СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 567
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 500
Нещо не са ми ясни никак 3то и 4то класиране. Решава да участваш в 3то, респ.4то, след като са излезли свободните места или рискуваш, т.е. отписваш детето, и после играеш тото, грубо казано? Местата съответното РУО ли ги обявява или всяко училище поотделно?

# 1 501
Нещо не са ми ясни никак 3то и 4то класиране. Решава да участваш в 3то, респ.4то, след като са излезли свободните места или рискуваш, т.е. отписваш детето, и после играеш тото, грубо казано? Местата съответното РУО ли ги обявява или всяко училище поотделно?

Обявяват свободните места за трето класиране. Виждаш ги и отписваш детето от училището в което е записано.
Системата то дава право отново да подредиш желанията. Подаваш желания и чакаш.

Направи ми впечатление, че миналата година на 3 класиране баловете са по-високи от тези на 2-ро.

# 1 502
  • София
Обявяват свободните места за трето класиране. Виждаш ги и отписваш детето от училището в което е записано.
Системата то дава право отново да подредиш желанията. Подаваш желания и чакаш.

Направи ми впечатление, че миналата година на 3 класиране баловете са по-високи от тези на 2-ро.
Това е често срещано за приличните паралелки, тъй като винаги има деца с висок бал, писали недостатъчно жаления и некласирани нито на първо, нито на второ класиране. Те се появяват и играят вече само за наличните свободни на трето, откъдето за част от паралелките става това повишаване.

# 1 503
Свободните места за трето класране непрекъснато ли се обновяват. т.е. местата на тези които са били записани на второ, но са се отписали, за да участват в трето кога се виждат? Ох, дано да стана ясно какво питам.

# 1 504
  • София
Свободните места за трето класране непрекъснато ли се обновяват. т.е. местата на тези които са били записани на второ, но са се отписали, за да участват в трето кога се виждат? Ох, дано да стана ясно какво питам.
Стана ясно.
Не се обновяват непрекъснато, виждат се като свободни на 4то.

# 1 505
Един бърз въпрос към родителите , които са ходили да видят изпитните работи без децата - по какъв начин удостоверявате ,че сте родител на съответния ученик , за да ви допуснат ? Какви документи изискват ?

# 1 506
Не съм съгласна, че финансовите гимназии подготвят слаби счетоводители и трябва задължително висше.
Те може и да получават супер подготовка,  но от много време не съм чувала за нает счетоводител без висше. Дори за "junior" позиции се иска поне да са студенти.
Понеже съм с икономическо образование, само че магистър да споделя своето мнение, наистина със средно икономическо, едва ли може да си намериш работа като счетоводител, но определено виждам ползи от него. Имах състуденти, завършили икономически техникуми и от втори курс водеха счетоводството на малки фирмички, докато другите си търсехме почасова работа по магазини и кафенета. Освен това при завършване на гимназия детето би могло да се ориентира дали му харесва икономиката и да продължи с нея или да избере да учи по натам нещо съвсем друго. Същото бих казала и за професиите графичен дизайнер, асистент на дентален лекар, съдебна администрация. Няма как да се очаква успех в тези области, ако останат само със средно, но поне може да помогне да се ориентират по-бързо какво искат и дори и да изберат друга област, пак ще имат полза от това, което са посочили. Поне това го говорим с моето момиче, освен хуманитарни паралелки и може би езикова гимназия мислим да пишем и електронна търговия, графичен дизайн и сътрудник социални дейности.

# 1 507
  • София
Входящ номер и три имена на ученика искат по принцип, дори да присъства. За другото не знам.

# 1 508
Един бърз въпрос към родителите , които са ходили да видят изпитните работи без децата - по какъв начин удостоверявате ,че сте родител на съответния ученик , за да ви допуснат ? Какви документи изискват ?
Поискаха само входящ номер на детето. Но предполагам, че паспорт или ЛК е достатъчно.
Между другото, има смисъл в това да се видят работите. При нас, след лекото разочарование, детето се почувства напълно удовлетворено от нова, което е направило.

# 1 509
Някой дали знае кога се обявяват свободни места за 9 клас или си зависи от училището? Интересува ме 1 и 2 АЕГ София. Благодаря

# 1 510
Стана ясно.

Опа, това значи че на трето не можеш да попаднеш  на освободеното от теб място от второ, /т. е. освободените от  записаните и отписалите се от второ се разиграват на четвърто/ и не участват в трето. Така ли?

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 16:51 от kasmet4e

# 1 511
Скрит текст:
Стана ясно.

Опа, това значи че на трето не можеш да попаднеш  на освободеното от теб място от второ, /т. е. освободените от
 записаните и отписалите се от второ се разиграват на четвърто/ и не участват в трето. Така ли?

Точно така. Веднъж, след като обявят свободните позиции за трето класиране, това е. Всички места, които се освободят след това, чакат до четвърто класиране.

# 1 512
  • София
"Твоето" място от второ ще се обяви за 3-то класиране, само ако не си записал детето. Ако запишеш и отпишеш чак след обявяване на свободните места за трето класиране, мястото ти ще се появи на четвърто.

# 1 513
Здравейте, не знам дали е тук мястото, но искам да попитам за мнения за 1АЕГ в София.
Извинявам се предварително, ако вече има такава тема, но в момента не намирам актуални.

# 1 514
  • София
Е, 1 АЕГ все още е институция, макар вече да е изпреварена по популярност от 91 и 164.
Ако имате възможност, не се колебайте, стига тийнът да иска това.

Общи условия

Активация на акаунт