СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 518
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 620
Още един въпрос, който за мен има ясен отговор, но някой е втълпил на щерката, че за първо желание получаваш бонус точка към бала. В Наредбата не видях такова нещо, но все пак си викам да питам и тук, защото тя продължава да спори.

# 1 621
  • София
Няма никакви бонуси за поредност на желанията.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 09:26 от sanaka

# 1 622
  • София
Ако не всичко опира до его, предимството на близнаците дори и с достатъчен за прием бал, може да предостави възможност на някое друго дете да влезе в желано училище. 
Не разбрах подчертаното. Няма  как достатъчен бал и предимство да вървят заедно в едно изречение. Ако детето има нужния бал за планов (не надпланов) прием, иска да учи в дадено училище/паралелка  не от его, по каква причина следва  да се откаже и да освободи място на друг..Да не говорим, че често в  училищата има поне по две паралелки от даден вид - за справка СМГ, 1 АЕГ, НЕГ и др. При записването, ако децата го искат,  родителят може да поиска да не са в един клас.

# 1 623
Рони говори за случаите, в които и двете деца имат съвсем сигурно достатъчен бал и искат едно и също училище.
Едната близначка да напише някакво училище с минимален бал и да се запише със сестра си и така да даде възможност на друго дете да влезе в тяхната високобалова паралелка. Вижда ми се малко прекалено, освен ако не се надяваш от този ход да се възползва конкретно дете, което пък няма как да си сигурен, че ще е първо под чертата.

# 1 624
  • София
Ама и така да е..  Без да съм егоист и да не мисля и за други деца, защо се смята, че някой би се наел с такова упражнение и да му се налага при записване, особено на  напълно непознати учители (не примерно на такива в СМГ при положение, че са били децата там и до седми), да се обяснява какъв е алтруист...Понеже записващите имат списъка с приетите и бала им и ще го погнат с питане за какво е тази гимнастика, някой по-изнервен сред  тях може да я обяви и за незаконна.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 09:45 от пенсионирана русалка

# 1 625
Ако дете деца са си изкарали достатъчен бал и се запишат нормално, как точно пречат на някое дете? Всеки от тях си е изкарал достатъчно точки, както всички останали деца в класирането. Ако единия близнак се запише с предимство при другия, приемат с надпланов прием и пак не бъркат никое дете. Не виждам изобщо каква е драмата.
А тризнаците пак ли така може? (Стана ми интересно просто как тук може да се разиграят 3 училища и да си избират всякакви комбинации 😁)

# 1 626
Аз пък не разбирам по каква логика близнаците получават предимство, а породените деца не? Знам, че предимството ем е уредено нормативно, но защо това не включва и другата група деца? Над това си разсъждавам аз...

# 1 627
  • София
Ако дете деца са си изкарали достатъчен бал и се запишат нормално, как точно пречат на някое дете? Всеки от тях си е изкарал достатъчно точки, както всички останали деца в класирането. Ако единия близнак се запише с предимство при другия, приемат с надпланов прием и пак не бъркат никое дете. Не виждам изобщо каква е драмата.
А тризнаците пак ли така може? (Стана ми интересно просто как тук може да се разиграят 3 училища и да си избират всякакви комбинации 😁)
Да, за всичко  >=2 Simple Smile

# 1 628
Благодаря, Солничка. Това е.
Това беше и по повод едни стари коментари със сметки откъде може да се освободят бройки и вариантът беше АК. Това е друг възможен. В този набор има много близнаци. Ако децата имат различни интереси, ще си ги следват, разбира се.
Сетих се, че преди 3 години една от четирите двойки имаше възможност да не ползва предимство, но го направи и това даде шанс на последното дете с точките, до които беше стигнал балът за прием тогава в СМГ, да влезе.     

# 1 629
Аз пък не разбирам по каква логика близнаците получават предимство, а породените деца не? Знам, че предимството ем е уредено нормативно, но защо това не включва и другата група деца? Над това си разсъждавам аз...
Може би защото имат специална връзка помежду си.Нямам личен опит, но имам сестра, година по-малка, и до университета учехме навсякъде заедно.Чак след това всяка пое по свой път, но и досега имаме обща компания и приятели.

# 1 630
Аз имах съученици родени в една година. Единия беше януари, другия ноември (седмаче беше, ама не му личеше, по-бабаит от батко си го раздаваше).. кандидатстваха си отделно.
Близнаци забелязвам напоследък много заради инвитротата. Доста познати имам по тоз начин, с двечки, да са им живи и здрави.

# 1 631
  • София

Вероятно защото породените рядко кандидатстват заедно. Обикновено са в различни набори. Освен това са личен избор на родителите, за разлика от близнаците.

# 1 632
  • София
До там ли опряхме приемът надпланово на близнаците да ни пречи?

# 1 633
Никой не ги задължава да изберат тази опция. Защо да трябва да отпада? Кому пречи? Разбирам да беше някаква несправедливост, която дава нечестно предимство на някое дете (като квотите например), но в случая това касае само самите близнаци и техния личен избор.
Защо квотите да дават нечестно предимство... Да, майка на момче съм и смятам, че липсата на квоти дава нечестно предимство на момичетата. В тази възраст половете се развиват различно. И така момчетата се лишават от много възможности. А по отношение на близнаците проблемът е за самите близнаци. Единият ще свикне, че другият ще го тегли. И понеже имам няколко такива примера пред мен, не мога да разбера родителите, които го допускат.

# 1 634
  • София
Пушек от коминчето, аз пък имам тъкмо обратен пример.
Един приет от трима, ама после никой никого не е теглил на никой етап, всеки се справяше супер.
Случаи всякакви..

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 18:06 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт