Отговори
# 60
  • София
Пръстенчета?
Едно споразумение при адвокат ме устройва повече.
Иначе може да си играем безкрайно на съквартиранти - делене на наем, сметки, храна. Хващам тефтера - твоето там, моето тук и тъй.

# 61
Е, то това е идеята, че не знаеш, че той не ще брак и ти замазва очите.
Не, идеята е именно, че такива мъже дават пръстена да се похвали момата, но казват, че брак няма да има. Пък и да не кажат, като няма дата за бракуването, то е ясно.

Много ме объркваш. Аз явно с доста по-просто устроени мъже съм се занимавала 😂

# 62
Не бих приела общ имот.
Ако иска штолкова брак, обясни му колко е важно за теб и какво влагаш като смисъл и символика в него.
Лично за мен бракът няма значение. И точно от което бягаш, това те застига. От 1 година моя лудко все не спира да иска брак. Пръстени купува, връща, че аз се разпищолих, сега пак нещо се подкокоросва.
Скъпарски годежен пръстен за мен е около 5К.
Между 1500 и 4К е ок. По-евтин някак ми олекотяват намеренията.

# 63
  • София
за черни дни, стигна ли до него, то не съм цъфнала. Нямам ли го - и ще вържа.

Има известна логика Joy

Но това е създала се ситуация, следствие. Нали не иска някоя да ми каже, че е седяла с някого, губейки си младостта, че да посъбере малко злато. Не го вярвам.

# 64
  • София
за черни дни, стигна ли до него, то не съм цъфнала. Нямам ли го - и ще вържа.

Има известна логика Joy

Но това е създала се ситуация, следствие. Нали не иска някоя да ми каже, че е седяла с някого, губейки си младостта, че да посъбере малко злато. Не го вярвам.
Е, не, берем ангро Mr. Green

# 65
Нарци, казвай му в прав текст какви са ти желанията - дали искаш брак, или деца, или и двете и в каква последователност. Ако той не може да ти даде това, което искаш, защо са ти тогава материалните придобивки?

# 66
  • София
Аз съм скромна - да ми изясни къде ще живеем. Само да не е при мен. Както съм казвала преди, брак вече никога.

# 67
  • София
За морална компенсация преди да го изпрати.

# 68
Аз съм скромна - да ми изясни къде ще живеем. Само да не е при мен. Както съм казвала преди, брак вече никога.
При родителите му, на горния етаж 😁

# 69
Хмм аз сефте чувам подобно нещо - да предложиш брак и да дадеш пръстен, а всъщност да не искаш брак.. wtf защо му е изобщо да предлага като не иска. Rolling Eyes
Ако няма дата за сватбата до една година след предложението, просто връщаш пръстена и го пращаш по живо по здраво.

# 70
Ама той пръстена не се ли връща винаги, ако се разсъхне работата и се разделите.

Иначе аз се доверявам, ако някой не предлага, защото не го кефи брака - не му се занимава, иска да е съвременен, не вярва в тая институция, мисли, че ще урочаса работата, а я как добре си живеете и прочие. Това по го разбирам даже, от настояването за брак от страна на жената, защото и с брак и без брак гаранциите за щастливо остаряване са пак 50/50. Децата обвързват повече от брака.

Но трябва всичко което придобивате да ви е оформено като притежание наполовина, особено ако става въпрос за ипотеки и прочие.

ПП. Сетих се за една тема, в която мъжът не искаше да се подписва, но щяха да вдигат сватба без брак.

# 71
Познавам една двойка, в която мъжът не желаеше да сключи граждански брак. Тя се заинати и го напусна. Той си накупи имоти, каквито беше решил и ѝ  предложи брак. Тя прие. Ожениха се. Сега имат дете. Той (съпругът) спи в отделна стая защото детето му "пречи на съня" и "работи много". Тя се оправя сама. На края не зная кой е направил по-голям компромис и кой е щастлив. Живота без брак може да е a blessing in disguise.

# 72
Нещо не разбрах какъв точно е казуса тук - избранника нещо се ослушва ли или гледа да се изхлузи от ситуацията?
На въпроса от заглавието, според зависи. Бившата я хлъзгах като и обещавах, че ще се оженим някога си, неясно напред в бъдещето.
Жена ми - държеше да имаме брак и сватба, не съм прилагал тактики, съгласих се, въпреки че не ми е било детска мечта да правя целия този панаир.

# 73
Ама той пръстена не се ли връща винаги, ако се разсъхне работата и се разделите.
Само евтините 😁

# 74
ПП. Сетих се за една тема, в която мъжът не искаше да се подписва, но щяха да вдигат сватба без брак.
Аз пък това не го разбирам. Циганска работа - да ги видят всички, пък най-същественото не свършили.
Пръстен май се връща само ако момата откаже. Ако мъжът се прави на луд, не се връща.

Общи условия

Активация на акаунт