Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 73

• 36 896
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
С всичко съм съгласна!

😄... ама агенциите какво да направят? Да им направят ремонт на клиентите ли? И продавача като иска Х сума, на Х сума се предлага.

Със сигурност знам, че брокерите извън България предлагат стейджинг  - пребоядисване, евентуално ремонт, наем на нови мебели. Не е нужно да е мизерно, за да го продаваш.

# 226
С всичко съм съгласна!

😄... ама агенциите какво да направят? Да им направят ремонт на клиентите ли? И продавача като иска Х сума, на Х сума се предлага.

Със сигурност знам, че брокерите извън България предлагат стейджинг  - пребоядисване, евентуално ремонт, наем на нови мебели. Не е нужно да е мизерно, за да го продаваш.

Звучи супер, предполагам е за сметка на продавача. Тук като продават не искат да влагат нищо повече... за продавачите говоря.
И работата не опира ли пак до това, че е манталитет на българина, а не лоша черта на брокерите.

# 227
Аз не отричам подготовката - изчистване, разтребване, евентуално изхвърляне на старите мебели, чисти прозорци да влиза светлина... Но чак ремонти за мен са безсмислени, защото не уцелват вкуса на купувача в общия случай.
Иначе сигурно има купувачи, търсещи готово за нанасяне, но не знам дали си струва да се разчита на тях. Досега съм залагала на другите и не съм губила от това.

# 228
  • Бургас
Аз като купувач предпочитам да е за тотален ремонт и сама да си го направя.
Когато продавах наш готов, след ремонт и обзаведен барабар с огромната плазма, се изненадах колко много хора не искат да се занимават с ремонти. Над 60 огледа имах за него.
Мои познати купиха готова къща, обзаведена до чаршафите и килимите. IT от София. Категорични бяха, че няма да се занимават с ремонти и обзавеждане. Пазаруването ги изнервяло Simple Smile

# 229
Кога е най-изгодният момент за покупка на недвижим имот?
Винаги преди 3-4 години....
Няма такова нещо.Да купиш през 2013г. беше по-изгодно отколкото през 2007г.,когато се надуваше балонът.
В наши дни вече има спад на сделките,което не означавало поевтиняване.Да не означава,но спадът сам по себе си говори,че интересът намалява.....Аз уж все щеше да се купува до безкрай и винаги по-скъпо. ThinkingСега защо не продължава пазаруването,щом ще поскъпват още имотите?
Цитат
Пълна трагедия. Бях видял една обява бяха снимали масата с някава въшлива покривка, пепелник с фасове и полупразни чаши.
Те продавачи и купувачи си приличат.Не бих правила ремонт преди продажба,но няма и да е кочина.Празно жилище е достатъно.Кой,както иска да си го прави.Много хора не могат да се разберат за цвета на плочките в банята и гръбчето в кухнята,ремонти ще правя.....

# 230
Ми как- пишеш че е за тотал ремонт и предлагаш съответната цена. А не надута на макс щото било еди къде си.
Не е необходимо да сваляш цена въобще, просто си чакаш кротко някой да клъвне. Като погледнеш пазара цените не зависят от състоянието на жилището, защо трябва твоето да е различно.

# 231
С всичко съм съгласна!

Звучи супер, предполагам е за сметка на продавача. Тук като продават не искат да влагат нищо повече... за продавачите говоря.
И работата не опира ли пак до това, че е манталитет на българина, а не лоша черта на брокерите.

Не искат да влагат мизерниците, които 50 години не са правили ремонт. Естествено, че няма да го направят преди продажба, дори и една боя няма да ударят

# 232
Не искат да влагат мизерниците, които 50 години не са правили ремонт. Естествено, че няма да го направят преди продажба, дори и една боя няма да ударят
И защо да го правят, за кефа на разглеждащите обявите ли? Цената няма да се промени, като разгледаш предлаганото в момента имоти със и без ремонт вървят еднакво, няма предимство.

# 233
"Едната боя" даже вреди на купувача, защото пречи на адекватната оценка и може да го подлъже.

# 234
  • Бургас
А под боята - гърмящи инсталации, несменяни от Априлския пленум.
Опразване на стаите от стари мебели и вехтории е напълно достатъчно.

# 235
Аз пък съм на мнение, че една поддържана, чиста къща, апартамент, макар и с плочки, обзавеждане  от 80те привличат повече купувачи, от колкото, ако е мръсно, неподдържано. Правя си извода и за собствениците, че така са се отнасяли към имота като цяло и че не са извършвали необходимите ремонти, грижи за него. Освен, ако не търся имота само заради локацията и смятам тотално да го ремонтирам, определено ще ми е критерий и да изглежда прилично, дори и да е захабено.

# 236
Преди може би 10 години,в нашата кооперация се продаде голям апартамент основно ремонтиран,със сменени всякакви инсталации.....Поръчкови настилки,кухня и т.н.
Първата работа на новия собственик беше да изкърти всичко което може.....
И това след като предишният се беше мъчил години с ремонти.....

# 237
Аз пък съм на мнение, че една поддържана, чиста къща, апартамент, макар и с плочки, обзавеждане  от 80те привличат повече купувачи, от колкото, ако е мръсно, неподдържано. Правя си извода и за собствениците, че така са се отнасяли към имота като цяло и че не са извършвали необходимите ремонти, грижи за него.
Не е гаранция, поддръжката може да е само козметична, дори може да е излъскано за да скрие дефект.

# 238
Аз пък съм на мнение, че една поддържана, чиста къща, апартамент, макар и с плочки, обзавеждане  от 80те привличат повече купувачи, от колкото, ако е мръсно, неподдържано. Правя си извода и за собствениците, че така са се отнасяли към имота като цяло и че не са извършвали необходимите ремонти, грижи за него.
Не е гаранция, поддръжката може да е само козметична, дори може да е излъскано за да скрие дефект.

Ами като покажеш наслоената мизерия и гняс от 50 години насам какво показваш? Че не си положила никакви, ама абсолютно никакви грижи за това жилище и в него трябва да се изрине всичко до тухла? Начин на мислене на соц поколението.

# 239
Ами като покажеш наслоената мизерия и гняс от 50 години насам какво показваш? Че не си положила никакви, ама абсолютно никакви грижи за това жилище и в него трябва да се изрине всичко до тухла? Начин на мислене на соц поколението.
Наивно е да вярваш, че една боя показва дългогодишна грижа за жилището. Това начин на мислене на кое поколение е според теб?

Общи условия

Активация на акаунт