се водят че не са точно каквото ти трябва преди цикъл, ама пък ти казваш че си позаредила с въглехидрати.

# 308
Според моята лична лекарка кръвна захар 6,7 е добре, даже има още на къде да се качи без драми Dizzy Face Бяха ми объркали резултатите в една лаборатория и се бях хванала за главата като ги видях, а тя ми вика всичко ти е наред. Отказа да ми даде направление за ендокринолог, защото тя била лекар, не кондуктор, и ги разбирала тези неща…. От тогава не се занимавам с нея, ходя и си плащам изследвания, прегледи. Обаче това за глобите наистина е вярно и се активизира да дава направления за пълна кръвна картина на мъжа ми и на баща ми и после даже звъни да пита дали са ги направили, че щели да я глобят.

Аз днес освен езика спретнах и едни пълнени чушки с яйце и сирене за детето, аз уж само да ги кусна, пък опатках цели две чушки.
Другата бременна беше Юпитерчето, тя съвсем се изгуби от тук, надявам се всичко да е наред с нея и с бебока и да не пише, защото й е под контрол КЗ. Мисля, че вървеше няколко седмици след мен.

# 309
Шарпи, сякаш и на мен тези двете причини ми се струват най-вероятни. Макар че досега МЦ не ми се е влияел от климата, но тази седмица наистина времето беше странно и може в комбинация с вит. С така да се е получило.🤔
Натка, позаредих с вгх, особено на 25-ти на рд-то с мини брускетите (като хапки бяха и тънки), панираните пилешки филенца и малкото парче торта (ама стандартна със захар- аз фонданите и украсите не ги ям).😄 В смисъл, поне в онзи ден трябва да съм стигнала до около 100 гр вгх (иначе с моята си торта+ почерпката вгх са били вероятно наполовина или по-малко).
Зухта, как ще е добре КЗ 6,7, ужас.🤪 Вярно че другата бременна беше Юпитер, дано всичко да е наред и при нея!
Елора, вчера гледах едно клипче на доктор Боз за mct маслото. Цитирам дословно, мисля, че ще го разбереш.😁
"Don't be surprised if the first time you use an mct supplement, you get some...new found relationship with the toilet.". 🤣🤣🤣

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 23:41 от dolce miele

# 310
"Don't be surprised if the first time you use an mct supplement, you get some...new found relationship with the toilet.". 🤣🤣🤣
Trollface Trollface Trollface

# 311
Долче, отидох с оплакване, че задържам вода и се подувам. Първо искаше да ме изпраща на съдов хирург, защото основното подуване беше в прасците. После вика "ти да не би да имаш инсулинова резистентност" и ме изпрати да изследвам хома индекс и щитовидната. Та така разбрах. После ме насочи към нейна приятелка ендокриноложка и само при нея си ходя.
Не знам на какво е отдавала кг ми. Не сме коментирали. Дядо ми е бил 150 кг. Майка ми беше 117. Явно ген и ядене 😂

# 312
Шарпи, и аз така реагирах.😂
Ураганче, има лекари, които или не знаят, че съществува ИР, или не обръщат голямо внимание /друго си е КЗ "изведнъж" да стане 6-7 на гладно/. Добре че те е насочила какво да изследваш.
Още 2 часа остават от сардинения ми фаст. Дотук само вода, газирана вода и кафе с mct. След малко ще ям вече.

# 313
Сигнус ?беше се похвалила също, но и тя ,не е влизала. Дано всичко е наред

# 314
Оййй, много искам да изградя такава връзка м/у това масълце и тоалетната Joy

Впрочем и на мен ще ми идва и ометох одеве едно нещичко дребно. Не ми пука обаче.
И една малка пъпка на лицето напъва.
Ама толкоз чистих, може от мръсотия да е.

После ще мина лицето с дарнсонвала.

Общи условия

Активация на акаунт