СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 566
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 410
Бях убедена, че знам всичко за класиранията, но ето за какво се сетих. Ако ученик се запише в училището, в което е приет на второ класиране, но иска да участва в трето, трябва ли преди излизане на трето класиране вече да се е отписал от мястото, на което се е записал след второ?

# 1 411
Бях убедена, че знам всичко за класиранията, но ето за какво се сетих. Ако ученик се запише в училището, в което е приет на второ класиране, но иска да участва в трето, трябва ли преди излизане на трето класиране вече да се е отписал от мястото, на което се е записал след второ?
Да.

# 1 412
Да. В третия етап на класиране участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием по чл. 142, ал. 3, т. 1 от ЗПУО.
Същото важи и за четвърти етап. Тоест тук вече не можеш да се запишеш в една област, а да продължиш да участваш в друга.

# 1 413
Да, затова е рисково третото класиране.

# 1 414
  • София
Някой доста по-назад в темата беше питал къде да види новите паралелки и ми се струва, че не получи отговор. Та може би съм открила топлата вода, обаче от любопитство цъкнах в ИЗПИТАЙ МЕ да видя кои са паралелките с най-нисък миналогодишен бал в София и открих новооткритите паралелки най-долу в класацията.

# 1 415
  • София
Green_dаwn благодаря. И аз така разсъждавам.
За да подадеш изобщо заявление за трето класиране първо трябва да се от пишеш. Навремето в този случай можеше само в училище гнездо май, но не съм сигурна и не знам как е сега.
Но към момента на обявяване на свободните места за трето може все още да сте си записани от второ класиране и да прецените дали да рискувате.

# 1 416
  • София
Леле... голяма работа сте! Мислим, мислим, ама и друга работа имаме, освен да мислим за начините на прием на МОН.

По вашата логика ние да седим и нищо да не вършим, и да Ви отговаряме ли? На всяка страница се пита и се пише едно и също.

Връщам се да чета, че ми е интересно някой нещо за бивните писал ли е на 16 задача Sweat Smile

За бивните моето дете го е написало като трета разлика. Съответно са и взели 2 точки.

И аз ходих днес да гледам работата по БЕЛ. Дали са и 5 точки на тезата, но госпожата така и не успя да разбере защо са и взели 1 т. Според нея тезата била перфектна. На преразказа са и взели доста точки, защото си била измисляла нейни си неща. Например за изпитването по химия тя е писала, че е изненадващо, а не било точно така; по рисуване е писала за композиция от портокали, а не било точно композиция. Също за совата е писала, че е животинче, което не било вярно, трябва да се пише птица, и все едни такива грешки, които не мен ми се струват като заяждане.

# 1 417
Моят е написал “гарга” 😂.

# 1 418
Много ми е чудно как проверител, на когото е гласувано доверие в София-град, да не може да се мотивира пред детето и родителя?! Излиза, че детето знае повече от проверителя?!

# 1 419
  • София
Учителите, които присъстват при проверката на работата, не са тези, които са я проверявали. И понякога гадаят какво са имали предвид колегите им.

# 1 420
  • София
Но пък нали имат подробни инструкции  критерии за оценяване.... Днес ходихме да видим  работата на дъщеря ми и  учителката, която беше с нас коментира всяка точка, знак и съображения на колегите, като  с разпечатани листове от въпросните инструкции за проверителите аргументираше причината за една или друга корекция

# 1 421
Здравейте!
Кой преподавател от Регалия бихте ми препоръчали за дете в 7 клас по БЕЛ?
Благодаря!

Български език и литература:

Анета Кичукова; Антония Кръстева; Борис Иванов; Ванюша Гигова; Валя Иванова; Вера Ташева; Елена Руневска; Елинка Щерионова; Илияна Каракочева; Йорданка Недялкова; Малина Тонова; Павлина Иванова; Петя Маркова; Полина Тодорова; Росица Нанкова; Цветанка Манчева; Цветелина Георгиева; Цецка Петрова

# 1 422
Девойката си видя и работа по БЕЛ и най-накрая се успокой.Сега тръпнем до 12сти и се молим Sanaka да е права и тази година Simple Smile))
Иначе за инфо - точки за удивителен и кавички казаха,че не се отнемат,това за майките които ще се пържат другата година,да не тръпнат.

Добре, че ти не си й била учителка.....

# 1 423
Здравейте, не мога да открия паралелките в 91 НЕГ в София, виждам само едно с код и изброени различни езици за втори?

# 1 424
  • София
Здравейте, не мога да открия паралелките в 91 НЕГ в София, виждам само едно с код и изброени различни езици за втори?

91 НЕГ е само една позиция в заявлението за всичките 7 паралелки. Нямам достъп до платформата, понеже нямам седмокласник, но нещо не е наред  с твърдението Ви в частта за  различни езиЦИ за  втори. За всичките 7 паралелки първият език е немски, вторият английски.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 01:20 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт