СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 590
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 305
Къде се генерира служебната бележка с резултати от изпитите ?

# 1 306
Имам един технически въпрос. В периода 5-7 юли могат ли да се правят промени и размествания в паралелките, преди да се натисне бутонът "подай" или както там се казва? Или въвеждането е само веднъж и не се допускат поправки?

# 1 307
Медицинското което е за професионалните гимназии,сигурно ли е че се представя на записването?Че вече чух някои разнопосочни мнения...

В профила на ученика има инструкции за кандидатстване и там пише следното : "Имате възможност да подадете заявлението, а на по-късен етап да прикачите медицинското свидетелство. Ако не прикачите свидетелството, е необходимо да го представите при записването. В противен случай губите мястото си в класирането."

Принцеса Лея, от същите инструкции : "Ако сте допуснали грешка при подредбата на желанията можете да отидете на място в
РУО, а по решение на РУО и в определените училища-гнезда, където да подадете своето
коригирано заявление. Това е възможно да стане в периода на подаване на заявленията, но
не по-късно от 07.07.2022 г. включително."

# 1 308
  • Б
Детето иска училище, в което минималния бал е с 53 точки по-голям от неговия. Ще го напишем на първо желание независимо от бала. И в случай , че не му стигне бала , може ли да не се класира никъде? Ако примерно детето има 300 точки и е посочило училище на 3 то желание, а друго дете е посочило със 200 точки същото това училище на 1во желание, кое дете е с предимство за прием?

# 1 309
Детето иска училище, в което минималния бал е с 53 точки по-голям от неговия. Ще го напишем на първо желание независимо от бала. И в случай , че не му стигне бала , може ли да не се класира никъде? Ако примерно детето има 300 точки и е посочило училище на 3 то желание, а друго дете е посочило със 200 точки същото това училище на 1во желание, кое дете е с предимство за прием?
Гледат се точките, не поредността на желанията.

# 1 310
  • София
Е нали няма да пишете само една паралелка. Ако не му стигне бала за първо желание ще се класира в паралелка , в която му стига бала, но от следващите по ред желания. На другия въпрос, класира се детето с по-високия бал.

# 1 311
Ходих да видя работата на сина ми по БЕЛ. Ако ня някой му е интересно, споделям. За отговор - "тежи повече" за прословутия слон не са му дали точки, както се надявахме.

Тоест, детето е намерило точно разликата, която се търси и я е формулирало достатъчно разбираемо на български език, за да е ясно, че става дума за разлика в теглото, но не е написало точно думичките от таблицата с верните отговори?
Ще си спестя есето на тема 'българско образование', което ми идва да драсна. Учели децата да мислят. Може, ама не тук и не в тази образователна система. В някоя друга държава може и да ги учат.

Совата май беше препарирана, затова да не може да е долетяла.

Мисля, че се самоубедих да видя и аз нашата писмена работа по БЕЛ. Подозирам, че ще има на какво да се ядосвам.

# 1 312
  • София
Класира се по най-горното си желание, за което му стига бала.
Ако не стига за нито едно от посочените желания, тогава не се класира никъде.

# 1 313
  • Sofia
Нашата учителка явно неслучайно казваше, че когато трябва да се вадят аргументи, доказателства или както е в случая- особености, от текста, те трябва дословно да се преписват, а не преразказват. И аз бях учудена, но явно изискванията са такива и ние го знаехме. Третокласникът ми също в една учебна тетрадка беше преразказвал и учителката му го беше отчела като грешка.

# 1 314
На всяка страница едни и същи въпроси.
Но въпроса за кое дете се класира първо - това с по-високия бал или това с по предното желание е явно форумната класика на седмокласните теми. Независимо колко теми, първи постове, инструкции, включително и в инфоприем, родителски срещи и обяснения се проведат този въпрос, по това време на годината е през страница от седмокласните теми.
Другият евъргрийн - къде да видя статистиката, къде са училищата гнезда и какво да правя ако не е прието детето по първо желание са на всяка.
Малко четене никога не е излишно.

# 1 315
Сутринта отидохме да си види математиката, не са и зачели за верен въпросът, на който е поправила б на а, после решила, че б си е вярно и я бяха посъветвали да запълни и двете и да сложи голям Х на вярното. 3т губи от това, поплака, упокоявах, силно стикам палци да не са решаващи тези 3т. Другите 2т минус са от 23 б, не добро разписване.
Следобед иска да отидем и до Киров за БЕЛ, силно се надявам да не са и взели и 1т за удивителния на Отечество любезно.., ще има още сълзи и ще ми е нужно повече от джин за довечера.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 14:51 от silvery

# 1 316
Нашата учителка явно неслучайно казваше, че когато трябва да се вадят аргументи, доказателства или както е в случая- особености, от текста, те трябва дословно да се преписват, а не преразказват.

Именно, именно. Според кого "трябва"? Това не е нормалната логика на всичко, което се случва в живота. Едно и също нещо може да се каже по сто начина и да е все така вярно.
"Трябва да бъде така", както пет лели са го решили преди 30 години и от тогава се предава като древно индианско заклинание от поколения учители на други, да го набиват в главите на децата, е най-големият бъг на образователната ни система.
Ако и при нас са взели точки за подобно нещо, ще пиша жалба.
Знам, че няма да промени точките. Наясно съм, срещу каква стена стоим.

# 1 317
  • София
Много благодаря! Детето се оказа по-оправно от мен и ми показа е изпитай.ме къде да гледам 😂
Само че имам чувството, че в изпитай.ме ги няма всички от старите паралелки. Напр. в НПМГ определено отсъстват някои.
Може в големия екселски файл от сайта на дидева да филтрираш само "нова паралелка". Ако искаш, да го направя и да ги копирам?

# 1 318
В нас е драма, за желаното училище, спрямо миналата година, не му достигат 3 точки. Според баща му шанс няма, защото видите ли, всяка година, балът се качвал, според мен шанс има и настоявам да го пишем на първо желание....

# 1 319
  • Б
А до  15 септември не се знае колко пъти ще бъде зададен един и същи въпрос! И браво на София 142 деца с по 100 точки по математика. А ако решат всички 142 да запишат СМГ? Не искам да си помисля при толкова добри математици кой ще отпадне.

Общи условия

Активация на акаунт