Как тренирам -27

• 45 717
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте. Влитам тук с един въпрос. Каква част от каченото тегло при силови тренировки е нормално да е мускул и каква мазнини? Особено в началото на фитнес кариетата.
Никога не сътпавал във фитнес, жена на 45 години.
Тренирам от 2 месеца и половина само тежести. Кардио не правя, освен 5-6 минутна загрявка. Първият месец 2 пъти седмично, втория 3 пъти, сега 4 пъти седмично.
Стартови кг 54,7 при 170см височина. 29,4% телесни мазнини.
Първи месец 0,5кг + на кантара, от които 0,6кг придобит мускул и -0,5кг мазнини и 28,6% телесни
Втори месец 2,9кг + на кантара, от които 1,7кг мускул и +1,2кг мазнини 26,9% телесни
Трети месец още не съм се мерила, но се стреснах от тези мазнини, които съм качила въпреки, че процентното съотношение телесни мазнини намалява, ми се иска да увелича пропорциите на придобит мускул към придобити мазнини.
През втория месец бях инструктирана да ям повече и това направих, но сега съм леко притеснена. На НВВМХ съм.

# 616
Идвам да се похваля с първата си тренировка в залата. Направо ми идваше да ревна от кеф като влязох. 😂

- Squat (3 x 15);
- RDL (3 x 12);
- Seated Leg Curl (3 x 10);
- Lateral Pulldown (3 x 13);
- Bent Over Row (3 x 12);
- Machine Pull-ups (3 x 10);

Тренировката ми беше мешана скара. Трябва да поработя над сплита, защото от доста време не съм правила само по 3 тренировки седмично и се чудя как да си разпределя мускулните групи. Засега плана ми е 1) lower body (quads glutes, hamstrings), 2) push + core, 3) pull + lower body (glutes, hamstrings).

# 617
  • София
Браво! Simple Smile

1. Долна част
2. Горна част
3. Цяло тяло

Hug

# 618
Пак съм аз, разписвам се с втора тренировка в залата и последна за седмицата. Следващата повече. 😊

- Incline Bench Press (3 x 15);
- Dumbbell Overhead Press (3 x 12);
- Cable Flys (3 x 15);
- Cable Face Pull (3 x 15);
- Machine Hip Thrust (3 x 15);
- Cable Kickbacks (3 x 12);

# 619
  • София
Браво, Зоя. Добре звучи! А някакво кардио силно казано, но правиш ли примерно стълби/пътека на този етап?

Аз да се оплача, че съм много ленива с голям апетит и променливи настроения (сещайте се) Grinning И тази сутрин едва се довлякох до залата, ама вчера почивах и нямаше как и днес. Направих една импровизирана тренировка за рамо, корем и малко дупе.

1. Раменна преса с дъмбели 412
2. Разтваряне за странично рамо 415
3. Повдигане напред за предно рамо в суперсерия с вертолет 415
4. Долна част корем от вис в суперсерия с молитва 415
5. Магарешки ритници с тежест 415

Завърших с 30мин стълби

# 620
Благодаря. 😊 Кардиото в момента ми е 10 - 15к крачки навън с детската количка. 😄

# 621
Супер кардио 🙂

# 622
Как сте момичета?
Аз влязох в някаква серия, заради процедура трябваше да пропусна няколко тренировки, непосредствено след това се разболях и още се лекувам, за разкош съм в МЦ. Силно се надявам в сряда вече да осъществя така желаната тренировка след пауза от 10- Тина дни. Много ми липсват.

Много ми е трудно, когато се налага да не тренирам, не се чувствам пълноценна.

# 623
  • София
С теб съм , знам какво е Heart На мен ми дойде в събота и си мързелувам вече трети ден и лошото е, че дори не се чувствам гузна. Вчера хапнах пица, в събота бяхме на разходка до Мелник - ядох боб с наденица, кеф.

Не, че не съм се натоварила де, с ММ цяла сутрин сме разчиствали двора, че си подготвяме терена, че ни чака къщичка Relaxed

От утре си влизам в график де, но ако трябва да съм искрена, започвам лека полека да се ориентирам как да си оправям съня и ежедневието и едната от двете работи ще изхвърчи. Няма да е тази година, но най-вероятно другата пролет... просто не се наспивам, сега работата ми се увеличи, едновременно тренирам на макс и в даден момент ще грохна.

# 624
Скорошно оздравяване, Нона!

Пете, по колко часа спиш нощем?

Аз днес трябваше да направя първа тренировка, но малкия беше в мрънкащо настроение тази сутрин и не можах да се измъкна. Рано сутрин ми е единствения шанс да ида до залата, докато таткото си е вкъщи. Компенсирахме с дълга разходка в парка, а пък утре сутрин ще направя втори опит да тренирам.

# 625
  • София
Зойче, ще се напаснете. Сигурна съм, че в даден момент всичко ще се нареди по най-добрия начин.

Спя средно 5 часа и половина, 6ч. Истината е, че повече от 7ч по принцип не мога да спя, но разликата идва и оттам, че приключвам работа в 22ч (вярно, от вкъщи съм), но сега от края на месеца работата ни се увеличава и минаваме до 23ч, тоест аз в най-добрият случай, ако съм супер експедитивна, в 23:30ч съм в леглото и ставам в 5ч.

Тактиката ми през този период е да тренирам през ден и двата ми почивни дни от залата се падат през седмицата и така се редуват един ден ставам в 5, другия в 7:20 и така Sad Оцелявам общо взето.

# 626
Здравейте, момичета Heart и момчета? Grinning (май липсват)
Успешна седмица.
Аз да се похваля , че вече съм с абонамент за 3 месеца за новата зала, какво да кажа "Кефа, цена няма" Grinning
Определено не ми се връща в стария малък фитнес, в който освен че е супер тясно, зимата е студено, а лятото не се диша.

С новия фитнес си промених и тренировките, нали съм на неограничени.
Сега ходя 4 пъти седмично, разделени по следния начин:
1. Крака
2. Горна част+ кардио
3. Крака с акцент глутеус
4. Корем+ кардио

Пускам за малко , по- късно ще я махна. Моля, не ме цитирайте.

Изкарах плочките, друго си е като тренираш корема Simple Smile Хубав ден да имате Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 18:00 от Nona M.

# 627
Здравейте и от мен, нова в темата, но запалена по фитнеса Simple Smile

Имате ли идея как да сваля мазнина от корема - само с дефицит ще стане ли, или трябва да изключа определени храни. Правя доста коремни преси и ABS от доста време насам, тренирам почти ежедневно силови и тренировки за тяло в зала, но нищо не става, на 47 съм и ...имам шкембе  Animal Boar Останалата част от тялото ми е добре сложена, имам също и голям, стегнат бюст, но искам да ми се покажат плочките, а има доста мас, докато се получи Trollface

Някакви съвети в моя случай?Да взема да включа някакво кардио?/което избягвам MaskSmiling Imp

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 13:48 от mamaLina

# 628
Пробвай да спреш млечните напълно.

# 629
  • в пералнята
На мен ми се показа релеф на корема, когато започнах кето.
Обаче си е много ограничително и понеже явно не суплементирах добре, започна да ми пада косата Sad

Общи условия

Активация на акаунт