Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 73

• 36 213
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Онзи ден си мислех, че трябва да се радваме , когато намират място за строеж. Защото, когато наистина свършат.. ще вкарат някой закон за насилствено събаряне на стари сгради и ще почнат и там...

Ама то няма лошо в такъв закон. И не точно за стари, а за неподдържани и опасни такива. Като почне да пада мазилка или сградата да изглежда като коптор се прави предписание на собствениците да я оправят и ако не я оправят се бута за тяхна сметка. И ако не платят сметката имотът се продава на търг, от изкараните пари се плащат разходите по бутането и каквото остане се дава на собствениците.

Вълко Червенков, ти ли си?

# 451
Какви са тези ограждения за масови строежи на високи блокове на мястото на бившето ЖП депо. Къде ще намерят толкова народ да настанят там? Да не го готвят за европейски бежански крвартал ? Не разбирам за кого са толкова много жилища  ?
Пералня, пералня

# 452
Онзи ден си мислех, че трябва да се радваме , когато намират място за строеж. Защото, когато наистина свършат.. ще вкарат някой закон за насилствено събаряне на стари сгради и ще почнат и там...

Ама то няма лошо в такъв закон. И не точно за стари, а за неподдържани и опасни такива. Като почне да пада мазилка или сградата да изглежда като коптор се прави предписание на собствениците да я оправят и ако не я оправят се бута за тяхна сметка. И ако не платят сметката имотът се продава на търг, от изкараните пари се плащат разходите по бутането и каквото остане се дава на собствениците.

Вълко Червенков, ти ли си?

Тц, това го има в белите страни. Там и апартаменти продават на хора, които не се грижат за тях и не плащат за поддръжка.

# 453
Almond12 комплекс Липите на Херчеса в манастирски изток

# 454
anabelN, може ли да споделите кой е строителя?
Almond12 комплекс Липите на Херчеса в манастирски изток

# 455
Абе ще свършело мястото... България да не е 20 милиона човека, че да свърши мястото? Населението постоянно намалява, а на картата на София повечето място вътре в околовръстното все още не е застроено. Ако се наложи, и извън Околовръстното може да расте града, особено на север от него:

Виж, за Варна не знам. Дубайците правят острови в морето, ама вие все към Аксаково и Аспарухово ще може да се разраснете, ако толкова има нужда от нови жилища.

# 456
Какви са тези ограждения за масови строежи на високи блокове на мястото на бившето ЖП депо. Къде ще намерят толкова народ да настанят там? Да не го готвят за европейски бежански крвартал ? Не разбирам за кого са толкова много жилища  ?
Докато има кой да купува, ще се строи. Аз по-скоро се чудя, кога ще спре "инвестирането" в имоти.

Нали жилищата са за живеене ??? Нали затова им се вика жилища ?

# 457

Ами да. И затова инвеститорите пак купуват за живеене, но не от тях самите, а за отдаване под наем. Тоест пак живеят хора. Малко купуват и заключват.

# 458
тези ги разправяй на старата ми шапка. голямо жвеене пада .
да видим дали и доколко ще ги достроят тези много грамади на жп депото

# 459

Ами да. И затова инвеститорите пак купуват за живеене, но не от тях самите, а за отдаване под наем. Тоест пак живеят хора. Малко купуват и заключват.
Пълно е със заключени и празни жилища. Този факт мисля че не подлежи на дебат.

# 460
Е, не съм правила проучване, ама тук чета, че всеки купува за да дава под наем. А и купуването за внуците не е точно инвестиция, във финансовия смисъл на думата, защото не носи доходи, а разходи.

# 461
На пръсти се броят участниците в темата . Това ако ти представителната извадка ... иди и си свери часовника. Такива неща се пишат, че просто не ми е ясно как може.

# 462
Голяма част деца и внуци вече имат купено от родителите (колко примери има тука и от форума), а другите ще получат по наследство като умрат бабите, защото сред възрастните 95% живеят в собствени жилища.
Тъй че кой ще купува в бъдеще не ми е много ясно.

# 463
Да, за страната е наистина голям процента на празните жилища. За София не знам как стоят нещата, според мен са доста по-малко, отколкото в общ план за страната.

За строежа, не знам кое депо се визира, но нямайте съмнение, че всичко ще се посттои и завърши, пък кой и дали ще живее е все тая, сградите ще са факт.

# 464
Сори Almond12, говоря за София и не се съобразих, че пишат хора от всякакви градове в страната. Територията на ЖП депото , което е в София имах в предвид .
Сега цяла Европа е много зелена , сега се инвестира в депота, влакове, товарен транспорт без емисии. И България уж е в Европа ...

Общи условия

Активация на акаунт