Как тренирам -27

• 45 699
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Коремните преси за съжаление нямат нищо общо с изгарянето на мазнини. Трябва ви балансиран хранителен режим, тренировки с тежести и кардио.

Увеличете си кардиото, трябва хубавичко да се потите. Спрете млечни, колбаси и тн. Газирано може, ако е със стевия, друго не.

# 631
Да попитам за колбасите, те нямат ли протеини, да речем домашните?

# 632
  • София
Ако позволите да отговоря на въпроса ви с въпрос.. кои са тия домашни колбаси?

# 633
Предполагам има предвид правените лично от нея/семейството и. Разбира се, че в тях има протеини и са най-чистата версия на колбас.

# 634
Проблемът с колбасите, били те и домашни, е голямото количество мазнини.
Често са повече от протеините. Няма как колбас да замени чистото месо. Могат да се хапват, разбира се, но по съвсем малко и винаги да се държи сметка за мазнините в тях.

# 635
Баща ми прави колбаси от бонфилета и филета,  това е чисто месо. Проблемът, според мен, в случая с тях е съдържанието на сол в случая.

Просто от колбас до колбас, бил той и домашно правен, има голяма разлика.

# 636
  • Бургас
Според мен пък проблемно е количеството сол в колбасите. Т.е. дори и сушено филе да си приговяш домашно, мазнините ще са малко, но не и солта. Пък и надали колбасите са основна храна

# 637
Какъв е проблемът със солта?

# 638
Какъв е проблемът със солта?

Прекомерното количество сол е проблемно, не солта сама по себе си.
Според предписанията на СЗО възрастен човек има нужда от 5 г сол на ден.
В 100 г филе "Елена" има 3.5 - 4 г сол, в някои колбаси солта стига до 5 - 5.5 г на 100 г!
Затова не бива да се заменя чистото месо с колбас (приемам забележката за мазнините Blush) или сурово-сушено месо - солта ще дойде твърде много, а това се отразява неблагоприятно на важни органи и процеси в тялото.

# 639
Аз имам повече проблем с недостатъчно сол, отколкото с повече. Ако не ми достига, имам симптоми като сърцебиене и главоболие.
Не съм редовен консуматор на колбаси де. Там повече ме притеснява захарта, която добавят, не солта или мазнините.

# 640
  • sofia
Момичета, здравейте!
Нова съм тук, но знам, че ще ме насочите добре. Искам да започна да тренирам сериозно (на приливи и отливи съм иначе), но се чудя между два типа тренировки: тежести с онлайн инструктор или абонамент към някое приложение ИЛИ пилатес реформер в малка група. Целта ми е да сваля 2 кг и да забързам метаболизма (влизам скоро в 40-те), както и да стегна цялото тяло. Като цяло съм слаба, но не skinny fat, имам си  някаква мускулна база, просто постоянно сменям типа спорт/ движение, правя паузи от по 2-3 месеца, ходила съм и на групови и не мога да фиксирам нещо за дългосрочно. Та, това са двата вариант, които отсях последно и моля за насока кое е по-подходящо според целите ми 🙏🏻❤

# 641
Според мен или пилатес реформер, или тежести. А може и двете, няма лошо, даже е хубаво. Два килограма са нищо и с леко внимание на хранителния режим си ги свалила.

# 642
  • sofia
Според мен или пилатес реформер, или тежести. А може и двете, няма лошо, даже е хубаво. Два килограма са нищо и с леко внимание на хранителния режим си ги свалила.
Да, то това е въпросът, кое от двете ☺ Може би трябва да пробвам реформера и ще знам харесва ли ми. Иначе да, 2 кг звучи нищо, но ги качих от нищо, внимавам с храната (аз по принцип гледам да хапвам здравословно, повече протеин, зеленчуци, плодове), но не мърдат този път. Вероятно е от възрастта (39), не знам, но имам чувството, че ми се е забавил метаболизма

# 643
Ако приемаш мнение, от човек който никога не е бил фен на спортовете, но се взе в ръце наскоро, тренировка с тежести е най-добре.
Моите мотиви са: първо не е толкова изморително върху цялостното състояние на тялото. Тоест не се чувстваш гроги след тренировка. Второ, прогресивното акумулиране на сила и способност да изласкам по-голяма тежест е мотивиращо да продължа да видя до къде мога да стигна и трето,  след тренировка не само че не се чувствам уморена, освен тук-там мускулна слабост, но настроението ми е много приповдигнато.

п.с. не правя никакво кардио, само загрявка 5 мин и после директно на упражненията.

Понеже съм супер начинаеща, за сега тренирам с треньор веднъж седмично. Останалите три дни съм по програмата която ми е изработил, аз само следвам.

# 644
Да, то това е въпросът, кое от двете ☺ Може би трябва да пробвам реформера и ще знам харесва ли ми. Иначе да, 2 кг звучи нищо, но ги качих от нищо, внимавам с храната (аз по принцип гледам да хапвам здравословно, повече протеин, зеленчуци, плодове), но не мърдат този път. Вероятно е от възрастта (39), не знам, но имам чувството, че ми се е забавил метаболизма

Реформерът също е доста мотивиращ и са доста трудни упражнения. Ще те стегнат цялостно, според мен вече е въпрос на лично предпочитание дали искаш малка група или в зала с повече хора, дали ти харесва пилатес като цяло или предпочиташ по-свободни упражнения. И двата вида са натоварвания със съпротива и ефектът в дългосрочен план е стягане на тялото и мускулите. Килограмите могат да се свалят само с понижаване на калорийния прием, намали го с около 200 калории на ден първоначално и ще видиш резултат./ако не - намали го още малко, внимавай с мазнините и плодовете.

Успех!

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 11:01 от mamaLina

Общи условия

Активация на акаунт