Как тренирам -27

  • 45 718
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
  • Мнения: 2 265
О, за мен няма сравнение между суроватъчния и растителния по отношение на качество. Граховият е с най-високо съдържание на протеин на 100гр - 80 гр са белтъчините от тези 100, а това е адски много, конопения и този от тиквено семе бяха единия 50 и нещо, другия около 60 и нещо. Освен това е 100% чист продукт, няма овкусители, нищо добавено, а чист протеин, извлечен от грахта. Това е доста дълга тема де, но като се замислиш всякакви млечни (кравешки) продукти, които приемаш едно, че им дават хормони, второ, че дори да не им дават външни хормони, сама по себе си кравата е животно, което също има хормони, различни от човешките, съответно това нещо го приемаш без значение под каква форма - ами, нормално да обърква и нарушава баланса ти и хормоните ти. Не сме създадени да пием кравешко мляко, затова се захранваме с кърма. Но пак казвам, доста дълга тема и доста деликатна, която може да предизвика много спорове.

# 601
  • Мнения: 1 540
Растителния протеин обикновено има по-ниска бионаличност в сравнение с животинския, което означава, че тялото може да усвоява по-малко протеин на порция. Освен това, повечето растителни протеини не съдържат всички есенциални аминокиселини, което ги направи по-малко ефективни за изграждане на мускулна маса, ако не се комбинират правилно с други източници. Граховия, въпреки че съдържа всички есенциални аминокиселини, пропорциите им не са балансирани, затова е хубаво да се комбинира с ориз или киноа.

# 602
  • Мнения: 940
На кравите не им дават хормони, те си имат трейни-да, но не се предават с млякото  ма хората. Антибиотици се дават само при нужда. Аз също не виждам проблем са си ям млечни за сега. Ям кис. мляко, сирене, зрели сирена, пр. мляко в кафето, слагам си понякога и протеин в млякото с овеса. Просто обичам млечни, имама Хашимото и някой ден може да ми се наложи да го зора. За сега не виждал смисъл. ПМС за сега бива с вечерната иглика при мен.

# 603
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 825
Растителния протеин обикновено има по-ниска бионаличност в сравнение с животинския, което означава, че тялото може да усвоява по-малко протеин на порция. Освен това, повечето растителни протеини не съдържат всички есенциални аминокиселини, което ги направи по-малко ефективни за изграждане на мускулна маса, ако не се комбинират правилно с други източници. Граховия, въпреки че съдържа всички есенциални аминокиселини, пропорциите им не са балансирани, затова е хубаво да се комбинира с ориз или киноа.
Много благодаря за споделеното. Аз съм абсолютно убедена, че растителния протеин няма как да има аминокиселинния профил на другия. Преди време бях пробвала телешки протеин известно време и определено коремът ми се чувствашу доста по-добре отколкото със суроватъчния. Така, че варианти има -човек трябва да намери неговия.

На вчерашната тренировка имах качване на висока платформа с всеки крак и след това скокове на нея с двата крака. Такава МТ на крака скоро не съм имала. Simple Smile Днес направо не знам как ще клякам.

# 604
  • София
  • Мнения: 2 265
На кравите не им дават хормони, те си имат трейни-да, но не се предават с млякото  ма хората. Антибиотици се дават само при нужда.

Съжалявам, но не съм съгласна с твърдението по-горе. Както казах - деликатна тема, която не искам да отварям. Както някой каза вече - човек трябва да намери оптималния вариант за себе си.

Светнах се като си накисвам закуската, да слагам наполовина течни белтъци и другото вода - да има повече протеин. Та хем не се усещат, хем закуската ми е сладичка. Яйцата ме подуват иначе бих махнала всички "прахчета" и бих си яла чиста храна, ако трябва да съм честна.

# 605
  • Мнения: 1 147
Искам да споделя хубавите си впечатления от възрастовото разнообразие във фитнеса.
Непрекъснато срещам както доста възрастни хора, така и доста млади хора . Радвам се, че за спорта няма възраст и всеки е намерил своите упражнения, с които да се  раздвижва и заяква.
Днес имаше едно детенце, може би на 10-11 години,  с треньор.
Треньорът общуваше много занимателно с него, определено го биваше в подхода, даже и моето кардио направи занимателно Joy (бяха до мен) Радвам се, че родителите на това дете са решили да го вкарат в залата и то с професионалист, отколкото да го остават леко пухкаво в стил "ще го израсне". Ще му дадат една спортна култура и ще го лишат от много подигравки. Сега може и да не му пречи,но в пубертета децата могат да бъдат жестоки. Такива наблюдения ми носят усещането, че живея в едно по-развито общество.

# 606
  • Мнения: 940
Аз никой не убеждавам. Работя в тази сферата и виждам от първа ръка нещата. Само ако се налага им слагат хормони, но е рядко. Толкова по темата. Всеки си решава в какво да вярва. Проблема при храната като цяло напоследък е, че всичко е ГмО. Генериката на пилета, крави, фуражи…. всичко е гмо. За това миришат странно, за това растат бързо и т.н. Нямаме избор в такъв свят живеем за съжаление.

# 607
  • Мнения: 1 187
За пилешкото щях да кажа и аз. За 1 месец от излюпването ги правят огромни. Каквото ни продават, това ядем.

# 608
  • Мнения: 1 914
Проблема при храната като цяло напоследък е, че всичко е ГмО. Генериката на пилета, крави, фуражи…. всичко е гмо. За това миришат странно, за това растат бързо и т.н.

Това пък съвсем не е вярно според мои близки агрономи (в моя род професията е на почит).
Много продукти са генно модифицирани, но това съвсем не е лошо или вредно. Човечеството се занимава със селекция и първоначално първобитни, а по-късно - все по-усъвършенствани и резултатни системи за подобряване гените на растителните видове, откакто въобще се занимава със земеделие. Всички зеленчуци и плодове, с които се храним от десетилетия, дори от столетия, са продукт на такава селекция. Нима ядем ябълки или сливи дивачки?

Няма нищо лошо в това да се изключи ген, отговорен за развитие на дадено заболяване на растението. Или пък генът, който е виновен за бързото разваляне. Да, възможно е с изключването на този ген да има промени във вкуса или цвета, но това не е опасно, не е вредно.
Това, което би било опасно, е трансгенезата - присаждане на гени от един вид организъм на друг - примерно от риба на домат. За щастие, трансгенетични продукти не са разрешени за продажба никъде.

По същия начин се селектират породи животни, които растат по-бързо. И поне в родния ми край в птицефермите дават допълнително растежен хормон. Инфото е от кухнята.

# 609
  • София
  • Мнения: 2 265
То като цяло качеството на храната в България е много зле. Месото не искам дори да коментирам. Пилешкото...без думи, пуешкото не знам, но се надявам да е по-добре, знаейки, че пуйката е чисто животно и поне селектира това, което яде, докато кокошките си ядат и изпражненията с извинение, свинско...тц. Телешкото съм далеч от мисълта, че е телешко, ядем си стари крави. Само за пример ще дам, че телешкото в Англия ми се сварява за 20мин в тенджера под налягане и става на конци, тук за 45мин и е жилаво и ме болят венците.

Общо взето човек може да намери недостатъци на всичко, затова спрях да се затормозявам и да мисля кое може и кое не, с годините съм си усъвършенствала диетата, така че да ми е ок на мен, да нямам някакви дефицити и това според мен е правилното. Но разбира се, "правилното" за всеки може да бъде различно.

# 610
  • Мнения: 2 887
Искам да споделя хубавите си впечатления от възрастовото разнообразие във фитнеса.
Непрекъснато срещам както доста възрастни хора, така и доста млади хора . Радвам се, че за спорта няма възраст и всеки е намерил своите упражнения, с които да се  раздвижва и заяква.
Днес имаше едно детенце, може би на 10-11 години,  с треньор.
Треньорът общуваше много занимателно с него, определено го биваше в подхода, даже и моето кардио направи занимателно Joy (бяха до мен) Радвам се, че родителите на това дете са решили да го вкарат в залата и то с професионалист, отколкото да го остават леко пухкаво в стил "ще го израсне". Ще му дадат една спортна култура и ще го лишат от много подигравки. Сега може и да не му пречи,но в пубертета децата могат да бъдат жестоки. Такива наблюдения ми носят усещането, че живея в едно по-развито общество.
Това е супер, но аз живея в Германия и тук децата могат да посещават фитнес само ако има програма за деца, а това е рядко и много скъпо. Достъпните фитнеси изобщо отказват договори за деца. Възрастовата граница е след 15 години. Моето дете чака с нетърпение, а до тогава прави упражнения вкъщи.
Иначе аз ходя в един фитнес само за жени и имаме всякакви възрасти, но прави впечатление, че преобладават около 50 годишните. Рекордьорът ми е една лейди, която идва с проходилка (една бутаща количка с колела, помощ при ходене), изглежда поне 75-78 годишна, паркира я и си прави леки упражнения за раздвижване и тонус.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 14:31 от Di Soleil

# 611
  • София
  • Мнения: 2 265
Di Soleil, то и тук по принцип под 16 годишна възраст е само с придружител, но никой не го спазва.

# 612
  • Мнения: 1 914
Телешкото съм далеч от мисълта, че е телешко, ядем си стари крави. Само за пример ще дам, че телешкото в Англия ми се сварява за 20мин в тенджера под налягане и става на конци, тук за 45мин и е жилаво и ме болят венците.

Петенце, разликата в месото е основно от разликата в породите. Разбира се, изключвам отвратителните мошеничества с внасянето на стари замразени меса и предлагането им в големите вериги. За породите ми е думата - в Англия и в много други западни и южноамерикански страни се отглеждат отделно месодайни, отделно млекодайни породи. И там се колят животни в различна възраст - има veal, но по-често е beef, нали така Blush Даже говеждото е с по-добри качества.

В България традиционно не сме се занимавали с говедовъдство за месо. При нас месото е свинско, агнешко, пилешко и по-рядко - пуешко, заешко, козе. Крави се гледат за мляко. Колят се мъжките телета и старите крави. Породите с висок добив на мляко нямат толкова крехко месо като месодайните (те пък дават по-малко мляко).
През последните години обаче и в България се развива месодайно говедовъдство (основно разните там Angus-и| мога да те уверя, че има много хубави, качествени телешки и говежди меса.
Аз живея в Пловдив. Всяка неделя на един от пазарите идва един от онези хладилни камиони с щандове и предлага месо  от ферма "Мерата", с. Ковачица, Ломско. От две години само от тях си купувам телешко месо и е великолепно. В София също на много места може да се намери качествено месо, което не струва майка си, баща си и още куп роднини.

# 613
  • Мнения: 7 043
Мерата и ние купуваме.
Телешкото дава сила по различен начин.

# 614
  • София
  • Мнения: 2 265
А, разбира се, изобщо не отричам, че е така, Vetrena. Обичам телешко варено например. Преди години правех една диета само с червено месо и риба, без други меса и самата твърдост на мускулите ми беше зашеметяваща. И силата ми беше доста повече.

Общи условия

Активация на акаунт