СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 624
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Жабче, понеже ми попадна твоето питане относно това как децата с високите точки решават къде да учат, ще ти кажа за моя син.
От пети клас много си обича географията, заслуга има естествено и учителят в основното, много обичан от децата. Измисля и едно състезание, отборна игра, много забавно. И в някакъв момент с мъжо ми, който е завършил НПМГ с география, решиха, че би могъл да учи това. Отнякъде ми попадна информация, че гимназията организират курсове (както и навремето е ходил ММ), та моят искаше да го запиша. Курсът му помогна много за олимпиадата. Беше до януари и до юни беше позабравил доста неща и на състезанието на гимназията се представи по-зле, но нали си взима по-високата оценка. И вече март април истински се събра за математиката, но уччудващо високи точки имаше и на българския.

Все още не смея да се зарадвам заради историята със сестра му преди четири години, но мисля, че с 25 точки над миналогодишния бал, би трябвало всичко да е точно.

# 1 426
Здравейте, не мога да открия паралелките в 91 НЕГ в София, виждам само едно с код и изброени различни езици за втори?

91 НЕГ е само една позиция в заявлението за всичките 7 паралелки. Нямам достъп до платформата, понеже нямам седмокласник, но нещо не е наред  с твърдението Ви в частта за  различни езиЦИ за  втори. За всичките 7 паралелки първият език е немски, вторият английски.
Рисалка е абаплютно права.
В НЕГ вторият език е само един. Затова и кода за всички паралелки в НЕГ е един.

# 1 427
Здравейте, за кандидатстване в НПМГ изисква ли се медицинско?
И още един въпрос:
Балът тази година според вас по-висок ли е?

# 1 428
  • София
Не, за НПМГ не се изисква медицинско. Балът за къде да е по-висок?

# 1 429
Благодаря за отговора.
Балът като цяло за София.
Когато синът ми кандидатства се знаше,че балът е с 20-30 точки нагоре.

# 1 430
  • Пловдив
Здравейте, от скоро съм тук, следя с интерес, откривам много полезна информация, благодаря. Синът ми е хуманитарен тип, но 73т БЕЛ малко объркаха плановете ни за гимназиите в Пловдив. Изпитай ме го праща в ПГЕЕ /тета за пловдивчани, иначе Проф гимн за електроника/ или Строителен техникум с архитектура, геодезия и т.н. Той малко се дърпа. Тъй като на някои желани от него паралелки не му достигат 5-10 точки от минималните балове за ВТОРО класиране 2022г, то моля да ми помогнете с анализа на данните от Дидева/РУО Пловдив. Около 270 повече ученици общо за 2023 спрямо 2022. Ако през 2022г при равни др условия момчетата с по-висок бал от неговия са 480, то сега са 501, т.е. тези 21 деца в повече колко биха вдигнали бала? Има ли смисъл да поддържам надеждата му, или да почна да го подготвям и за други варианти?

За статистиката не мога да съм много полезна, но не бих се доверила на 100% на резултата от Изпитай ме. Мисля, че има достатъчно хуманитарни паралелки в града и вероятно имате голям шанс дори за Хуманитарната гимназия. В паралелките с АЕ все още има квоти, доколкото съм се интересувала, макар че май бяха 30% за момчета. Надежда винаги има, затова си редите всички такива желани паралелки, но след това си слагате и достатъчно резерви.

# 1 431
Благодаря за отговора.
Бала на НПМГ се определя трудно, поради факта, че там участват олимпиади и другите състезания. Трябва някой доста да си поиграе за да изчисли вероятността кое дете с коя оценка ще участва и по кой предмет.

# 1 432
  • Sofia
Благодаря за отговора.

Балът тази година е различен в различните сектори и по пол. Не може да се каже като цяло накъде е.

# 1 433
  • Пловдив
Здравейте, от скоро съм тук, следя с интерес, откривам много полезна информация, благодаря. Синът ми е хуманитарен тип, но 73т БЕЛ малко объркаха плановете ни за гимназиите в Пловдив. Изпитай ме го праща в ПГЕЕ /тета за пловдивчани, иначе Проф гимн за електроника/ или Строителен техникум с архитектура, геодезия и т.н. Той малко се дърпа. Тъй като на някои желани от него паралелки не му достигат 5-10 точки от минималните балове за ВТОРО класиране 2022г, то моля да ми помогнете с анализа на данните от Дидева/РУО Пловдив. Около 270 повече ученици общо за 2023 спрямо 2022. Ако през 2022г при равни др условия момчетата с по-висок бал от неговия са 480, то сега са 501, т.е. тези 21 деца в повече колко биха вдигнали бала? Има ли смисъл да поддържам надеждата му, или да почна да го подготвям и за други варианти?

За статистиката не мога да съм много полезна, но не бих се доверила на 100% на резултата от Изпитай ме. Мисля, че има достатъчно хуманитарни паралелки в града и вероятно имате голям шанс дори за Хуманитарната гимназия. В паралелките с АЕ все още има квоти, доколкото съм се интересувала, макар че май бяха 30% за момчета. Надежда винаги има, затова си редите всички такива желани паралелки, но след това си слагате и достатъчно резерви.
За статистиката-ако сте се насочили към Хуманитарната, то не може да се ориентирате, тъй като там БЕЛ е*3, а в статистиката се ориентирате по-скоро за паралелките  2*2, каквито са ЕГ. Но моят опит показва, че ако сте в първите 900 деца, респективно 450 момче ви приемат където искате...разбира се това означава, че в Руската може би ще е с ИтЕ или ФЕ, няма да стигне за другите езици, или няма да стигне за Английската, но има шанс за Хуманитарната. Интересно, че сте по-напред от едно дете, заради което тази година поглеждам тук, на моя приятелка, пред него са 522 момчета и в Изпитай ме на него точно му дава Руската с ИтЕ и ФЕ, но и Хуманитарната с АЕ. Сигурно имате разлика в оценките от дипломата...Като цяло не мога да определя само тези близо 300 деца повече как ще променят положението.
С две думи нищо не губите ако си подредите както желаете на първите места Хум. и Езикови. Успех!
Редактирам се-разбрах защо него му дава в Хуманитарната-той е с по-висок БЕЛ-82 т., а вие явно с по-висока МАТ

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 09:02 от viara_iv

# 1 434
В "Изпитай ме" някой специалности ги изчислява само с един балообразуващ предмет, а те реално са два. Така спрямо този сайт доста училища отпадат
Има опция покажи допълнителни предмети и там си ги въвеждате.

# 1 435
Здравейте,след голямото чакане на резултатите,се разочаровахме ,от Пловдив с 77,5Бел  и 49,25 по математика момиче може ли някой да ми помогне да разбера какви са шансовете за Хуманитарна или търговска гимназия ,смятах по статистиката ,но нещо не ми се изясниха нещата , благодаря предварително

# 1 436
Здравейте. В 133 СУ, паралелка АЕ, дали се изучават предмети на езика в 9 и 10 клас? Ще съм благодарна и на някакви отзиви за натовареност, учители и т.н.

# 1 437
  • Пловдив
В Хуманитарната вероятно имате шанс, но пишете всички паралелки, които предлагат. За НТГ смятам, че ще са малко на кантар нещата, но пък за втора година имат обявени 8 паралелки, така че някакъв минимален шанс има.

# 1 438
В Хуманитарната вероятно имате шанс, но пишете всички паралелки, които предлагат. За НТГ смятам, че ще са малко на кантар нещата, но пък за втора година имат обявени 8 паралелки, така че някакъв минимален шанс има.
Благодаря ви ,но въз основа на минималния бал от Мин .година ,като че ли е по близък бала за НТГ ,от колкото за Хуманитарната

# 1 439
Здравейте, къде мога да видя какво се изучава в паралелките Софтуерни и хардуерни науки?

Общи условия

Активация на акаунт