Как тренирам -27

• 45 545
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Кардио извън ски сезона правя целогодишно, през ден. Около час - час и 1/2, тичане и стълбички.

# 676
Съжалявам, на различно мнение сме, не мога да се съглася. Просто знам как се прави млякото и млечните продукти в България от човек, който държи марка на нашия пазар и не бих дала и стотинка за нещо подобно. Това не означава, разбира се, че на някой друг не му допада или не може да го включва в менюто си. Просто е заблуда.

По този повод, някой знае ли в кой голям супермаркет мога да си намеря безглутенов хляб? Не съм срещала в София или поне не съм се заглеждала достатъчно.

Да ви попитам - целогодишно ли правите кардио? Какво кардио правите и колко време?

За протеиновото мляко не сте съгласна, а за овесените ядки без глутен?
Безглутенов хляб има в Билa, в Лидъл, във Фантастико. Една от марките е Balviten.

# 677
  • София
Обясних за овесените ядки. Съгласна съм с това, което казаха преди мен като обяснение защо го пишат, но не съм съгласна с начина, по който го промотират. Simple Smile

Благодаря за хляба - уикенда умирам сутрин за яйца на очи с филийка хляб, а не традиционните овесени ядки с протеин вътре.

# 678
Абсолютно съм съгласна с Петенцето за овесените ядки. Аз напоследък си купувам ръжени. По-добър състав имат, а и са ми по-вкусни( не че има голяма разлика де 😀).Кисело мляко си подквасвам или ям рядко купешко. Аз бягам целогодишно основно за кеф, освен това съм видяла, ме най-добре се отразява при мен на физиката, като целта ми е сваляне на кг и изчистване.

# 679
Това ми се струва суупер много, как издържаш? Аз отскоро тичам по 25 мин без почивка и съм направо изтискана после.

Кардио извън ски сезона правя целогодишно, през ден. Около час - час и 1/2, тичане и стълбички.

# 680
Свиква се. Правя го от много години, като след всяко раждане започвах отначало.

Може да редуваш тичане с ходене и лека-полека да увеличаваш времето на тичането.

# 681
  • София
Не само, че ви се струва, а си е много. Ефектът на кардиото не се увеличава с времетраенето му. 50-60мин са напълно достатъчни. Но доколкото разбирам ви доставя удоволствие, което е напълно ок.

# 682
  • в пералнята
Аз си правя кардио целогодишно. 1-2 пъти на седмица по 45 минути спининг и сред всяка тренировка 10 минути стълби.
Откъм тяло не съм видяла много файда, представям си без него какво щеше да е 😁😁🚆

# 683
Аз от няколко месеца включих кардиото, два пъти по 30 мин. бързо ходене на пътеката или стълби (ама там не е бързо Grinning)
Момичета, нещо ми отесняха дънките, не че не ми стават, но ми стягат повечко. Килограмите са същите, явно краката са ми станали по- обемни. Ще ги измеря тези дни.

# 684
А относно глутена, безглутеновия хляб е ли по- малко калоричен от ръжения или лимецовия хляб според вас? И тъй като си правих яйца на очи след тежката тренировка тази сутрин, се чудех дали 3 са много?

# 685
Много от каква гледна точка? За мен 3 яйза на хранене са нещо напълно нормално, често повече.

Вчерашната ми тренировка беше куца. Едвам си направих упражненията. Явно смяната на часовото време ми се отразява много. И настроението ми беше скапано.

Вертикалната преса изобщо не можах да я направя. Пробвам я за пръв път и се отказах. Направих си хоризонталната.

# 686
За мен три яйца са много от гледна точка на съдържанието на мазнини.
Обикновено забърквам 3-4 белтъка с един жълтък. Понякога даже с половин, зависи какво друго ще ям в този ден.
Не гледам калориите на хляба, стига да е качествен, пълнозърнест и да ми е вкусен. Не съм забелязала значими разлики в калориите - обикновено са в рамките на 10-15%.

Nevermoresleep, да кажа и аз, че има нещо във Вашите тренировки, което много ме смущава... Имате сериозни тежести при изолиращи упражнения и сравнително ниски при базови, многоставни упражнения.
Лег преса със 70 кг, но бедрено разгъване с 40 ми е доста странно.
Първото упражнение включва всички мускули в долната част на тялото и дава възможност за здраво натоварване. Явно нещо в техниката Ви убягва, затова сте се затруднили. Второто пък е изолиращо и там 40 кг показват адски силни квадрицепси. 50 кг за прасци също ми е за "шапки долу", когато говорим за жена.
Когато ходех в зала, правех лег  преса (при Вашите серии и повторения) със 100-120 кг, но бедреното разгъване ми беше с 25 пряко сили (по-често с 20). Същото и за прасци.
Явно сте много силна, което означава, че при клек и лег преса спокойно можете да вдигнете килограмите значително.

По въпроса с кардиото - за мен времето на дългите кардио тренировки отдавна отмина и вече няма сила, която да ме накара да тичам, подскачам и правя каквото и да било подобно продължително време. А много обичах!
Мисля, че ефектът от силовите тренировки ми пречупи и мирогледа, и предпочитанията. 2-3 пъти седмично високоинтензивни интервални 15-20-минутни занимания са ми напълно достатъчни и ме радват много.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 09:46 от Vetrena

# 687
Vetrena, болят ме коленете, особено дясното което ми е с травма, ако вдигна кг на бедреното разгъване, за това е тази драстична разлика.
На пресата за крака нямам проблем, но от другото, в началото имах болки в дясното коляно, които не бяха мускулни и ме е страх да не се контузя. Мисля там да вдигам постепено повторенията, но не и теглото за сега.

Това са ми възможностите с тежестите. На лег пресата не мога повече за момента.

# 688
На мен не ми е много.
Тренировката ми е за подържане на форма - зимата карам ски по цял ден или преходи със ски които завършват със спускане.

edit: моето е по-скоро тренировка за издръжливост, а не за тяло. Не тренирам в зала.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 11:09 от Al Georgieva

# 689
Аз също бягам около час. Обикновено около 10 км. Това ми е кардио то. Другите тренировки са ми на пилона и йогата.
Аз откакто открих хляба с квас, съм супер доволна. Не че ям много до. То и си е безглутенов и много добре ми се отразява на щитовидните хормони.

Общи условия

Активация на акаунт