Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 73

• 36 173
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Днес писаха във вестника, че в целия свят ще има качване на цените. Не знам колко да им вярва човек.
Пък аз във вестника четох, че се очаква 25% намаляване на цените.

# 481
Днес писаха във вестника, че в целия свят ще има качване на цените. Не знам колко да им вярва човек.
На основание на какво Thinking

населението расте, не намалява. С изкл. в япония,

# 482
  • София
НСИ има друго мнение по въпроса. Но това едва ли има връзка с цената на имотите- справка последните години...

# 483
  • София
Населението расте в определени континенти и райони в тях Wink Европа също намалява, но бежанците компенсират и все пак те ли ще са основния купувач Thinking Те, които основно разчитат на социални помощи и какво ли не. Както и да е. Странна логика.
Според мен цените у нас няма да растат,просто няма накъде- ще има по-скъпи имоти поради някаква причина, но мисля, че това е тавана. Но не мисля, че и ще спаднат много, ако изобщо. Говорим на този етап. След 20-30 години ще е наводнено, специално във Бг, но това не е текущия момент и съответно няма значение.
Според мен в идните години ще купуват само хора в нужда и някаква финансова сигурност и тези, които перат, затварят някакви пари. Който имаше пари - купи, малцина с пари са останали да се чудят. Има, но са малко.

# 484

пейстнах им основанието, но някой трийка Simple Smile
Както иска. Ако се качват - не е ок да се пише, ако не се качват пак не е ок да се пише ...
все тая .

# 485
  • София
Да, незнам защо те изтриха? Мен за обратното ме трият, най-вече като напиша,че ИТ-тата не пращят с пари за имоти или не ги влагат само в имоти Sweat Smile Smile
Преведох си я аз. Доходите растат, но и разходите още повече. И това далеч не е проблем само в Бг.Ама айде да не пиша повече, че и мен ще ме зачистят. И все пак, защо адежеба се трият някакви конкретни мнения. Нелепо е Thinking По другите теми така ли е? Аз имам профил от много време, но никога не съм писала много, факт. Нямам време, сега само тука чета, защото ме вълнува конкретно.Но преди се триеха коментари за доста сериозни неща, не просто за изразено мнение Thinking

# 486
  • София, Bulgaria
Положението в цифри:
2023 Q1 +Q2: Продажби - 14996, Ипотеки- 8071, Заличени ипотеки- 6276
2022 Q1 +Q2: Продажби - 17031, Ипотеки- 8359, Заличени ипотеки- 6683
2021 Q1 +Q2: Продажби - 16419, Ипотеки- 8034, Заличени ипотеки- 5783
2020 Q1 +Q2: Продажби - 11637, Ипотеки- 6324, Заличени ипотеки- 4617
2019 Q1 +Q2: Продажби - 13311, Ипотеки- 6900, Заличени ипотеки- 5319

Информацията е от Агенция по вписване. Ипотеките са общо и Договорна и Законова. Тук влизат и подновени ипотеки след десет годишния период.

# 487
Положението в цифри:
2023 Q1 +Q2: Продажби - 14996, Ипотеки- 8071, Заличени ипотеки- 6276
2022 Q1 +Q2: Продажби - 17031, Ипотеки- 8359, Заличени ипотеки- 6683
2021 Q1 +Q2: Продажби - 16419, Ипотеки- 8034, Заличени ипотеки- 5783
2020 Q1 +Q2: Продажби - 11637, Ипотеки- 6324, Заличени ипотеки- 4617
2019 Q1 +Q2: Продажби - 13311, Ипотеки- 6900, Заличени ипотеки- 5319

Информацията е от Агенция по вписване. Ипотеките са общо и Договорна и Законова. Тук влизат и подновени ипотеки след десет годишния период.
Излиза, че и ипотеки и продажби не падат, даже има ръст.

# 488
една потребителка в немската тема , която по принцип е страшно мила и никога не е била конфликтна  ... само преди няколко дена каза че спира да пише тук защото трият .

# 489
  • София, Bulgaria
една потребителка в немската тема , която по принцип е страшно мила и никога не е била конфликтна  ... само преди няколко дена каза че спира да пише тук защото трият .
Маже ли линка на лични, цитатът си го преведох, успях и благодаря!

# 490
tomeva пишеш в гугъла nachrichten и избираш tageschau . на първа страница е.

# 491
Според мен в идните години ще купуват само хора в нужда и някаква финансова сигурност и тези, които перат, затварят някакви пари. Който имаше пари - купи, малцина с пари са останали да се чудят. Има, но са малко.
Странна логика. Парите да не изчезват, когато някой си купи имот?
Например аз имам 100к, купувам от теб имот и вече нямам 100к, но сега ти имаш 100к в сметката си, които се чудиш къде да вложиш.
Това е когато се купува имот с кеш - паричната маса не се променя.
А когато се купува с кредит, се създават нови пари. Писали сме за това много пъти и аз, и други във форума, но редовно трият (вкл. днес). Не знам какво му пречим на модератора, но негова си работа.

А това, че жилищата си били вдигнали стойността неколкократно последните години не е точно така, или не в реално изражение, а само в номинално. По-скоро парите загубиха стойността си няколко пъти, и това всеки го вижда в магазина, в ресторанта, в хотела... От тази гледна точка имотите просто са си запазили стойността, не че са станали по-ценни. По-ценни според мен няма как да станат, докато населението не почне да расте.

# 492

Инфлацията? Ако имаме 30% инфлация и едно сирене от 15 лева е станало 20, защо едно жилище да поевтинява?
Но дали ще е скоро или по-нататък не може да се каже. Но висока ненормална инфлация се очаква още няколко години.

# 493
Къде я чакат тази висока инфлация?
Че всички статистики, не статии във вестници, сочат че инфлацията по държави пада.

Пак ще напиша. 2008 година почна кризата. Ниските цени се усетиха 2010-2011. Не очаквайте чудеса за 2 месеца.

# 494
При цялото ми уважение, но не виждам инфлацията да пада, всичко поскъпва защо жилищата да падат, не ми се е случвало да потребявам продукт или услуга за последните 12 месеца, чиято цена да е паднала, за вас не знам. Познавам хора, които си продадоха имоти в престижен квартал, живеят под наем че било по евтино в момента и чакат едва ли не 2 за лев да станат имотите. Не подкрепям тази логика, при растящи на всичко цени и обезценяване не се връзва.

Общи условия

Активация на акаунт