Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 51 754
  • 606
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Кактусче, пиши на Хафизе направо и я разпитай най-добре дали наистина само в Аджъбадем правят вече пункциите при д-р Емре.

# 196
Кактусче, пиши на Хафизе направо и я разпитай най-добре дали наистина само в Аджъбадем правят вече пункциите при д-р Емре.
Аз бих помолила , ако някой пита и потвърди информацията да сподели.

# 197
Това от кога трябва да е? Понеже миналият месец на 19.10 ми беше пункцията във Жинамед и правен ПИД.

# 198
Umut, много благодаря за полезната информация. А имате ли представа кои са ембриолозите в Аджъбадем Фулия? И дали имат специалност по предимплантационна диагностика, защото при нас ПИД е задължителен и държим да се прави от ембриолог с добър опит.
За съжаление нямам никаква информация. Успех! 🍀🍀

# 199
Това от кога трябва да е? Понеже миналият месец на 19.10 ми беше пункцията във Жинамед и правен ПИД.

Моята пункция беше на 02.10 в Аджибадем и правен ПИД.
Възможно е да има промяна.
Предстой ми втора стимулация ,ще споделя информация след пункцията(дано бъде от полза)

# 200
Здравейте, дами! Искам да добавя моят опит от Аджъбадем и д-р Емре. След два неуспешни опита с две пункции в България, третият беше при д-р Емре. В България ОБЩО от двете пункции имахме 3 ембриона.

В резултат на подходящо лечение, от пункцията през Юли месец в Аджъбадем имахме 14 аспирирани, 9 оплодени и 5 бластоциста. Цели 5 ембриона! Не зная от тогава сменили ли са се ембриология и екипа в Аджъбадем, но за мен този резултат беше в най-смелите ми мечти.
Осъзнавам, че има много различни фактори, от които зависи това, дори според мен и голяма доза късмет. Исках да кажа, че вярата е наистина важна. Аз съм един от пациентите, които са имали пълна вяра в доктора, въпреки преживяното преди това. Оставам благодарна на него и не съжалявам в избора си.

# 201
Имате ли здрави ембриончета след ПИД?
Питам понеже вече имам 2 пункции в Аджъбадем. На първата 5 перфектни бластоцисти, но след ПИД с генетични аномалии, на втората 3 шестдневни...пак с отклонения след ПИД. Лошото е, че много жени се оказаха с небалансирани ембриони след ПИД в Аджъбадем, а тези в Жинемед имат здрави. Това много ме притесни и нормално да се усъмня в ембриологията на Аджъбадем.
Писала съм на Хафизе и чакам отговор. Не знам защо не ни предложиха Жинемед. Повечето там са с мъжки фактор, но ми писаха жени с женски фактор и успех там. Имам близка с тежък мъжки и пункция в Аджъбадем. Не знам на какъв принцип решават къде да се прави пункцията.

# 202
Имате ли здрави ембриончета след ПИД?
Питам понеже вече имам 2 пункции в Аджъбадем. На първата 5 перфектни бластоцисти, но след ПИД с генетични аномалии, на втората 3 шестдневни...пак с отклонения след ПИД. Лошото е, че много жени се оказаха с небалансирани ембриони след ПИД в Аджъбадем, а тези в Жинемед имат здрави. Това много ме притесни и нормално да се усъмня в ембриологията на Аджъбадем.
Писала съм на Хафизе и чакам отговор. Не знам защо не ни предложиха Жинемед. Повечето там са с мъжки фактор, но ми писаха жени с женски фактор и успех там. Имам близка с тежък мъжки и пункция в Аджъбадем. Не знам на какъв принцип решават къде да се прави пункцията.

Кактусче,аз бях като dessi през Март 2023,но в Аджибадем,с една запушена тръба и без МФ. При същата бройка Я , както при нея, ние имаме различен резултат. Факт е,че не знам дали годините са ни същите или с година разлика,съдейки по потребителсткото име.

Когато разговарях с генетик от Igenomix ми казаха,че много зависи от коя страна на ембриона взимат проба ембриолозите. Тоест,може да са уцелили страна с хромозомни аномалии,но от другата страна да няма такива. Аз не мисля,че може да се докаже колко е добър ембриологът, а какво остава да знаем от коя страна е взел пробата.

Другото важно е, че всяка лаборатория,която прави ПИД си има референтни граници. Igenomix  определено имат по-ниски процентни граници за  класификация дали ембриона е балансиран или небалансиран.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 07:27 от bananovolisto

# 203
Kactus, не мисля че може да правим заключение, че пукциите в Аджибадем и съответно ембрионите след ПИД са анеуплоидни, а в Жинемед след ПИД ембрионите за еуплоидни. Аз имам пункция в Жинемед и анеуплодиен ембрион след ПИД. Според мен има значение и лабораторията, която е направила изследването, cut off threshold, репортват ли мозаицизми и т.н.
Има много фактори тук и чак такова генерално заключение не мисля, че е ок и носи полза за някой.

# 204
Kaktus, от извадени 37 зрели яйцеклетки , Оплодени 26, изследвани 3 на пети ден, имам от тях имам 2 балансирани. Оставиха на шести ден още две, ако бяха ок и тях щяха да биопсират, но в последствие не ги пипнаха. Със сериозен женски фактор съм от полокистозата.
При първия опит, извадиха 25 яйцеклетки, всички се оплодиха, до 5ти ден останаха 5 бластоциста, три с добро качество и два със средно. Без Пид по препоръка, за което много съжалявам. И при двата замразени трансфера имах положителни тестове, като при първия догоних 6та, почти 7ма седмица с чхг 13300, видяхме сак, но не чухме пулс. Последва хистероскопия, защото така и не можах да се изчистя сама, въпреки че  Тургут чака два цикъла уж сама да се изчистя. При втория чхг започнах да си пада само.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 08:09 от Zuchero

# 205
Благодаря от отговорите. Просто писах на много момичета и всичките, които имат успех са имали пункции в Жинимед, а от тази година в Аджъбадем няма нито една за сега(тези, с които съм разговаряла).
Zuchero, моят женски фактор е далееееч много по-сериозен. Дори усложненията от поликистозата не ги зачитам за нещо чак толкова тежко, нищо че имам няколко операции, по 40 антрални, почти всеки път хиперстимулации, тежка инсулинова резистентност (направо пред диабет), хипофункция на щитовидната жлеза, качество на яйцеклетките визуално е ок, а реално са....дроб 😅 Аз пак може да нямам успех и в най-добрата ембриология на света. Обаче в Жинемед ембрологът се е доказал години наред и си има богат опит след специалността за предимплантационна диагностика. Искам да направя всичко, което зависи от мен, защото над 111 яйцеклетки вече заминаха, а бебче все още няма(от 5 стимулации).
Иначе Igenomix, както и новата лаборатория дават пълен рипорт(мозаицизъм). Все пак и след пълния рипорт в Igenomix бяха с тежки генетични аномалии, а от следващата стимулация в новата имам 2 с пълни генетични аномалии и едно с 80% мозаицизъм. Все пак реших да не рискувам с трансфера и да го запазя резерва. Всеки на мое място би се усъмнил в ембриологията на Аджъбадем, все пак това не означава, че съмненията ми са верни и много се надявам да не са и лично аз да опровергая себе си! 🍀

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 11:40 от Kactus

# 206
Здравейте, момичета. Включвам се да споделя резултатите при мен. Това ми е първо инвитро, затова не мога да преценя дали стимулацията и всичко покрай нея е направено както трябва. Резултатите са 10 фоликула, 7 яйцеклетки. Всички се оплодиха, до 5ти ден достигнаха 5. Биопсирахме всички за ПИД, резултат 2 напълно нормални ембриона. Другите за съжаление са с по две тежки мутации. За протокола аз съм на 39 с АМХ вариращо между 0.5 и 0.7. ММ е на 38 с морфология 4% и да кажем прилична днк фрагментация. Пункцията правихме в Аджибадем.

# 207
Kaktus, от извадени 37 зрели яйцеклетки , Оплодени 26, изследвани 3 на пети ден, имам от тях имам 2 балансирани. Оставиха на шести ден още две, ако бяха ок и тях щяха да биопсират, но в последствие не ги пипнаха. Със сериозен женски фактор съм от полокистозата.
При първия опит, извадиха 25 яйцеклетки, всички се оплодиха, до 5ти ден останаха 5 бластоциста, три с добро качество и два със средно. Без Пид по препоръка, за което много съжалявам. И при двата замразени трансфера имах положителни тестове, като при първия догоних 6та, почти 7ма седмица с чхг 13300, видяхме сак, но не чухме пулс. Последва хистероскопия, защото така и не можах да се изчистя сама, въпреки че  Тургут чака два цикъла уж сама да се изчистя. При втория чхг започнах да си пада само.
Zuchero,  a ти защо си убедена, че всичко това е се е случило, само защото нямат ПИД? Причините може да са съвсем други - инфекция, имунология, кухо яйце.. Изследван ли е абортивният материал? Нищо не пишеш, а само заключаваш, че е заради липсата на ПИД.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 10:33 от Ferial

# 208
Ferial, къде сте прочела да твърдя, че несполучливите ми опити са заради липсата на ПИД!? Имам чувството, че си нагаждате информацията, така както на Вас ви харесва най - много предвид ситуацията. Напрягате ме 😀 Имам спонтанни забременявания няколко пъти още преди ин витрото, но не стигам до финал.
Какви кухи яйца...четете ли въобще? Въпреки че нямам проблем с омунология, винаги съм имала вливка или последния път бях на Програф. Ей така за всеки случай.
Абортивен материал не е изследван.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 11:52 от Zuchero

# 209
Zuchero, съжалявам за неуспеха. Пожелавам следващият трансфер да е с пухкав и здрав финал! ❤️☺️
При мен пък си се доказа, че 6те ми неуспешни трансфера са точно, заради липсата на ПИД! Проблемът е в ембриончетата, имам и лека хиперплазия на матката, но това не е пречка за имплантацията, когато се следят хормоните и структурата ѝ. Само да допълня, че имам правени 4ри вида биопсии, като някои от тях по 2 пъти, за да съм сигурна, че всичко ми е наред на 100%, две лапароскопски операции и две оперативни хистероскопии, всички възможни кръвни изследвания, както и мерки за двата вида тромбофилия, за хипофункция на ЩЖ, за ИР, преди приемах лекарства и за хиперпролактинемия. Ако бях правила ПИД, нямаше да имам 6 загуби, да, за мен това са тежки загуби и да не говорим, че на някои от трансферите бях с по 3 вида инжекции и 10 хапчета. Организмът се натоварва толкова излишно и здравето заминава. За това се прави ПИД! Благодатна съм на доктор Тургут, че веднага ни назначи кариотип и каза задължително да правим ПИД. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт