СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 565
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 515
zazu1,Bibibon  , Много ви благодаря !
 Нямам забележки нито към съставилите теста   , нито към проверителите .  Не затова отидох . Детето е могло да си докара минимум още  5-6 точки отгоре , но е допуснало нелепи грешки , точно там където очаквах . Вината за това почти изцяло е на родителите му Sad !

Третото класиране - така както беше преди - проверяваш на сайта на всяко училище за свободни места  всеки ден .Минус - изнервящо , отнемащо време , може да пропуснеш някое . Плюс - може други пък да пропуснат това , което желаеш - значи по-малко кандидати .
Както ще е сега -плюс- виждаш абсолютно всички налични свободни места на едно място , минус - и всички други  ги виждат Wink !
Баловете на трето класиране - детето ми се класира с по-висок бал от последния класиран на първо класиране /съответно и на второ , разбира се /. В повечето случаи балът на трето класиране е по-висок , но аз знам и за един случай , в който на трето класиране  дете влезе с по-нисък бал .

Dame , споделям мнението Ви относно задаването на въпроси във форума ! Това е съвременната "седянка" , където  новодошлите не винаги са наясно с обсъжданите теми  в предишните n-броя страници .

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 08:44 от oska

# 1 516
Момичета, езиците са различни, но като цяло 73 СУ или 1 АЕГ?

# 1 517
Няма цяло Simple Smile във всяко от тях можеш да попаднеш  на "късата клечка" като учител и във всяко от тях можеш да попаднеш на чудесен клас.

Все пак трябва да сте наясно какъв език иска да учи детето.

# 1 518
  • София
Ако Ви интересува нещо конкретно за 73.СУ,  питайте. Мога да Ви отговоря,  защото преподавам математика в училището.

# 1 519
Имате ли снимки на 73- то , вътре как изглежда?Ремонтирано ли е?
Интересувам се дали след 10 клас всеки , който пожелае, може да запише профил математика?

# 1 520
  • Някъде там...
Жабче, понеже ми попадна твоето питане относно това как децата с високите точки решават къде да учат, ще ти кажа за моя син.
От пети клас много си обича географията, заслуга има естествено и учителят в основното, много обичан от децата. Измисля и едно състезание, отборна игра, много забавно. И в някакъв момент с мъжо ми, който е завършил НПМГ с география, решиха, че би могъл да учи това. Отнякъде ми попадна информация, че гимназията организират курсове (както и навремето е ходил ММ), та моят искаше да го запиша. Курсът му помогна много за олимпиадата. Беше до януари и до юни беше позабравил доста неща и на състезанието на гимназията се представи по-зле, но нали си взима по-високата оценка. И вече март април истински се събра за математиката, но уччудващо високи точки имаше и на българския.

Все още не смея да се зарадвам заради историята със сестра му преди четири години, но мисля, че с 25 точки над миналогодишния бал, би трябвало всичко да е точно.
Всъщност аз отговорих на това питане. Simple Smile
Нпмг ли ще гоните? И ние май за там се каним, но с математика. След като цял срок проучвах езикови гимназии, сега ме застреляха с мерак за математическа. Но пък и не очаквахме толкова високи резултати.

# 1 521
  • София
Имам снимки, но всеки кабинет има свой облик.
Училището вече трета година предлага и има ученици в следните профили:
Мат и ИТ,
Мат и Физика,
Биология и Химия,
История и Философия  и
География и  История.
Всеки, който пожелае, може да запише профил, стига да се сформира група.
До този момент не е имало проблеми с изброените профили. Има интерес от страна на учениците и колеги, които да водят съответните профили.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 21:28 от ganis

# 1 522
Здравейте, много се колебаем с дъщеря ми за 35-то. Някой да има мнения за училището?

# 1 523
  • София
Здравейте, много се колебаем с дъщеря ми за 35-то. Някой да има мнения за училището?
От познати с деца там получих много добри отзиви, но Ели се разходи да го види и категорично ми отказва да учи там.

# 1 524
Ако искат да учат НЕ и бала не стига за 91 НЕГ и 73- то, 35- то е следващото. Аз препоръчвам и 31- во .
Но 35- то отвън изглежда много зле. Направо е обидно с тази фасада.
Аз лично съм естет и това ме дразни, както и стари чинове, тоалетни и пр.
31- во има красив двор, хубава фасада, ремонтирано е.

# 1 525
Здравейте, не мога да открия паралелките в 91 НЕГ в София, виждам само едно с код и изброени различни езици за втори?

91 НЕГ е само една позиция в заявлението за всичките 7 паралелки. Нямам достъп до платформата, понеже нямам седмокласник, но нещо не е наред  с твърдението Ви в частта за  различни езиЦИ за  втори. За всичките 7 паралелки първият език е немски, вторият английски.
Благодаря Ви!
Видях, че има с наклонена черта, но явно съм се заблудила!?

# 1 526
  • София
След 91, 73 и 35 аз бих сложила 18-то, после 31-во, после 12-то и накрая 19-то.  А НТБГ само, ако има И интерес към икономчески дисциплини, понеже не езикът е основното, това е професионална гимназия.. В останалите ще има време до края на 10 клас да се ориентира ученикът какво го влече и какви профили да избере. При НТБГ направлението е ясно от старта.

Krаsivost, не съм гледала  тазгодишния план-прием, но не би трябвало да я има наклонената черта, понеже се предлага само английски.  Но и да са променили нещо, което едва ли е  така, пак си пишете една позиция. Понеже преди, когато имаше руски, децата чак при записване даваха някакъв ориентир кой втори език предпочитат, та училището да има представа за нагласите им, но това също нямаше как да е окончателно преди изпитите за лайстунг да минат, понеже там се предлагаше само английски и тогава. Останалите деца за  другите 5 паралелки попълваха в края на годината заявление, вече окончателно, какъв втори език искат.

# 1 527
  • София
Не се колебайте!

# 1 528
Не се колебайте!

А ако сравняваме втора английска с 35-то, кое доминира по обща успеваемост и въобще като цяло (ученици, учители...)?

# 1 529
  • София
Не се колебайте!

А ако сравняваме втора английска с 35-то, кое доминира по обща успеваемост?

За мен твърдо 2 АЕГ Simple Smile Но ако езикът е  най-важното, тогава..

Общи условия

Активация на акаунт