СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 172 052
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Братовчедката на децата ми ходи в Британика с години. Не че е без значение, обаче в момента учи висше колкото да се каже, че ще завърши нещо. Родителите й са пробивни и неглупави, но не са по ученето, какво да види. Иначе джуки, мигли, екстеншъни - налице, на 23 напирала да се жени.
Всъщност, в България нерядко и така се успява, да не бързам със заключенията.

ДХ3, от професор става производител на домати, обратното е по-трудно.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 14:51 от Cuckoo

# 481
Е, стига сега, малко гръмко прозвуча "колосалното", съгласна съм. Ще ме извините, нервите ми са в повече. Моето дете учи в МГ, не е като да не го натискам. Не искам да обиждам никой, просто не обичам категоризации и това да си мерим децата, кое е по по най Simple Smile

# 482
  • София
Добре де, какво да постигне. Какво имате предвид под това да постигне нещо? Да е вторият Бил Гейтс или?
Нали всички сме наясно, че няма как всички да са адвокати, лекари и програмисти. Като ни се развали колата тичаме при монтьор, когато сме на ресторант разчитаме на уменията на готвача, при ремонт свестните майстори са кът и даваме луди пари да дойде такъв у дома, от опит го казвам скорошен.
Аз искам детето ми да е здраво, клише, но факт, да е щастливо без значение от професията си, да стане добър и честен човек.
И не говоря така, защото очаквам, че ще сме в механото, напротив мисля,че ще сме в по - 'елитно' училище, говоря така, защото наистина така разсъждавам.
На моя близка приятелка синът влезе в ТУЕС, баща му настоя. Детето ходи с нежелание на училище и е нещастно. Иска след 12 клас да кандидатсвта в НАТФИЗ, майка ми каза,че ще го подкрепи и е права. Трябва да сме до децата си винаги!

# 483
Добре де, какво да постигне. Какво имате предвид под това да постигне нещо? Да е вторият Бил Гейтс или?
Нали всички сме наясно, че няма как всички да са адвокати, лекари и програмисти. Като ни се развали колата тичаме при монтьор, когато сме на ресторант разчитаме на уменията на готвача, при ремонт свестните майстори са кът и даваме луди пари да дойде такъв у дома, от опит го казвам скорошен.
Аз искам детето ми да е здраво, клише, но факт, да е щастливо без значение от професията си, да стане добър и честен човек.
И не говоря така, защото очаквам, че ще сме в механото, напротив мисля,че ще сме в по - 'елитно' училище, говоря така, защото наистина така разсъждавам.
На моя близка приятелка синът влезе в ТУЕС, баща му настоя. Детето ходи с нежелание на училище и е нещастно. Иска след 12 клас да кандидатсвта в НАТФИЗ, майка ми каза,че ще го подкрепи и е права. Трябва да сме до децата си винаги!
Ето това исках да кажа, но не ми се получи изказа. Доста по-меко го каза от мен. Това е и моята истина! Браво!

# 484
Дами, тази тема може да бъде изключително полезна, не я изпълвайте с дребни дразги.
Преди 4 години благодарение на добрите съвети на Дидева, sanaka, на пенсионираната русалка и други прекрасни момичета, аз се чувствах сигурна и доста точно изчислих паралелката, в която ще влезе детето (след като пуснаха статистиките, разбила се). Този път съм по - спокойна, но пак поглеждам тук за добри идеи и положително настроение. За протокола - рифрешнах - няма нищо Simple Smile))

# 485
Някой няма ли вече да извика... " качиха гииии"?
Чудих се дали да не се пошегувам, но и без това тук е доста горещо и се отказах.

Нашите са на екскурзия. Оформени са по всичко.
Аз си чакам лежерно.

# 486
Оффф, само не НАТФИЗ. Чий ще го дири в изкуството? Това е пълна помия в БГ. И да, винаги сме до децата си, но аз не съм "до него", когато прави глупости и тръгва по кривия път!

# 487
  • Силистра
hetera, не е точно така. Вие сте дали на детето възможността, дали то ще я използва или няма да иска е друго. Различно е например детето да отиде в селскостопански техникум, просто защото не е било подготвено и не е успяло да влезе на по-добро място, да иска и да няма възможност за развитие, защото ще е попаднало в обстановка където образованието ще е на заден план. Така че, дайте възможността, а съдбата ще покаже после накъде.
П.П. Говоря и от собствен опит. Средата има огромно значение. Навремето аз самата завърших 2 магистратури, но за съжаление така се стекоха нещата че останах в Силистра, това беше преди 15-20г. Имаше надежда че България няма да е само столицата. Е сега съжалявам че не се изнесох от провинцията, защото мои състуденти, с много по-малко труд постигнаха много повече, просто бяха в правилната среда.

# 488
Или защото селскостопанския техникум е неговото място?

# 489
Тука ли е темата, в която се пие бяло вино? Искам да попитам за препоръка какво хубаво такова да си купя. Wink

Иначе рефрешвам и аз за 10 клас и за тренировка за догодина.

# 490

Често автомонтьора изкарва повече от адвокат. Простия "плочкаджия", дето спря да учи след 8-ми клас, може да си докарва повече на месец от програмист или лекар и да работи по 6-7 часа дневно .....
Аз лично съм завършила магистратура Туризъм и смятам, че това са най-глупаво пропилените ми години от живота! Обаче за главния менаджър на веригата Хилтън, да са най-добрата инвестиция в живота му!
Различна гледна точка. Различно извървян път. Различен старт .... Да откриеш призванието си, чест не минава през елитна гимназия!

# 491
Тука ли е темата, в която се пие бяло вино? Искам да попитам за препоръка какво хубаво такова да си купя. Wink

Иначе рефрешвам и аз за 10 клас и за тренировка за догодина.

В такъв момент няма значение какво е Simple Smile важното е да е много Simple Smile

# 492
Няма да е днес Simple Smile Вече от няколко източника имам такава информация.

# 493
Май и днес ще го пишем "дъждовен", ако не ги качат до 16:00 ч.

Да питам, че нямам спомен ( освен за матурите на големия), ама точките от НВО пишат ли се в дипломата?

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 14:11 от Radina

# 494
  • Варна
Разбира се, пишат се точките от НВО.

Общи условия

Активация на акаунт