Как тренирам -27

• 45 728
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Велико Търново
Може ли един страничен по-клюкарски въпрос: има ли някоя тук, която да тренира с грим, какъв и как се опазва от размазване по кърпи и дрехи? Flushed
Или го сваляте на влизане в залата?

Като знам, че ще тренирам след работа си съобразявам облеклото т.е. ризи или рокли, които мога да съблека без да си омажа биетата.В залата тренирам със спортни сутиени, но съм се научила ги обличам без поражения.Грим никога не ми се е разтичал дори и след спининг.

# 556
Аз зная, че кардио може до 20 минути и то след силовата тренировка.

# 557
  • Велико Търново
Аз зная, че кардио може до 20 минути и то след силовата тренировка.
На практика може всичко, но всичко зависи от целите на трениращия и неговата физика.

# 558
Ами, аз не говоря общо, отговарях на потребителката, мисля Китайска капка.

Това също съм го срещала като твърдение, а и лично съм го доказвала:
Ако се набляга повече на кардиото, в процеса на отслабване всичко “заминава” наред - и мазнини, но и мускули.

# 559
Аз си включвам и малко кардио, но по-скоро защото е добре за кръвообръщението, отколкото с цел визуален ефект. Често и като загрявка.

# 560
  • София
Пфуу, изпуснала съм те, Нона. Ама така  е - като влизам един път на високосна...

Откакто тренирам сутрин, не мога да правя толкова качествено кардио, а за мен е доста важно. След тренировка за долна част нямам сили/време, но през останалите две за горна част правя 30-40мин стълби и в отделен ден ходя и правя 50мин кардио в комбинация с корем. Кардиото има много ползи, както вече казахте, за кръвообращението, обмяната на веществата, сърцето и тн.

# 561
Петенце, надниквай по-често Yellow Heart

Хубаво е, че ви има да си сверявам часовника Green Heart

Аз тренирам горна част + 20 мин кардио, долна част без кардио и третия ден само кардио като го увеличавам като време - засега 30 мин. Но да се има предвид, че аз все пак съм новак, пък и имам да свалям...
Вчера реших да направя планк, нали давам аз съвети във форума, пък отдавна не съм правила ( години ) и издържах 40 секунди Grinning Нали казват, че под минута е срам, ама ето на, споделям да се посмеете малко Joy

# 562
Да се включа и аз отново. Все още тренирам от вкъщи, тъй като се оказа малко по-сложно ходенето до фитнес покрай бебето, понеже основно аз си го гледам. Вкъщи най-тежкия дъмбел ми е 10кг и може би ще трябва да взема поне още един такъв. В момента тренирам 3 пъти в седмицата, като и в трите тренировки включвам упражнения за горна и долна част. Отделно въртя доста км с количката навън.

Ето я и първата ми тренировка за седмицата:
- B Stance RDL  (4 х 15);
- Single Leg Hip Thrust (3 х 20);
- Banded Hip Abduction (3 х 20);
- Single Arm Overhead Press (3 x 12);
- Lateral Raises (3 x 10);
- Bicep Curls (3 x 15);
- Kneeling Push Ups (3 x 15);

Най-тъжно ми е за прогреса с лицевите опори, защото бях стигнала до 20 в една серия, а сега успявам да направя само 2-3 чисти, останалите на колене или с ластик около лактите. 🥲

Аз пък успях да я видя Нона, страхотен прогрес за 4 години! 👏🏻🥰

# 563
А аз да попитам някой може ли да обясни на по прост език как се изчисляват калории?

# 564
Разбира се. Трябват ти точните грамажи на храните, които консумираш и тяхната калоричност/100 грама (информация навсякъде в нета). Умножаваш едното по другото и воала. За точните грамажи можеш да си купиш кухненска везна. Евтини са.

# 565
За проследяване на калории препоръчвам приложение като MyFitnessPal. Спестява сметките, трябва само да си претеглите храната. Не препоръчвам обаче да се водите по дневните калории, които приложението предлага да приемате. Тях по-добре да си ги изчислите сами и да ги въведете ръчно в приложението.

# 566
  • София
Включвам се с един лек ъпдейт след като вече седмица изключих суроватъчния протеин от менюто си и не съм близвала млечни продукти от никакво естество. Резултатът е видимо намалена водна задръжка, не съм се мерила, но се усещам, че съм свалила някое кило. Отделно не се чувствам подута вече, газове и преди не съм имала от протеина, но знам, че доста се оплакват от този проблем. Ии като цяло животът е прекрасен.

Предстои дълъг уикенд, че сме на сватба и кръщене и 3 дни няма да тренирам, но пък честно казано и усещам, че имам нужда от почивка.

Едно селфи от днес.

Скрит текст:

# 567
  • Plovdiv
Петенце по колко грама въглехидрат приемаш на ден за да поддържаш тази форма?

# 568
Какво тяло....бяла завист премина през мен🙂 На колко годишен труд е плод?

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 18:25 от Вярра

# 569
  • София
Пенелопе, никога не съм брояла нищо. Само размера на порциите контролирам. В тренировъчен ден изяждам 80гр. овесени ядки на две порции и 200гр. сварен ориз и това ми е въглехидрата, с който приключвам до 14ч. В нетренировъчен ден само ориза ми е малко по-малко - 150гр.

През останалото време наблягам на белтъчините и мазнините. Казвали са ми, че доста малко въглехидрат ям, но истината е , че не мога повече. Просто не мога да го изяждам, става ми тежко, подувам се. Явно е до човек..

А за труда, май 11 години станаха. От 16 годишна, сега съм на 27...толкова 😊 много много благодаря Heart

Общи условия

Активация на акаунт