Как тренирам -27

• 45 694
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас/Пз
Моите мотиви са: първо не е толкова изморително върху цялостното състояние на тялото. Тоест не се чувстваш гроги след тренировка.
.......след тренировка не само че не се чувствам уморена, освен тук-там мускулна слабост, но настроението ми е много приповдигнато.
Не знам каква е тази тренировка с тежести , от която не чувствате умора , респективно натоварване. Имам тренирорвки, след които направо ми треперят краката, да не говорим за мускулната треска след това. Това са ми най хубавите и най ефективните тренировки. Да, гроги съм след тях, но така съм абсолютно сигурна , че съм тренирала качествено.
За протокола само да отбележа, че тренирам силово 8 години и нямам почивки повече от два пъти в годината за по 10-12дни. Вярно , че не съм начинаещи, но и когато започвах в началото излизах буквално с изплезен език от залата. Та затова ми е странно де - уж тренираш силово, пък не се изморяваш... 🤔

Не бих избирала между пилатеса и тежестите, бих правила и двете като ги редувам по 2 от всяко. 4 тренировки седмично си е супер.

# 646
Чувствам натоварване върху мускулите, но не съм парцал в края на деня. Не знам дали успявам да се изразя правилно, но не съм гроги като цяло. Само в мускулите усещам напрежение от натоварването.

Обикновено тренирам вечер.
Мускулни трески сериозни имах първите дни Тогава бях като гипс. След това има, но съвсем поносими.
Ето например, програмата от последната ми тренировка.

Номер 3 е с малко кг, защото имам травма на десния крак и коляното ми не понася големи натоварвания на това упражнение.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 12:14 от Nevermoresleep

# 647
Nevermoresleep, стана ми интересно какви са 3, 6 и 7? Пробвах с преводача, но ми излизат някакви безмислици Grinning Sweat Smile

Относно реформа пилатеса, гледала съм клипове на едни специални машини и си мисля, че ако техниката ти не е правилната единственното което може да постигнеш е да се контузиш, за резултати ако искаш да реконструираш тялото едвали. Струва ми се , че изисква голяма пластичност, не за дърво като мен Simple Smile
Може би комбинация от двете ще е най- добре.

Довечера съм горна част и кардио.

п.п.Сега като се сетя едно време какви адски мускулни трески имах на краката, даже тук съм се оплаквала. Но тогава тренировката за крака беше само веднъж седмично и това сякаш беше ключово.

# 648
Това е leg extension
https://www.youtube.com/watch?v=4ZDm5EbiFI8
Sit ups
https://www.youtube.com/shorts/dwB9Rp_patE
Calf rise
https://www.youtube.com/shorts/xK6DoHBXTdw

За мускулната треска, например миналата седмица правих 45 повторения с 45кг на Hamstring Curls. Ето това, в такава позиция
https://www.youtube.com/watch?v=Orxowest56U
До преди това бях стигнала до 3 серии от по 42,5кг
Да не кажа никаква, ама никаква мускулна нямах. Само като си сгъна крака леко усещах нещо.

Всички упражнения са започнати от с тежест, с която можех да направя макар и трудно 3х10 повторения. Струваше ми се в началото, че ако нямам мускулна, не съм работила качествено, но реално се оказва, че не страдам от такава в големи пропорции. Увеличавам плавно тежестите с между 1 и 2,5кг седмично или през седмица за краката. В ръцете хич ме няма и там прогресът е много мижав. Имам и разни травми, които ми пречат да прогресирам по-стабилно, но каквото-такова.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 12:41 от Nevermoresleep

# 649
Здравейте, може ли някакъв линк към седмична фитнес програма?

# 650
Не смятам, че човек трябва да е гроги, треперещ от умора или плувнал в пот, за да се смята тренировката за ефективна.

# 651
  • София
Както обичам да казвам ''приятно изморена'' - не да припадам, не да умирам, но да не е и като разходка в парка. Имала съм умопомрачителни тренировки, по време на които съм си мислила ''ще умра'' и не съм могла да ям от преумора. Дали е можело по друг начин - абсолютно. Кому е нужно.

От няколко страници само ви чета, че при мен няма нищо интересно, но онзи ден леко разчупих тренировката си за дупе и ще ви я споделя. Лека полека започнах пак да си увеличавам тежестта и да залагам на бавните и контролирани движения. То като застудее и някакси тялото само си знае какво да прави.

Винаги започвам с хип екстензии без значение какво правя като мускулна група, но ще го напиша като първо упражнение.

1. Хип екстензии 415
2. Жаба на смит машина 412-15
3. Напади на смит машина с акцент дупе 312
4. Римска тяга с дъмбели 412
5. Наведи 415
6. Хип тръст на смит машина 415
7. Аддуктор машина 420
8. Повдигане за прасец 415

# 652
Патенце, какво значат цифрите след упражненията, които си написала?

# 653
  • Велико Търново
Би трябвало да са 4х12 повторения, но е възможно и да е нещо друго.

# 654
  • София
А, да, извинявам се, от години ги пиша така. 4 серии х 12 повторения (примерно)

# 655
Добро утро , момичета. На мен пак ми закъснява, издута съм и не мога да се търпя.
Понеже утре ми излезе ангажимент ще тренирам тази вечер, крака с акцент глутеус. Аз от както смених залата покачих килограмите за долна част и намалих повторенията, но не падам под 15 повторения. Обаче сякаш съм направила обем и май пак ще намаля килограмите и ще увелича повторенията до 20.

Ниска съм 158 и просто ако имам много обемни крака ще съм като трупче Grinning

Nevermoresleep, от колко време тренираш? Доста големи ми се виждат тежестите ти.

Нещо, което ми прави впечатление в залата. Начинаещи (личи си просто) работят с инструктор изпълняват някои упражнения със същите тежести като моите (то не че моите тежести са много големи Simple Smile), техниката естественно куца, но ми е чудно защо се хвърлят да тежкото още в началото? И не само тези с инструктор , но и тези които тренират самостоятелно. Просто наблудавам и си разсъждавам.

Снощната тренировка:
1.Придърпване на горен скрипец
2.Гребане с лост
3.Гребане с дъмбел едностранно
4.Изтласкване на дъмбели от полулег
5. Раменна преса на машина от седеж
6.Странично повдигане на ръце с дъмбели едностранно
7.Задно рамо на машина(ПЕК-ДЕК)
8.Скотово сгъване с щанга за бицепс
9.Трицепсово разгъване с въже на скрипец
10.Екстензии за гръб
Всичко е по три серии, вече не правя по 4-тири.
И приключих с 25 мин. на пътеката.

Хубав ден , момичета Heart

# 656
Нона, от 1 юни тази година започнах.
Нямам представа дали тези тежести са ми много, изпълнявам каквото ми е по програмата. Нямам опит с фитнес от преди, не съм тренирала никога и започнах от абсолютен дроб. Целта ми е да натрупам мускулна маса като цяло и до Нова година да съм способна да направя едно набиране на лост, без помощ.

Като цяло тези тжести не са ми непосилни и за сега се придържам към това което ми е предписал тренера. От това което слушам, 10-15 повторения до отказ се препоръчват, та с тези тежести и с тези повторения се справям сравнително. Гледам да не се контузя най-вече. Ако нещо някъде ме заболи, намалявам теглото и треньора ми го отбелязва в програмата или променяме упражненията.

# 657
Какво е мнението на треньора ти за липсата на мускулна треска?

# 658
Това с набирането си е голяма цел Simple Smile Успех.
Странно е наистина липсата на треска, предвид че си начинаеща.

Пете, щях да пиша и забравих. Наведи, Добро утро ли е?

# 659
  • София
На мен даже ми е трудно да повярвам на броя на повторенията и килограмите на nevermoresleep. Надявам се, че не е за сметка на правилното изпълнение на упражненията.

Нона, да, това е добро утро 🤗

Общи условия

Активация на акаунт