Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 73

• 36 880
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Сложих линка просто за информация, все пак темата е Какво се случва с пазара на недвижими имоти Simple Smile
Нито в статията, нито аз съм твърдяла, че това означава някакъв срив, нито пък го чакам. Още преди месеци писах - до 10% надолу очаквам тази година, горе-долу вече се забелязва около 5% при сделките, та няма да падат още много.
И по статистиките изглежда цените са се задържали на едно ниво.

А иначе по въпроса дали е изкупено новото строителство - по мои наблюдения масово са изкупени на зелено. Търся малко жилище с гараж в определен район, в който видимо има доста строителство, обаче почти нищо не е останало в сградите, които ме интересуват. Част от тях са на 100% разпродадени преди Акт 16.

# 211
Гледам американския сериал "Арктическа Авиолиния". В Аляска в забутан град (те всичките са такива) младо семейство оглежда къща за продан. Обикновена къща на два етажа "санирана" с листове вълнообразна ламарина. Цена – $850хил.!!! Абе тия луди ли са! Laughing

Гледам една за 700к, 400 квадрата с 40 декара https://www.zillow.com/homedetails/641-Cedar-Creek-Rd-Franklinto … 25/53740575_zpid/
Супер е къщата,ама това е АЛЯСКА!!!

# 212
  • София
Гледам американския сериал "Арктическа Авиолиния". В Аляска в забутан град (те всичките са такива) младо семейство оглежда къща за продан. Обикновена къща на два етажа "санирана" с листове вълнообразна ламарина. Цена – $850хил.!!! Абе тия луди ли са! Laughing

Гледам една за 700к, 400 квадрата с 40 декара https://www.zillow.com/homedetails/641-Cedar-Creek-Rd-Franklinto … 25/53740575_zpid/

Всеки път като попадна на подобна прилежно изготвена обява от някоя нормална държава и ми става тъжно, осъзнавайки какви примати сме и в каква дупка живеем!

Явно сме една от нациите, които нямат никакви критерии за нищо! И за нас е нормално никой да не върши работата си качествено!!!
В случая нито на продавачи, нито на брокери, нито на купувачи им пука за жалкарското състояние на имотния пазар!

Като се почне от обявите ни, които са примерно една снимка на входната врата и една на банята придружени с два реда текст, който не дава никаква информация. След това може да се окаже, че брокерът не е виждал жилището, а в 99% от случаите няма схема, квадратурата е завишена и т.н. Казва ти поддържани общи части, отиваш там и виждаш мизерен вход с висящи навсякъде кабели, разбито ел. табло и т.н.

Тъжно е, но е факт. Ние сме клошарите на Европа, но най-тъжното е, че това ни харесва...

# 213

Всеки път като попадна на подобна прилежно изготвена обява от някоя нормална държава и ми става тъжно, осъзнавайки какви примати сме и в каква дупка живеем!

Явно сме една от нациите, които нямат никакви критерии за нищо! И за нас е нормално никой да не върши работата си качествено!!!
В случая нито на продавачи, нито на брокери, нито на купувачи им пука за жалкарското състояние на имотния пазар!

Като се почне от обявите ни, които са примерно една снимка на входната врата и една на банята придружени с два реда текст, който не дава никаква информация. След това може да се окаже, че брокерът не е виждал жилището, а в 99% от случаите няма схема, квадратурата е завишена и т.н. Казва ти поддържани общи части, отиваш там и виждаш мизерен вход с висящи навсякъде кабели, разбито ел. табло и т.н.

Тъжно е, но е факт. Ние сме клошарите на Европа, но най-тъжното е, че това ни харесва...

Ами не съм много съгласна. Много агенции правят дори видеоклипове на имотите, говорят в тях за всяко нещо по имота. Но обикновено това са екслузивните им имоти. Имоти от така нареченият "общ пазар" не им се обръща такова внимание. Когато брокера ви е звъннал и вие сте му се изрепчил 😄 каква реклама да ви направи на имота точно?

# 214
  • София
Само аз ли не пропускам огромния брой строежи, които тепърва ще излизат на пазара? Или смятате, че всичко това е изкупено? Според мен предприемачите винаги се надценяват. Историята винаги се римува.
Ще останеш изненадан колко от новите строежи са с мин. свободни жилища. Веднъж тенденцията да живееш с мама и тати до 40+или завинаги се променя,второ много родители инвестират в бъдещ имот за детето/децата. Много живеещи под наем решават да купят.
Има и доста необитаеми апартаменти,но те са си купени вече,не да висят на инвеститора.

# 215

Пълна трагедия. Бях видял една обява бяха снимали масата с някава въшлива покривка, пепелник с фасове и полупразни чаши. На една друга обява собственика на дивана, някакъв мазен селянин бяха го включили в снимката. В щатите има цяла индустрия дето съпътства продажбата на имот - ремонти, обзавеждане (стейджинг), снимки. Хората са си направили проучвания че един имот като изглежда по- добре може да му се вземе по- добра цена. По въпроса за скъпи и евтини къщи, цената предимно се определя от местонахождението и големината на парцела. Самата къща не е толкова скъпа да се построи.

# 216
То като гледам какви коптори се продават 😄 как да го представиш в добър вид това нещо? То с мебели от комунизма... как да изглежда модерно и добре? Ако ще и 10 топ фотографа да го снимат, пак е за тотал ремонт..

# 217
Ми как- пишеш че е за тотал ремонт и предлагаш съответната цена. А не надута на макс щото било еди къде си.

# 218
Ми как- пишеш че е за тотал ремонт и предлагаш съответната цена. А не надута на макс щото било еди къде си.

Е да, ама то ценното е именно "еди къде си" плюс разпределение, етаж, изложение... Дали е за пълно изриване или е запазенко е все тая общо взето.

# 219
То като гледам какви коптори се продават 😄 как да го представиш в добър вид това нещо? То с мебели от комунизма... как да изглежда модерно и добре? Ако ще и 10 топ фотографа да го снимат, пак е за тотал ремонт..

Ами най-малко го изчистваш и боядисваш. В България хората са толкова свикнали с мизерията, че 90% от имот.бг е като филми на ужасите по отношение на чистота.

# 220
Боядисването не се приема универсално добре. От една страна изглежда чистичко, но от друга боята може да прикрива течове и пукнатини (само леко замазани).

# 221

Е да, ама то ценното е именно "еди къде си" плюс разпределение, етаж, изложение... Дали е за пълно изриване или е запазенко е все тая общо взето.
Ми ето за това не се “хабят” с реклами. Все ще се намери някой който счита че е еднакво да изринеш до тухла, или да подмениш тук-там

# 222
Боядисването не се приема универсално добре. От една страна изглежда чистичко, но от друга боята може да прикрива течове и пукнатини (само леко замазани).

То, че е коптор неремонтиран 50 г. е ясно. Вижда се от самата сграда. С боя нищо няма да скриеш. Вижда се на снимките. Поне го изчисти веднъж в живота си, тогава го продавай

# 223
С всичко съм съгласна!

😄... ама агенциите какво да направят? Да им направят ремонт на клиентите ли? И продавача като иска Х сума, на Х сума се предлага.

# 224

Ми ето за това не се “хабят” с реклами. Все ще се намери някой който счита че е еднакво да изринеш до тухла, или да подмениш тук-там

И каква е разликата между баня за изриване и запазена и чиста баня, но демоде и с ВиК на 30 години?

Общи условия

Активация на акаунт