Грипна пандемия 2006 - 2007 Особености и "ЕКСТРИ"

• 30 792
  • 229
  •   1
Отговори
# 120
Всичко, което пишете звучи много страшно. Сега се чудя да водя ли утре децата си на детска градина и ясла ???????????????????

# 121
Разбира се че не !

# 122
  • София
От миналия петък се започна боледуването в къщи. Първо съпругът ми - 3 дневна висока Т, после малкия ми син - 3 дневни бистри сополи и един ден 40 градуса Т - слушалки, ПКК и снимка се оказа, че е с пневмония. След 2 дни и големия ми син - внезапна дълбока раздираща кашлица, последвана с 3 дневна Т, стигаща до 40 градуса. На антибиотик е само малкото. От този петък и аз започнах да вдигам Т, но ми беше изписан антивирусен препарат Ремантадин, който ме пресече. На тримата ми мъже остана само кашлицата. Във вторник ще ги водя на контролен преглед.

# 123
И ние се записахме към прекаралите грипа. В петък дъщеря ми вдигна през ноща 38.8-39.2 температура, без никакви други синтоми. В събота се притеснихме много защото оплакванията бяха, температура 39.1, силна вратна болка и главоболие. Детето беше изключително отпаднало и спеше постоянно. Уплашихме се дали не е менингит и я носих до лекаря, защото не искаше да ходи. Оказа се грип. Не сме давали никакви лекарства. Спа почти целия ден и почти нищо не яде. Температурата падна от самосебе си към 10 вечерта на следващия ден. В неделя също спа много, но нямаше температура.  Днес  е на градина и нищо и няма. Таткото ни се разболя в петък сутринта. Температурата му оттогава е 37.4-37.5. Почти не кашля, но беше много отпаднал. Тъй като от вчера се поти го пратихме на лекар. Явно развива пневмония. Надяваме се да се отпави бързо.

# 124
.. и аз да се запиша. От събота сутринта сина ми е с темп. около 39 гр., сваляме я с панадол и нурофен за около 6-7 часа и после пак качва, има хрема, кашля, а снощи и разтройство имаше, но дори и с високата темп. не е отпаднал играе постоянно. И аз съм го прихванала, вдигам темп. до 37,6, не по висока, кашлям много, болят ме вскички мускули и се чувствам отпаднала с една дума ужасноо newsm78

# 125
  • София
Вече трети ден съм с температура,всъщност от сутринта нямам,но се потя много.Да ви питам-много ме боли врата и гърба,втълпила съм си,че имам менингит,следобяда ще ходя на лекар.Така съм се наплашила с тия болести.Какви са симтомите на менингит?

# 126
  • София
Висока  Т, схващане на врата
не можеш да се наведеш напред.
Опитай се да си докоснеш врата в брадичка, ако не е схванато - значи не е менингит.

# 127
  • София
Опитай се да си докоснеш врата в брадичка, ако не е схванато - значи не е менингит.
Благодаря ти!преди час пих един Аулин и сега съм доста по-добре,но дори сутринта,когато ме болеше доста,успявах да си докосна врата в брадичката.Предполагам,че ако е менингит Аулина не би помогнал.А температура не съм вдигала от нощес.Параноясах с тези болести,честно.

# 128
Кажете мили майки, рискувате ли да водите децата на градина ? Аз много мисля по този въпрос и не мога да реша, защото:
1. Ако стоят вкъщи, то трябва да ги държим до края на м. Февруари, когато ЕВЕНТУАЛНО опасността ще е отминала, но ще дойде нова. А аз много държа децата ми да посещават редовно градина /по една или друга причина, която сега няма да излагам/
2. Ако ги задържим вкъщи за една-две седмици, то като се върнат в градината ще лепнат пак грипа от някой закъснял болен или както съм чувала да го наричат от "ОПАШКАТА НА ГРИПА"
Казано по-просто - бягство от грипа няма. Въпрос на време е кога ще се разболеем.
Е добре - да ги държим под похлупак или да ги пускаме да се борят с живота с всичките му хубави и лоши неща ???

# 129
  • София

Благодаря ти!преди час пих един Аулин и сега съм доста по-добре,но дори сутринта,когато ме болеше доста,успявах да си докосна врата в брадичката.Предполагам,че ако е менингит Аулина не би помогнал.А температура не съм вдигала от нощес.Параноясах с тези болести,честно.
[/quote]

Най вероятно е грипче. И аз така се чувствам в момента, боли ме главата, врата и зад ушите. Изпих един парацетамол и болката понамаля.
Иначе нали знаеш как преглеждат за менингит - детето ляга, доктора му хваща главата и я навежда рязко напред. Ако пропиши - значи има болка. След това докосва с брадичката лявото коляно, свивайки го към нея. Тези движения са невъзможни ако има менингит.

# 130
  • София
Здравейте. Пиша с цел ако мога да помогна, тъй като аз лично съм научавала много ценни неща от този форум. В събота и аз се разболях от грип, но тъй като го очаквах (имаше болни колеги около мен) се бях подготвила с ремантадин. Четох за ремантадина, че бил подходящ за щама на настоящия грип, особено ако се вземе до първите 48 часа.
Наистина ефекта е много добър (между другото, вземам го за първи път)!  Ако децата ви са над 6 години можете да го давате и на тях, включително и профилактично.
Моето дете няма 6 години и сега треперенето ми е да не съм го заразила, тъй като и без това си имаме 4 - месечна одисея с голяма трета сливица.
 Hug

# 131
  • София
А дали става за бременни, би ли видяла в упътването? Цена?
Извинявай, ако ти създавам трудности.

# 132
 Здравейте,
При моята дъщеря грипа тече по следния начин: 5-ти ден температура 39.0-39.5 градуса, която няма смъкване по абсолютно никакъв начин / Нурофен, Калпол, оцетени чорари, охлаждане /, пада до 38.0 за 3-4 часа и отново се покачва. Този грип не се влияе и от антибиотици. Вече трети ден е на Клацид, но ефект няма. Кашлицата се усилва, хремата също. От вчера детето е и с дрисък.Сега чакам резултатите от пълна кръвна картина. Успех на всички в борбата с този грип.

# 133
И аз да се оплача....Мъжа ми през декември ни зарази и мен е малкия. Аз температура не съм имала - само хрема и малко кашлях. Но Алекс беше с 38,8, но след една доза Панадол и една Нурофен му спадна. След два дни му потече нослето и гърлото му беше леко червено. А после започна и да кашля. Така се стигна до Клацид. Пи го пет дни и уж му мина. Два дни нищо му нямаше и хайде наново започна хрема и кашлица. Гърлото му беше много червено и му предписаха Зинат и бактробан маз за нослето и капки Тобрекс в комбинация. Мина му с голям зор.Нямаше и апетит. Преди няколко дни ни дойдоха гости и ни донесоха и ГРИП...от вчера носа му пак е запушен и се надявам тоя път да се мине без антибиотик, защото ми се реве вече Cry

# 134
...В събота и аз се разболях от грип, но тъй като го очаквах (имаше болни колеги около мен) се бях подготвила с ремантадин. Четох за ремантадина, че бил подходящ за щама на настоящия грип, особено ако се вземе до първите 48 часа...
За грип тип А е, но върши идеална работа ако се хване грипа в началото, тък като Ремантадина възпрепядства закрепването на вируса към човешките клетки. Аз лично като усетих болки в мускулите и отпадналост го започнах веднага и за 2 дена бях ОК. Естествено схемата трябва да се изпълни докрай. Става и за профилактика , ако се понася добре- пие се по 1 на ден. Проблема е че не може при бременни.
Забравих- пие се с повечко вода !

Последна редакция: пн, 22 яну 2007, 14:15 от XuTkO

Общи условия

Активация на акаунт