Грипна пандемия 2006 - 2007 Особености и "ЕКСТРИ"

• 30 786
  • 229
  •   1
Отговори
# 150
Да не останеми ние назад  Mr. Green
Аз и мъжът ми сме болни, Т, зачервено гърло, кашлица. Вече сме на крака, но умирам от страх за София Confused при нас симптомите започнаха в събота, кога мога да съм спокойна, че при нея ще се размине  Praynig за сега няма никакви признаци, но все пак непрекъснато сме заедно Tired има ли поне малък шанс да не го прихване  Confused
Ох, и аз имам същата чуденка. При мен симптомите са от петък, а досега, да чукна на дърво, никой друг вкъщи не се е разболял. Дали им се е разминало?

# 151
Мдам...да ми е честита  бронхопневмонията ,като усложнение от грипа  Sad
Сега имам и мнооого запушен нос,а от Олинт (Ксилометазолин) ми изсъхва лигавицата...И се мъча със Стеримар и усмивки..
Има ли още в отбора като мен?  Cry

# 152
... Сега имам и мнооого запушен нос,а от Олинт (Ксилометазолин) ми изсъхва лигавицата...И се мъча със Стеримар и усмивки. ...

Пробвай Виброцил  Peace

mariiche, дано се размине при малките  Praynig

# 153
michel
Цитат
Днес отново е с хрема, нослето и е много запушено. Борим го с физиологичен разтвор, Стеримар и Насита, както и с капки по бабина рецепта, за сега нищо не помага.  Има и суха кашлица, която също я моря с бабини илачи  Crying or Very sad Детото няма никакъв апетит, но не иска и да пие много. Температура-няма, но е отпаднала.

- Отпаднала, и как няма да е след такава борба срущу хремата и Температурата.
 - Това е като да убиеш " лошите Вестоносци" - Хремата и Температурата, Потискайки ги, и по този начин Потискайки и Жизнената Сила на детето, която се опитва да воюва с истинския виновник - Вирусите, чрез висока Температура и хрема.
 - Но на това ни "учи" примитивната, господстваща като едноличен Монополист медицина...
 - А знаем до къде я доведе Монополизма една сгромолясала се наскоро Идеология...

Thinking

Е, аз по какъв начин ги подтискам?!!! Не давам никакви лекарства, а единственото, което правя за детето е да и облекча дишането като и изкарвам сополите и то не със някакви капки, а с няколко разновидности на физиологичният разтвор!
Храмата и е ужасна, задна, секретите и се стичат в гърлото, не може да диша и има суха, лаеща кашлица от която не може да спи.
А след като не вдига температура, явно, "организмът и не иска да се бори с вирусите", аз какво да направя?

Последна редакция: вт, 23 яну 2007, 16:33 от michel

# 154
  • София - Варна - Бургас
 Инкубационния период е около 1 седмица, а марлята идва ли ще предпази, но все пак не всички се разболяват от грипа. Не и 100% - а това доказва Хомеопатичната философия че не всеки е предразположен към болести, и хомеопатията се стреми именно към това - да не си предразположен, а не да воюва с "вятърни мелници" - бързо мутиращите вируси и бактерии.  Peace

# 155
Здравейте

Моля дайте ми идея как да се предпазя от това чудо. В 7 месец съм а утре съм на мероприятие с много хора, умирам от шубе.  Все ще има някой кашлящ в залата...

# 156
  • Вече в моята си приказка...
Ивчо от събота е болничък. Започна с кихане, почти на всеки половин час, бързо стигнахме до хрема. В понеделник вече беше с ларингична кашлица. Ходихме до лекарката, която ни каза да пие Зиртек и да слагаме от кафявите капки /Коларгол, май бяха!/. После посетихме и личната педиатърка /забравих да кажа, че първата лекарка беше специалистка по уши-нос-гърло/. Преслуша дробчетата, прегледа му гърлото и ушичките и ни изписа АБ Аугментин /май това беше, но е без значение, защото не съм го взимала все още/. Вчера сутринта Ивчо имаше температура 37 С. До следобяд вече беше 38.5, а вечерта стигна и до 39.4. Не успях да я сваля дори с течен аналгин. През нощта не съм му мерила Т, сигурно е имал, незнам, нищо не съм му давала през този период. А кашлицата му е ужасна - суха и лаеща.
Незнам дали е алергия, дали е грип. Ивчо често има такава кашлица - ларингична, според лекарката на алергична основа. И много често е с Т в такъв случай /на мен лично ми е странно при алергия да имаш Т, ама знае ли човек/
Усещам го как диша - бих казала повърхностно, с учестен пулс. Много му тежи нослето, едва диша милото.

А сега и мен ме хвана нещо. Незнам дали е грип или нещо друго - имам суха кашлица, лека Т /37 С/, но нямам други симптоми като болки в гърба, врата, мускулите, не съм отпаднала чак толкова, че да не мога да ставам от леглото, нямам разстройство и повръщане, нито хрема. Само тази суха кашлица и болки в дробовете и гърлото.

А и нещо да посъветвам майките - когато имате съмнение, че сте болна, ползвайте около децата си от онези маски за лице. Така ще ги предпазите от грип и подобни болести...

# 157
  • Вече в моята си приказка...
Здравейте

Моля дайте ми идея как да се предпазя от това чудо. В 7 месец съм а утре съм на мероприятие с много хора, умирам от шубе.  Все ще има някой кашлящ в залата...

Мисля с Оксилукокцинум /дано правилно съм изписала лекарството/. То е хомеопатично средство, може да се дава дори на кърмачета, мисля че не е противопоказно и за бременни.

# 158
  • Бургас
Ние с малкия от Петък сме в регистъра с болните. Общо взето заедно бяхме с висока Т, повръщахме и сега сме без Т, но с ужасна кашлица. Неможем и да спим. Кажете вие как се преборихте с кашлицата. Кошмарно е направо като дърти тютюнджии сме.

# 159
И двете ми деца са болни.  CryПърво каката преди 2 дена, а преди малко и малкия вдигна температура 38.7. Лекарката не вдига телефона и ще се побъркам вече. Давам Нурофен засега. Каката е на антибиотик. Вече е по-добре. Аман от болести бе хора, аман!

# 160
  • София
Ами то с това топло болнаво време,не вземе да завали малко сняг та да потуши вирусите. ooooh!Да се отчета и аз-малката(4г.)е болна от четвъртък,а от събота и аз.Започнахме с висока температура39.5 Tired,после дойде кашлицата деряща гърдите и след два дена мъки и несваляне на температурата(варираше между 39 и 39.5) почнахме антибиотик.Точно малката започна да се пооправя се тръшнах аз 39.5,айде и на мен антибиотик.Утре сме на контролен преглед и ще видим какво е положението,притеснява ме тази дразнеща кашлица.По принцип не съм привърженик на антибиотиците,но в някои случаи няма друг начин според мен.Много мои познати изкараха известно време и по болници от усложнения при грипа,а най-много се притеснявам за детенце.
Пожелавам на всички ви бързо оздравяване!  bouquet

# 161
  • 1st floor
аз пък съм пред дилема - да давам или не ремантадин на голямата/ седем годинки/ ooooh!
Таткото ни е гипозен от три дена, а от оня ден каката е със силна хрема и съвсем рядко прокашля/ звучи ми като че изкарва по някоя храчка от гърлото/, няма температура и никакви други оплаквания. Не ми се ще да я тъпча с ремантадин, защото не бил много подходящ за деца, само за лечение се използвал / не з а профилактика/. Обаче ако наистина я е хванал грипа , най-подходящо е  още в началото да почна да го давам.Започнал ли е при някой този гаден вирус само със силна хрема/ вече два- три дена е така/?Или просто си е банална хрема? newsm78 newsm78 newsm78
Иначе и давам оксцилококцинум,пчелен клей,  вит. С , есберитокс , и в нослето слагам Виброцил.

ПП: вччера по новините казаха , че вероятно грипа ще се задържи до средата на другия месец.

# 162
Кажете мили майки, рискувате ли да водите децата на градина ? Аз много мисля по този въпрос и не мога да реша, защото:
1. Ако стоят вкъщи, то трябва да ги държим до края на м. Февруари, когато ЕВЕНТУАЛНО опасността ще е отминала, но ще дойде нова. А аз много държа децата ми да посещават редовно градина /по една или друга причина, която сега няма да излагам/
2. Ако ги задържим вкъщи за една-две седмици, то като се върнат в градината ще лепнат пак грипа от някой закъснял болен или както съм чувала да го наричат от "ОПАШКАТА НА ГРИПА"
Казано по-просто - бягство от грипа няма. Въпрос на време е кога ще се разболеем.
Е добре - да ги държим под похлупак или да ги пускаме да се борят с живота с всичките му хубави и лоши неща ???
Решинието е индивидуално  Wink
Ако децата ми често боледуват, получават усложнения и пият АБ при всяко заболяване вероятно ще ги спра от градина.
Аз ги пускам, но боледуват рядко, почти без усложнения, не са пили АБ почти 2 години.
Преди 6 дни цялото ми семейство бе в контакт с друго, в което на следващия ден всички се тръшнаха с висока Т, болки в мускулите и кашлица.
Аз и двете деца леко се "разклатихме". Двете с дъщеря ми се чувствахме отпаднали, малкия почна да покашля. Ние двете пихме Фервекс 2 дни, за Малчо - Хустагил 3 дни. Това беше.

# 163
аз пък съм пред дилема - да давам или не ремантадин на голямата/ седем годинки/ ooooh!
Таткото ни е гипозен от три дена, а от оня ден каката е със силна хрема и съвсем рядко прокашля/ звучи ми като че изкарва по някоя храчка от гърлото/, няма температура и никакви други оплаквания. Не ми се ще да я тъпча с ремантадин, защото не бил много подходящ за деца, само за лечение се използвал / не з а профилактика/. Обаче ако наистина я е хванал грипа , най-подходящо е  още в началото да почна да го давам.Започнал ли е при някой този гаден вирус само със силна хрема/ вече два- три дена е така/?Или просто си е банална хрема? newsm78 newsm78 newsm78
Иначе и давам оксцилококцинум,пчелен клей,  вит. С , есберитокс , и в нослето слагам Виброцил.

Решението си е твое. Дъщеря ми започна в понеделник с кихане и хрема (която мислех за безобидна), но вечерта вдигна 38,5. Веднага й дадох ремантадин + нурофен за сваляне на температурата (болеше я главата и тялото). Повече температура не е вдигнала.

# 164
Ужасен грип! Това е най-тежкото боледуване на Наско досега. На 3 години и половина е и досега беше пил само 2 пъти антибиотик в живота си.
Четири дни беше с висока температура, която почти не се влияеше от Нурофен, Панадол и т.н.
3 дни пи АБ Сумамед, след което се влоши. Личната лекарка го смени с Аугментин 457 mg. Температурата спадна трайно след третия прием на Аугментин. Кашлицата, сополите и безапетитието си остават. Мисля да давам Аугментина 5 дни, но вчера забравих да го прибера в хладилника и остана на топло 8 часа. Мислите ли, че му е станало нещо? Дали да купя нова опаковка?
Само да се оправи и го пращам на село поне за 2 седмици, ако може и за повече. Ходенето на градина се отлага докато не се възстанови детето.
Успех в борбата на всички!

Общи условия

Активация на акаунт