Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 51 766
  • 606
  •   1
Отговори
# 180
Другият доктор е Серкан Орал, но аз лично не виждам голяма разлика между двете стимулации и резултата. Да не говорим, че си е руска ролетка с качеството. Единият месец може да нямаш една качествена, а на следващия всички да са качествени. Това разбира се със здравословен хранителен и двигателен режим, добавки. За мен лично няма значение при кой от двамата ще бъда...няма никаква разлика в отношението и казаното от двамата към мен.

С цялото ми уважение,но 20% увеличение на оплодените яйцеклетки за мен си е видима разлика.
Стимулация при Серкан беше 1400 единици Гонал и Перговерис 300 единици, а при Тургут беше 1500 единици Гонал и Мериоферт 1350 единици( имам документ подписан и от двамата какви дози са ми прилагали от медикаментите)

Разлика има,чисто математическа и статистическа ако щеш. Фактите са си факти, с документ,подпис и печат😉

# 181
За мен лично това не показва реално нещата, защото може просто яйцеклетките да не са били качествени. В крайна сметка можеше да изкарате само 2 яйцеклетки и двете да стигнат 5ти ден. Тогава говорим за 100% оплождане. Просто останалите нямат шанс, важни са тези двете, които са стигнали до 5ти ден и са здрави, а дали ще имаш още 4, 6 или 26 яйцеклетки, които не са били годни няма никакво значение. За мен лично няма никаква разлика в резултата. Тургут, Станулов, Орал, все едно и също предложиха като медикаменти, а разлика в дозите не е фрапантна. Само да кажа, че в България имахме 40% оплождане, а в Турция 90% благодарение на калциевата активация. Все пак тези 90% оплождане изобщо не промениха крайния резултат. За първи път имахме цели 5 перфектни бластоцисти, но всички с тежки генетични аномалии.... Малко сложно го написах, но предполагам, че успя да ме разбереш. Може да имаш само 10% оплождане и пак да се роди здраво бебче, може да имаш 100% оплождане и нито едно да не е годно 😅 В никакъв случай не е заяждане, далеч съм от подобна мисъл ❤️

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 11:10 от Kactus

# 182
  • София
Малко офтопик, но просто искам да споделя колко се възхищавам на Kactus. Момиче, през какво ли не минавате и въпреки това си винаги толкова позитивна, спокойна и търпелива. Наистина ти се възхищавам дълбоко и с цялото си сърце ти желая успех 🍀❤

# 183
За мен лично това не показва реално нещата, защото може просто яйцеклетките да не са били качествени. В крайна сметка можеше да изкарате само 2 яйцеклетки и двете да стигнат 5ти ден. Тогава говорим за 100% оплождане. Просто останалите нямат шанс, важни са тези двете, които са стигнали до 5ти ден и са здрави, а дали ще имаш още 4, 6 или 26 яйцеклетки, които не са били годни няма никакво значение. За мен лично няма никаква разлика в резултата. Тургут, Станулов, Орал, все едно и също предложиха като медикаменти, а разлика в дозите не е фрапантна. Само да кажа, че в България имахме 40% оплождане, а в Турция 90% благодарение на калциевата активация. Все пак тези 90% оплождане изобщо не промениха крайния резултат. За първи път имахме цели 5 перфектни бластоцисти, но всички с тежки генетични аномалии.... Малко сложно го написах, но предполагам, че успя да ме разбереш. Може да имаш само 10% оплождане и пак да се роди здраво бебче, може да имаш 100% оплождане и нито едно да не е годно 😅 В никакъв случай не е заяждане, далеч съм от подобна мисъл ❤

Кактусче,наясно съм какво ми казваш и го разбирам. Аз сравнявам 2 опита в Турция при двама турски доктора. Нямам опити в България,а и няма как да сравнявам нещата,защото не знам в България как е.
За мен има разлика,защото например,не станах цялата в рани както след Мериоферта. Целите ми крака бяха в рани,за което не виня Тургут. Предпочитам да ме щадят, ако може, било то с по-ниски дози и еднакъв краен резултат. За мен това е важното и затова има значение.

# 184
ParaSiempre, много ти благодаря ❤️🥰 Много си мила ☀️😍😍😍 Всяка една от нас, която се бори за тази прекрасна мечта и не се отказва е герой. Изключително много ще се радвам всяка една да се похвали. 🍀🍀🍀
Листенце, стискам ти палци за успешен трансфер ❤️
 Иначе аз слагам на кантар всичките 5 стимулации, които имам и от там вече си правя заключение. Наистина е много важно да се щади организмът, максимално ниски дози. Всъщност аз съм с ПКЯ и единия път в Турция бях с Гонал+Мериофет по 150IU,  като това се водят ниски дози. В България ме предобиха яко и вечер ставах на пашкули, които сърбяха ужасно 😅

И едно въпросче, някоя от вас правила ли е пункция в Жинимед без да имате мъжки фактор? Много се чудя дали да помоля следващата пункция да бъде там.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 11:59 от Kactus

# 185
Моята пункция винаги е била в Жинамед, без мъжки фактор. Аз съм със ПКЯ.
Даже след първия ми опит разбрах, че се ползват и други болници 😀

# 186
Здравейте, момичета герои. Чета и не мога да повярвам дали за един и същи доктор става въпрос. Бях негова пациентка миналата година, с женски фактор сме (тежка ендометриоза, с един яйчник на който си отглеждам киста) Имах 1 пункция в Жинемед. Аз настоявах да правим ПИД, но той не пожела ( ако беше за пари щеше да го направи). Последваха 2 ЗЕТ, с успешен край. В момента си гушкам двумесечното бебче. Нямам думи с които да му се отблагодаря, той ми сбъдна съкровената мечта да бъда майка. Желая успех на всички ви.

# 187
Моята пункция също беше в Жинимед, през март месец. Много лека анестезия, чувствах се много добре след пункцията. Без мъжки фактор сме. Условията са прилични, нищо не съм чувала за ембриологията им. Някой ако знае, моля да сподели.

# 188
Моята пункция също беше в Жинимед, през март месец. Много лека анестезия, чувствах се много добре след пункцията. Без мъжки фактор сме. Условията са прилични, нищо не съм чувала за ембриологията им. Някой ако знае, моля да сподели.
Колко ембриончета имахте на 5ти ден и правихте ли ПИД? Ако е удобно да попитам дали правихте трансфер ☺️

# 189
Имах извадени 12 Я, 10 зрели, 5 ембриона на 5 ден. Не правихме ПИД по негова препоръка. С инсул.резистентност съм, запушени тръби, Т-образна матка, която моделира с хистероскопия и забременях след ЗЕТ, но така и не чухме пулс. Сега продължаваме напред, дано скоро се похваля.

# 190
И двете ми пункции както и двата трансфера бяха в Жинемед, до колкото знам имат много добра ембриология. Втория път правихме ПИД с тежък МФ бяхме и успоредно с пункциите и двата пъти правихме микро тесе.  Не съм сигурна дали леките дози хормони са винаги по-доброто решение, тъй като аз при първия опит при др Тургут бях с много лека стимулация от която успяхме едва 9Я да извадим, до бластоцисти стигнаха 3бр, два от които върнахме и последва спонтанен в 6 г.с. Третия Е не ставаше. Втората стимулация беше по-силна и по спомен извадихме над 20Я, от които 5 бластоциста и след тях три останали след ПИД (едното ембрионче вече го гушкам),но както споменах сме с ужасно тежък мъжки фактор. Та може би в такива случаи е по-добре стимулацията да е по-силна за да има повече материал за оплождане. В Бг също съм имала две пункции,изключително агресивни стимулации,неравномерни дози и накрая или презрели или незрези Я,нищо,че пунктираха по 17-18броя, до ембриони не бяхме и стигали. За себе си мога да кажа,че при др Тургут имах безупречно следене на показатели и точни дози, с които постигнахме успех. Проф. Башар също свърши брилянтна работа,както и ембриолозите от Жинемед.

# 191
Главният ембриолог е Др. Дженк Йозджан преди това е работил дълги години в İstanbul Florence Nightingale. Преди 1-2 години се мести с целия си екип в Jinemed. Доколкото знам има специалност по предимплантационна диагностика. За др Емре е важно да работи с добри ембриолози реципрочно това му носи и успехите. Успех на всички!🍀 😊

# 192
Umut, много благодаря за полезната информация. А имате ли представа кои са ембриолозите в Аджъбадем Фулия? И дали имат специалност по предимплантационна диагностика, защото при нас ПИД е задължителен и държим да се прави от ембриолог с добър опит.

# 193
Вече не се работи с Jinemed. И затова резултатите са стремглаво надолу! Aз също се интересувах от ембриолозите на Аджъбадем Фулия и доколкото разбрах, имало голямо текучество там. Нищо чудно да нямат гл. ембриолог!

# 194
Имах извадени 12 Я, 10 зрели, 5 ембриона на 5 ден. Не правихме ПИД по негова препоръка. С инсул.резистентност съм, запушени тръби, Т-образна матка, която моделира с хистероскопия и забременях след ЗЕТ, но така и не чухме пулс. Сега продължаваме напред, дано скоро се похваля.
Вие сега имате замразени ембриончета в Жинемед? Значи вече се правят само трансфери там, не и пункции?
Изобщо не ми се искаше следващата пункция да е в Аджъбадем.... 🥺

Общи условия

Активация на акаунт