Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 73

• 36 172
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Май ще да е точно така. Аз само не знам какви аквариуми и ми стана много любопитно вече и май довечера съм там

# 526
За остъклените външни части на заведенията говоря Simple Smile

# 527
Излиза, че и ипотеки и продажби не падат, даже има ръст.
Я виж пак.

Гледай не последните две години, а целия период който е дала Томева - от 2019 до 2023 година.
При продажбите има изразен тренд с върхове през 20 и 21 година и корекция през 23 година, която не пада под нивата за 2019 и 2020 година. При ипотеките също има възходящ тренд, като корекцията там е още по-незначителна.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 13:39 от tre

# 528
  • София
Центъра на София на общия фон, т.е. поток на хора и комерс си е добре- да има мърсотия, има джвакащи плочки. Но все пак потокът на хората е огромен- ние не пазим и не поддържаме, от туристите ли го очакваме. Хора има и то много, незнам защо около Александър Невски е тъмно, но от години, ако искам спокойна разходка-ходя там, определено има малко хора Wink Но обичам и Витошка, хората, динамиката, но избягвам час пика и сега лятото цялата голотия, нещо хората забравиха да се обличат......... Както и да е.

Гледай не последните две години, а целия период който е дала Томева - от 2019 до 2023 година.
При продажбите има изразен тренд с върхове през 20 и 21 година и корекция през 23 година, която не пада под нивата за 2019 и 2020 година. При ипотеките също има възходящ тренд, като корекцията там е още по-незначителна.

Дали има корекция ще видим към края на годината, все пак до тук данните са само до юни включително. Аз съм изненадана, определно. С брокерите, с които говоря всички казват, че имат спад и то голям.

# 529
Дали има корекция ще видим към края на годината, все пак до тук данните са само до юни включително. Аз съм изненадана, определно. С брокерите, с които говоря всички казват, че имат спад и то голям.
Съгласен съм, че трябва да се изчакат месеците до края на годината когато ще свършат отпускарските сезони и евентуално ще има някакво раздвижване.

# 530
Попаднах на тази таблица в немски сайт, който показва експертна оценка за очаквания в ръста на жилища през следващите 10 г. Какво мислите за това?
Скрит текст:
Мисля, че чуждите сайтове за разлика от тука нашия разговор мерят ръста за цялата страна. Така ако къщите в Долно Нанагорнище които досега са се предлагали за 1000лв от догодина почнат да се предлагат за 3000лв влизат в статистиката с 300% растеж, и дори всички големи градове в страната да имат растеж от 1% пак може да вдигне средното аритметично за страната до 18%.
Гледай не последните две години, а целия период
Естествено, периодът много променя нещата. Ако вземем и периода от Хан Аспарух до сега, то  се оказва, че населението на страната се увеличава прогресивно, само дето на практика не е така, ако вземем последните няколко години Wink

# 531
  • Бургас
NBM, няма проблем да купиш от руски гражданин, стига самият той да не е попаднал в определени списъци с лица, върху които са наложени санкции. Проблемът идва най-вече от това къде ще му преведеш парите. В брой не можеш да му дадеш - законът не позволява. Банкови сметки тук на руски граждани откриват малко банки, и то с предварителна такса проучване. От тези сметки те също не могат да си изтеглят парите в Русия, нито да ги прехвърлят към техни сметки.
Ако си харесала имот, консултирай се с адвокат конкретно по случая, да има максимална информация кои са собствениците и да ги провери.

# 532
Логичното е, при вдигането на цените на стоки и услуги, и цените на имотите да растат нагоре.

# 533
А кога е логично да падат? Защото досега имаше няколко пъти логика да спаднат, но това не се случва.
Излиза, че цените на имотите са нелогични и може да падат, когато най-малко се очаква (примерно при висока инфлация, когато всичко друго поскъпва)? Не се заяждам, просто питам какво смятате и вие?

# 534
Не знам дали ще има спад на цените в БГ по ред причини, но като чета подобни статии с такива заглавия:

"Имoтният пaзap нa Beлиĸoбpитaния e в нaй-гoлeмия cи cпaд oт глoбaлнaтa финaнcoвa ĸpизa oт пpeди дeceтилeтиe"

Почвам да се замислям какво може да стане след 1 - 2 години и в БГ и на къде могат да тръгнат цените Rolling Eyes

# 535
Аха, ясно. Тук са само нагоре. “Логично” звучи.

# 536
Естествено, периодът много променя нещата. Ако вземем и периода от Хан Аспарух до сега, то  се оказва, че населението на страната се увеличава прогресивно, само дето на практика не е така, ако вземем последните няколко години Wink
Дал съм за база конкретен период от 2019 до 2023 година.
Ако искаш вземи за база период от времето на Хан Аспарух и дай прогноза за цените през 2024 година.

# 537
Аха, ясно. Тук са само нагоре. “Логично” звучи.
В България далеч не е само нагоре, има цели села в които къщите стигат цена 0лв и се рушат. В други държави не е така, няма сравнение.

# 538
  • София
Централизация, какво да се прави Sad
Открийте десетте /години/ разлики:
Скрит текст:

# 539
Централизация, какво да се прави Sad
Открийте десетте /години/ разлики:
Скрит текст:

Сега пусни цените на яйцата и сиренето преди 10г, може и на бензина.

Общи условия

Активация на акаунт