СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 615
  • 1 838
  •   2
Отговори
# 1 320
Нашата учителка явно неслучайно казваше, че когато трябва да се вадят аргументи, доказателства или както е в случая- особености, от текста, те трябва дословно да се преписват, а не преразказват. И аз бях учудена, но явно изискванията са такива и ние го знаехме. Третокласникът ми също в една учебна тетрадка беше преразказвал и учителката му го беше отчела като грешка.

Един огромен facepalm от мен! И гневно човече.
И това баш по български език! Това е горе долу в стила: "нас не ни интересува колко добре владеете българския език и културата ви на изразяване, искаме да видим дали сте в състояние да преписвате дословно".
Пак гневно човече.

# 1 321
В нас е драма, за желаното училище, спрямо миналата година, не му достигат 3 точки. Според баща му шанс няма, защото видите ли, всяка година, балът се качвал, според мен шанс има и настоявам да го пишем на първо желание....
А дори да няма шанс, какво пречи да е на първо желание?
Или таткото иска "първо класиране по първо желание, записан!"

# 1 322
  • Къде ли не
FortyTwo, за съжаление и вас няма да ви прочетат, а ще продължат да си питат!
Някой знае ли от предишните години дали изобщо се публикуват статистики за изпитите за проверка на способностите, конкретно по ИИ? Само 51- во си е качило протокола с точките, а има още четири училища, ако не се лъжа.

# 1 323
  • София/Варна
В нас е драма, за желаното училище, спрямо миналата година, не му достигат 3 точки. Според баща му шанс няма, защото видите ли, всяка година, балът се качвал, според мен шанс има и настоявам да го пишем на първо желание....
Естествено, че ще го пишете като първо желание, как няма да го пишете. Приемат го до където му стигнат точките на първо класиране, участвате във второ класиране и стискаме палци да влезе. Не губите нищо от второто класиране, можете само да спечелите.

# 1 324
  • Враца
Може и да е питано вече, но трудно проследявам, много се пише.
Два въпроса имам- ако имаш 10 кандидатури, и точките ти достигат за 5 от тях, и в петте ли те приемат (и предстои да избереш и да се запишеш в една), или те приемат само в тази, която е най-високо по ред желание? Респективно- има ли значение как ще подредим кандидатурите, или е важното просто желанията да са сложени в профила?

Второто ми питане- може ли едновременно да има кандидатури за училища в рзлични градове? Този сайт "инфоприем" един ли е за всички области, или е както сайтовете на РУО- отделни и нямащи нищо общо?

# 1 325
  • София
Баща му да дойде да прочете тази и предходните теми. И за пореден път - НЯМА ЗНАЧЕНИЕ  дали имате шанс, пишете го като първо желание.
Тегавото става при 3 класиране, когато могат да се разместват желания и постигнатото вече не се пази.

# 1 326
  • София/Варна
Два въпроса имам- ако имаш 10 кандидатури, и точките ти достигат за 5 от тях, и в петте ли те приемат (и предстои да избереш и да се запишеш в една), или те приемат само в тази, която е най-високо по ред желание? Респективно- има ли значение как ще подредим кандидатурите, или е важното просто желанията да са сложени в профила?

Второто ми питане- може ли едновременно да има кандидатури за училища в рзлични градове? Този сайт "инфоприем" един ли е за всички области, или е както сайтовете на РУО- отделни и нямащи нищо общо?

Приемат те по ред на желанията и само в едно, най-горното в подредбата Ви, за което ви стигат точките.

# 1 327
  • Враца

Приемат те по ред на желанията и само в едно, най-горното в подредбата Ви, за което ви стигат точките.
ясно
кофти

# 1 328
  • Sofia
Може ли и аз да питам нещо. Ако аз пиша 50 желания и  приемат детето ми и в 30 от тях, къде ще приемат другите деца според вас? Ще стоят и ще чакат вие да прецените кое искате ли? Ама мислете ги малко тези въпроси, които задавате.

# 1 329

Може! Един е за всички области.

# 1 330
  • Силистра
Може да се кандидатства в няколко области, има хора които използват това за да пазят места за следващите класирание, поне така съм чувала. Но това все пак предполага, че детето има избор къде да живее за после докато ходи в гимназия.

# 1 331
  • Враца
Може ли и аз да питам нещо. Ако аз пиша 50 желания и  приемат детето ми и в 30 от тях, къде ще приемат другите деца според вас? Ще стоят и ще чакат вие да прецените кое искате ли? Ама мислете ги малко тези въпроси, които задавате.
Леле... голяма работа сте! Мислим, мислим, ама и друга работа имаме, освен да мислим за начините на прием на МОН.

# 1 332
Сутринта отидохме да си види математиката, не са и зачели за верен въпросът, на който е поправила б на а, после решила, че б си е вярно и я бяха посъветвали да запълни и двете и да сложи голям Х на вярното. 3т губи от това, поплака, упокоявах, силно стикам палци да не са решаващи тези 3т. Другите 2т минус са от 23 б, не добро разписване.
Следобед иска да отидем и до Киров за БЕЛ, силно се надявам да не са и взели и 1т за удивителния на Отечество любезно.., ще има още сълзи и ще ми е нужно повече от джин за довечера.

Силно се интересувам това защо си го причинявате?
И моя каза, че иска да види работата си по БЕЛ при положение, че разликата между неговото изчисляване и реалните му точки е само две.
Казах, че не виждам смисъл да се влаичм до Киров само за да се ядосва после. Ако разликата е много голяма бих отишла, но иначе смисъл да си създаваме допълнително негативни емоции не виждам.

# 1 333
А до  15 септември не се знае колко пъти ще бъде зададен един и същи въпрос! И браво на София 142 деца с по 100 точки по математика. А ако решат всички 142 да запишат СМГ? Не искам да си помисля при толкова добри математици кой ще отпадне.

Трябва да сложат някакъв модул 3 с по-трудни задачи за да могат да се отсяват кандидатите. Очевидно задачите са били лесни, конкуренцията е голяма и може да има добри математици с 99, които съдбата да изпрати да учат езици.

# 1 334
Леле... голяма работа сте! Мислим, мислим, ама и друга работа имаме, освен да мислим за начините на прием на МОН.
Всичко е обяснена на 1 страница, на сайта на мон,класните пуснаха  при нас обяснения… и те така те!

Общи условия

Активация на акаунт