Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 73

• 36 173
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Точно около Александър Невски в момента тече голям ремонт и никой не ходи на разходка (само минават денем ако се налага, има огради, разкопани павета и нормално не свети.

# 511
По Царя тече ремонта . Около Ал. Невски са успели само да препавират от страна на Синода и да махнат големите дървета и да засеят малки липи и да махнат живия плет около градинката на Синода. Това е .
В момента няма ремонт там. В момента обаче няма и слаба лампа там. Осветено е пред художествената и след това свърнеш ли от там към Александър Невски всичко загасва. Вървяхме после зад двореца до Партийния дом и псоле слезнахме покрай Министерски съвет до банята да си налеем вода   - значи по целия път се носиш като прилеп ! Няма лампи и е пълна тъмница.

# 512
  • Sofia
Добро утро! Имам въпрос, но ще помоля да коментира който знае със сигурност: Може ли да си купиш имот в България от руски граждани, които не живеят тук? Някъде четох, че има предвидена забрана в шести пакет санкции и не знам дали е прието подобно нещо.

# 513
  • София, Bulgaria
Добро утро! Имам въпрос, но ще помоля да коментира който знае със сигурност: Може ли да си купиш имот в България от руски граждани, които не живеят тук? Някъде четох, че има предвидена забрана в шести пакет санкции и не знам дали е прието подобно нещо.

Питайте и във варненската група...

# 514
Може да си купи недвижим имот без земя.

Земя може да купи опосредствено чрез фирма.

# 515
  • Sofia
Може да си купи недвижим имот без земя.

Земя може да купи опосредствено чрез фирма.

Въпросът ми е дали български гражданин може да купи имот от руснак. Т.е руснакът продава и съответно получава пари (не се превеждат в Русия). И вашият отговор взима ли предвид последните санкции?

# 516
Според мен по принцип няма забрана за бизнес с руски граждани освен определени конкретно и поименно посочени такива (олигарси, политици и прочее). Евентуално забраната е за превод на пари към Русия, но щом няма да има такъв не виждам проблем.

# 517
Бела, прибра се от Германия за август и започна да сипваш колко е зле. Преди това понятие си нямаш понеже не живееш тук, но интереса към покупка на имот е от години. Защо аджеба ще инвестираш тук в тази тъмница от третия свят? Дали защото капитала не стига за немско? Но излиза ли сметката?
Не се заяждам, а напълно сериозно се интересувам. Някои хора гледат да инвестират в бг щото е по-евтино и не ги интересува дали е по-добра инвестиция или не, просто да се вкарат парите в тухла. В Германия или Англия може да е по-скъпо, но са притегателни държави и смисъла и roi е много по-смислен. А ако ме питате мен в Швеция в момента имотите са много привлекателни за инвестиция.

# 518
Gogo1979 аз в тази тема се информирам основно за някои движения в България и ... нямам никаква нужда да купувам каквото и да е в България. Така че можеш да си спестиш смешните въпроси .
И двете ми баби и ние сме живяли в центъра на града и затова съм се придвижвала из целия град  сама и с транспорт и пеша от 7 годишна , а сега се прибирам доста пъти годишно - коментирам, че за пръв път в живота си се препъвам край Александр Невски с непрогледна безлюдна тъмница към 21 часа вечерта ,под изгасени лампи и Алексанър Невски не е осветен.
А ти защо мислиш че имаш повече право от мен да се засягаш по повод инфраструктурата в София ???

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 08:15 от bella-ciao

# 519
Не знам за около Невски, но миналата седмица ходихме да пием по вино в гранд хотел София. До 12 вечерта беше пълно с хора около Народния театър, Графа, Витошка, пред НДК.
Снимка в 23.30 часа...

# 520
Попаднах на тази таблица в немски сайт, който показва експертна оценка за очаквания в ръста на жилища през следващите 10 г. Какво мислите за това?

# 521
bubkab ще намина от там, може би днес,  и ще докладвам. Но защо така слабо светят лампите ? На Витошка ?

# 522
Аз съм в подкрепа на Бела. Както съм и писала за мен София в централните си части е образно казано като старица с мръсни и опърпани дрехи. Правят се постоянно ремонт на ремонтите, малките улички тънат в жвакащи плочки, кал и мръсотия. Посадят се дървета и не се поливат и те изсъхват. И как Бела да не прави паралел с там, където живее сега. Много неща зависят от всички нас като граждани, но за това къде отиват парите ми от данъци и как се разпределят отговорност носят тези на които им се плаща за това и аз имам право да се възмущавам.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 12:21 от kriakla

# 523
kriakla то при нас е по-голяма драма. Нямаш си и идея какво беше като отидох и какво е сега. В София няма такава разлика чак. Но аз се ядосвам на това тук, защото не виждам причина. Имаме АЕЦ , имаме ТЕЦ ове и ВЕЦ ове и толкова малко население ... че не мога да разбера как не стига тока за да се освети столицата .
Но ако на всички живеещи тук така си им е ок, нека така е . Следващото лято да не угасне и Витошка  ? Или и това ще е каквото-такова и бутиклата от 2 литра евтина бира в хладилника и телевизионните програми ще са достатъчни? Не знам . Да видим.

# 524
Всичкото ни е такова. Витошка няма да угасне дори градското осветление да спре, или поне не съвсем - безумните “аквариуми” нацвъкани така безобразно ще я осветяват. Иначе общината, в лицето на почистващите фирми, много се грижи за същите тия аквариуми. Наскоро видях как служителки на чистотата с малки ножчета чистят обраслата тревица, изникнала между плочките на границата на въпросните постройки. Нищо друго не почистваха. Някак си мислех че самите те трябва да си поддържат района, който са завзели.
Не е въпрос на нестигане на тока, а на жалко пестене, че да има за у джоба

Общи условия

Активация на акаунт