Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 73

• 36 150
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
И какво е икономиката сама по себе си , абстрахирана от всичко останало и от всички останали растежи ? Как го обясняваш този растеж на икономиката в общ смисъл ? И на чия икономика ще е растежа?

# 556
И какво е икономиката сама по себе си , абстрахирана от всичко останало и от всички останали растежи ? Как го обясняваш този растеж на икономиката в общ смисъл ? И на чия икономика ще е растежа?

Световната икономика. Ставаше дума за явление с глобално влияние (ковид, инфлация, война), значи и спадът и растежът също се отнасят глобално. Мисля, че за всеки е ясно, освен за теб, която имаш някаква обсесия към мен Simple Smile
И не съм говорила нищо за абстрахиране от всичко останало, все пак. А как се мери растеж на икономиката няма нужда да казвам. И да споря с теб нямам намерение повече, права или неправа съм написала съм си мнението и който както иска да го приема.

# 557
На каква база е очакването ти за общ икономически световен растеж ?
Какво расте в световната икономика в момента освен въоръжаването и военните и разузнавателни технологии , както и миграцията на хора като бизнес ?
И ако е така , но не се стигне до световна война и загуба на население , какво ще е необходимо ? Храна и жилищна площ. Друго какво ще расте?

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 11:24 от bella-ciao

# 558
И тогава "хоп", дойде Ковида. Реших, че това ще изпусне парата и точно така стана.

Аз също го помислих, че ще се размине само с Ковида, то си беше равносилно на война. Нали заместваше се производството на оръжия, с производството на медицинско оборудване, лекарства, ваксини ... но не би.

П.П. Станция, всички толкова горещи войни, завършват на масата на преговорите, няма война толкова мощна да не завърши. Тази премина на фаза "изтощение". А такива дремещи конфликти - Израел Палестина например, не са толкова горещи и кръвопролитни.

# 559
Тук може да сте си го мислили, но в Германия бизнеса на зелените си беше подготвен ... както и ковида не беше предвидено да спре така лесно. Имаше подготвени и вече частично отпечатани, една позната лично е получила такъв от лекарката си, новите имунизационни паспорти с допълнителни страници приложение за ковид ваксини на всеки няколко месеца по една. Въоръжаването не беше предвидено да замести ваксините, защото никой не очакваше руснаците да се опрат така, но все пак ... заради тях спря този бизнес и беше заменен с въоръжението . По мои наблюдения и по мое мнение. И с това няма да свърши. Цялата система е на колене и до стената и няма на къде ... да видим какво ще е следващото и дали изобщо ще бъде намерен умерен изход. Дано.

# 560
Тук може да сте си го мислили, но в Германия бизнеса на зелените си беше подготвен ... както и ковида не беше предвидено да спре така лесно. Имаше подготвени и вече частично отпечатани, една позната лично е получила такъв от лекарката си, новите имунизационни паспорти с допълнителни страници приложение за ковид ваксини на всеки няколко месеца по една. Въоръжаването не беше предвидено да замести ваксините, защото никой не очакваше руснаците да се опрат така, но все пак ... заради тях спря този бизнес и беше заменен с въоръжението . По мои наблюдения и по мое мнение. И с това няма да свърши. Цялата система е на колене и до стената и няма на къде ... да видим какво ще е следващото и дали изобщо ще бъде намерен умерен изход. Дано.

Добър бизнес им беше на зелените КОВИДА. Интересна информация даваш за Германия! Дет се вика - "Путин ги изненадА в гръб" ! Simple Smile

# 561
Каква информация? То всички знаеха за зелените , само се учудвам че тук не е било известно. Още не беше спряла ковид истерията напълно и вече сложиха на частните потребители на горива да плащат емисиите ... А още какво ли не . И Грета с петъчните си изяви и посрещанията и от европейски държавници ... това не може да ви е подминало . Ами беше ясно какво идва след ковида. Аз обаче очаквах и двете , едното в помощ на другото ... контрола вече беше изграден със сертификатите.

# 562
По мои наблюдения и по мое мнение.
Струва ми са са ти малко объркани мненията и наблюденията тази сутрин, а и пишеш доста несвързано и не се разбира какво искаш да кажеш.

# 563
Аз лично всеки ден следя имотите с падащи цени. Специално за Варна доста често започнах да наблюдавам подобни. Това специално е за сграда в строеж. Явно препродажба на вторичния пазар, защото е през агенция.

# 564
Eфибуш Simple Smile

# 565
Аз лично всеки ден следя имотите с падащи цени. Специално за Варна доста често започнах да наблюдавам подобни. Това специално е за сграда в строеж.
Сградите в строеж имат специфики, не винаги са мерило за целия пазар, защото може да е просто затруднение на конкретния строител, има всякакви случаи, включително такива където сградата очевидно не отговаря на стандарти.

# 566
Винаги някъде по света има война. Да предскажеш, че ще има нова не е ясновидство.
Растеж на икономиката? 2018-19 икономиката изнемогваше и беше пред рецесия. Добре че дойде ковид да имат извинение да я напомпат така. Но в крайна сметка си е надуване с много дълг/кредит и при високи лихви, а и при ниски, дълга тежи на растежа. Не виждам как ще има растеж като за крака ти е вързан огромен частен и държавен дълг.

# 567
Сградите в строеж имат специфики, не винаги са мерило за целия пазар, защото може да е просто затруднение на конкретния строител, има всякакви случаи, включително такива където сградата очевидно не отговаря на стандарти.

Да, благодаря, наясно съм. Трендът обаче за мен е очеваден. Не е нито само до определен строител или имоти в строеж като цяло. Доста обяви виждам и да се застояват повече от 2, 3 месеца. За определени филтри вече имам доста повече обяви в сравнение с предната година. Според мен е въпрос на време и официалните статистики да го отчетът. Въпросът е не дали, а кога.

# 568
и къде в подобни графике отчетено влиянието на края на войната в украйна, африканската криза в момента, изборите в щатите и изхода ... и други неща, които имат такова влияние и правят незначителни всякакви подобни графики.

Е много ясно, че според политиците за инфлацията са виновни ковида, кризата с доставките, алчността на производителите и търговците, Путин, филанкишията... и никога самите те.
Винаги така говорят - преди им бяха виновни петролните шейхове, профсъюзите, корпорациите, консуматорите, кой ли още не. Милтън Фридман (бащата на макроикономиката) го е казал доста изразително:

# 569
Растеж на икономиката? 2018-19 икономиката изнемогваше и беше пред рецесия.
Ама уточнявай за коя икономика говориш, американската, немската, българската, че тука всеки реди своето, независимо от заглавието на темата.

Общи условия

Активация на акаунт