Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 12)

• 20 771
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
  • Велико Търново
То вече и да се чувства виновна, файда. Да им беше обърнала внимание още в началото, направо нямам думи ...
Лизи, дано бързо да се оправят и тази нощ да ви е по- спокойна! ❤️

# 91
Подкрепям мнението на Пламинго. Чувствала се виновна. Децата се мъчат от един куп време и в крайна сметка  сага са на антибиотик. Вместо да беше обърнала внимание на състоянието им още в началото. Дори и тогава да са били за антибиотик нямаше да се мъчат толкова дни. Аз на такава лекарка не бих имала доверие за в бъдеше🤷♀
Дано се подобрят по бързо☺

# 92
А алергия от какво?
Ние вчера бяхме на месечния преглед.Пак е качила само 60гр , на височина уж не е дръпнала, ама аз ще си я измеря вкъщи.Ама тя не се спира, не се учудвам, че не е наддала мн.Ще се опитам да и вместя вечеря и в манджите да слагам по едно сухарче.Тези, които имате вечеря после колко мляко давате?
Ади вчера се научи да качва високо стъпало като си сложи ръцете и после сама става права.Нещо с дремките не сме добре, върна си втората и заспива късно, днес ще я мъча пак само на една.
Носа ако е плакала и има сополи я измивам с вода.Физ, разтвор вече слагам само ако мисля, че е болна или от зъб има повечко сополи.
Завивам я с двоен чаршаф(плик), но тя се развива.Спи или по пижама къс ръкав и къс крачол, или боди с къс ръкав и дълъг клин ако е по- хладно.Обаче се дразни сякаш като са и завити краката , затова няма да купувам чувал.

# 93
Лизи аз като са болни децата не ползвам физиологичен р-р. Последния път самолекувах бебето, но по схемата, която вече ми е изписвана от докторката ни, действа много добре. Спрей Фитоназал педиатрик пръска се 2 пъти във всяка ноздра,  след минимум 15 Мин сребърна вода и след още толкова грип стоп. На втория ден и нямаше нищо, но и зъба изби. На големите пръскам същите неща, друго не им е пръскано и давам цинабсин, но не знам на бебето дали мога да давам, все забравям да питам, а и тя скоро не се беше разболявала. На 4.07 сме на консултация и ако не забравя ще питам. Днес ходих при нея за бележка за ДГ за каката и уж щях да питам ама забравих.

# 94
В листовкат на Цинабсин пише , че не може до 2 години ако не се лъжа, но нашата педиатърка ни го изписа последния път като Ади беше със сополи.Също Инфлуназал спрей(хомеопатично) и накрая Бактробан(гел за нос антибиотичен) .За щастие зъба изби и спрях всички лекарства, чак малко ме доядя , че съм я тъпкала без причина.

# 95
Ох,много е лошо така,докато не стане очевадно,че децата не са добре не се обръща внимание,но хубавото е ,че не си спряла да настояваш,да им се обърне внимание. На лелями момиченцето почина преди 2 години беше на 6 месеца  именно защото казваха нищо й няма,докато сърчицето не й отказа ,за това сега треперя над моя син ,колкото и да ми казват нищо няма да му стане от едикакво си или нищо му няма това е само хрема,аз за всичко ,което ме притеснява го водя на лекар. Лизи добре си постъпила,че не се отказа,аз на твое място бих сменила лекарката ,сега й е гузно ,но след дъжд качулка децата се измъчиха няколко дни ,желая ви бързо оздравяване ❤️

# 96
Ради тук, като цяло лекарите са от застаряващо поколение, с мисленето от едно време, крещене по пациенти и някакви такива, педиатри има други, но едната е пияница, другата не поиска да прегледа детето на братовчедка ми, а то се оказа с пневмония, бебе на 6 месеца, другия има ужасен говорен дефект, нищо не му разбирам и като го накарах да повтори за малко да ме изгони и като цяло отношението му е ужасно, беше изгонил братовчедка ми от кабинета, защото детето е в истерия и не дава да му прегледа гърлото и тя не може да го одържи докато той го натиска и детето го рита (този се води най добрия във Видин, смятай) и така от трън та на глог, като го смениш... за това повечето млади, ако има нещо ходят до София, но София е на 240 км, не че не съм водила децата 3 пъти до там за преглед, единия път бяха на 14 дни... И като бях бременна с ковид, пак пътувах в 3:00ч през ноща до София с температура 39,5, защото от Видинската болница ме върнаха ( в Сф лежах 12 дни в ковид отделението) Аз на гинеколог съм ходила в Монтана, Козлодуй , Лом  през годините, тук нямаше родилно и АГО, до скоро.  Елементарни неща няма.... Дядо ми миналата седмица си счупи тазобедрена става и трябваше да я сменят с имплант, който тук нямаше в болницата. И се наложи, да отидем до Лом, за да питаме ще го приемат ли, имат ли става за него, прави ли някой такава операция? След това се върнахме и го карахме в комбито, свалихме седалките и легнал в багажника.... Защото не може да влезе и да седне в колата от болки. От болницата казаха, да се оправяме, транспорт не могат да осигурят, може да си викнем частна линейка от София. И след колко часа ще дойде? Няма да споменавам цената, че с тия пари за линейка, читав голф мога да си купя, отделно ставата беше около 3 хил лв, въпреки че е здравно осигурен. И пенсионер как би се справил сам в такава ситуация?

През годините ми е трябвал хематолог за бременността - няма
Алерголог - няма
Детски невролог - няма
Специализиран САМО детски рехабилитор - няма
Детски гастроентеролог - няма
Исках да се консултирам с терапевт по хранене, защото децата са много трудни за хранене, това е специализация към логопедията - няма такъв в града.
Инфекционист - няма
Репродуктивен гинеколог - няма
Онколог за дядо ми, нямаше
И това са само лекарите, които са ми трябвали през годините и няма в града. Кой знае още колко лекари няма.

Някой беше питал колко е населението на Видин, града е около 55 хиляди, областта около 70 хил души.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 16:55 от Lizi:) :)

# 97
Разбирам те Лизи,дано господ пази дечицата и да не се налага да ходиш за нищо повече от хрема и кашлица
Ради тук, като цяло лекарите са от застаряващо поколение, с мисленето от едно време, крещене по пациенти и някакви такива, педиатри има други, но едната е пияница, другата не поиска да прегледа детето на братовчедка ми, а то се оказа с пневмония, бебе на 6 месеца, другия има ужасен говорен дефект, нищо не му разбирам и като го накарах да повтори за малко да ме изгони и като цяло отношението му е ужасно, беше изгонил братовчедка ми от кабинета, защото детето е в истерия и не дава да му прегледа гърлото и тя не може да го одържи докато той го натиска и детето го рита (този се води най добрия във Видин, смятай) и така от трън та на глог, като го смениш... за това повечето млади, ако има нещо ходят до София, но София е на 240 км, не че не съм водила децата 3 пъти до там за преглед, единия път бяха на 14 дни... И като бях бременна с ковид, пак пътувах в 3:00ч през ноща до София с температура 39,5, защото от Видинската болница ме върнаха ( в Сф лежах 12 дни в ковид отделението) Аз на гинеколог съм ходила в Монтана, Козлодуй , Лом  през годините, тук нямаше родилно и АГО, до скоро.  Елементарни неща няма.... Дядо ми миналата седмица си счупи тазобедрена става и трябваше да я сменят с имплант, който тук нямаше в болницата. И се наложи, да отидем до Лом, за да питаме ще го приемат ли, имат ли става за него, прави ли някой такава операция? След това се върнахме и го карахме в комбито, свалихме седалките и легнал в багажника.... Защото не може да влезе и да седне в колата от болки. От болницата казаха, да се оправяме, транспорт не могат да осигурят, може да си викнем частна линейка от София. И след колко часа ще дойде? Няма да споменавам цената, че с тия пари за линейка, читав голф мога да си купя, отделно ставата беше около 3 хил лв, въпреки че е здравно осигурен. И пенсионер как би се справил сам в такава ситуация?

През годините ми е трябвал хематолог за бременността - няма
Алерголог - няма
Детски невролог - няма
Специализиран САМО детски рехабилитор - няма
Детски гастроентеролог - няма
Исках да се консултирам с терапевт по хранене, защото децата са много трудни за хранене, това е специализация към логопедията - няма такъв в града.
Инфекционист - няма
Репродуктивен гинеколог - няма
Онколог за дядо ми, нямаше
И това са само лекарите, които са ми трябвали през годините и няма в града. Кой знае още колко лекари няма.

Някой беше питал колко е населението на Видин, града е около 55 хиляди, областта около 70 хил души.

# 98
  • Бургас / Славейков
За съжаление здравната ни система става все по зле.И на Митко като беше болен му изписаха Грип стоп ,но не му подействаха ,и взех инфлуназал,и коризалия бебешка.Но купих и аспиратор за нос иначе се давеше от хрема.Дано по-бързо да им мине.Преди ползвахме Коларгол ,но незнам заколко голямо дете се изписват .Иначе имат голям ефект ,цапат малко ,ама по -добре от сополи на кг.
За спането спим с потник и общо взето само се гушка в чаршафа или играчката с ,която спи .Иначе е вечно отвит.

# 99
Здравейте, малкия днес вдигна температура 37,5° целия беше горещ,преди да си легне му дадох доза нурофен,защото нямаше как да го сложа така да спи и да се чудя дали не е вдигнал повече,сега няма,но е много неспокоен и плаче. Като се замисля,днес не е пишкал много ,има сменени 2 памперса и то не пълни ,лентата показваше по-малко от средата ,че са пълни. Не знам разболява ли се ,не помня дали писах,че от седмица и повече ака и разстройство,много се притеснявам вече.  Понякога докато го приспивам и е в легнало положение прави така все едно му се догажда,(отдавах го на многото слюнка)не често единични случаи са ,но след днес почвам да си мисля да не би гърлото да го боли или е болен ,някаква инфекция ли не знам просто . До сега като сме ходили на преглед ,когато е имал хрема са ме питали колко мокри памперса има,явно това е от някакво значение,а той днес има само 2 и то не пълни 😔 Не мисля,че е заради зъби,отгоре са подути 4 ,но само толкоз не са побелели или да са поникнали,можеби ще го заведа утре до спешното

# 100
Заведи го да го види лекар за да се успокоиш. Аз залагам на зъби. Поне ако е моето на 90% ще са зъби по това описание, но всеки си познава детето. Моята и трите зъба ги извади с разстройство и Т, съответно и с подсечено дупе. Горния с хрема и кашлица от нея, също и от многото слюнки. Но това се отнася за моето дете. Ако бяхме във Варна сигурно щях да я заведа при лекарката и в понеделник, защото разбира се бяха почивни дни. Но в Опака не съм я водила, там няма педиатър, а тази на която вярвам в Попово излезе, че е отпуска, при нея и още една водя баткото и каката, ама другата се пенсионира. Но ако бях преценила щях да я заведа да я видят.

# 101
bolibon Колко дни траят симптомите за зъби,тоест разстройство, температура ,защото разстройството го има вече 10 дни ? Има само 2 долни зъба ,тях ги изкара само с хрема ,след като мина хремата за 10 тина дни след седмица имахме зъбки,нямахме разстройство или температура и за това не знам какво да очаквам сега, иначе 4 са подути отгоре

# 102
Като вадеше първия беше повече от 1 седмица с разсройство, втория беше само него ден, но той изби 3 дни след първия зъб. С третия беше първо около седмица с разстройство, после вдигна за 24ч около Т 38,5⁰, и после беше 3 дни с хрема и кашлица. Баткото беше по същия начин, но без разстройството, той си беше с постоянен запек. Каката пък само на 4 зъб ми беше 3 дни с Т, без нищо друго. На останалите беше само кисела повече от обикновенно, а тя постоянно беше кисела.

# 103
Възможно ли е да избива зъб след като дори не са побеляли венците още ?
Пиша ви в 3 сутринта,защото много неспокойно спи ,спи и мрънка на сън,взимам го при мен и му давам гърда да суче,само я държи в устата си и мрънка,отказва да се храни,едва заспа и най-вероятно ще се събуди отново след 30 мин. Има 37° Т
Редактирам се: събуди се в 4:30 с температура 38,4 😔 дадох отново нурофен,едва го приспах чак в 5⁴⁰ ,премерих и през дупето там показваше 38,9 като махна 5 става 38,4° ,днес със сигурност ще го заведа до спешното,както бях писала по-назад на нас винаги ни се налага да ходим на лекар през уикенда,но няма начин няма да го държа с такава температура без да знам какво е .
Бебетата ,когато имат Т дишат ли очестено,защото моя Виктор диша много бързо,особено,когото му дам да суче ,чак се плаша

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 06:55 от Radii :)

# 104
Да, като имат Т дишат по-учестено, като спадне дишането се нормализира. Никакъв проблем да избие зъб и без да са побелели венците. Може да избие и без да са подути, въпреки, че обикновенно се подуват. Когато мериш Т на дете, което спи или току що става от сън, Т е малко по висока. Аз ако има възможност изчаквам след това още 20 Мин, меря пак и тогава решавам. Но това зависи колко е часа, как изглежда детето, от какво е болно и т.н. Преди 38⁰ рядко давам лекарства, но съм давала и на 37,2⁰ ако видя, че не се чувства добре. Дано всичко е наред и наистина да е от зъби. А за ходенето на лекар чрез уикенда и аз съм забелязала, че все почивните дни имат навика да се разболяват децата. Лесно ли пада Т като дадеш Нурофен?  Има и един вирус, аз ми викам мой любим вирус, 3 дни Т без нищо друго и после Т пада изведнъж сякаш нищо не е било. Там лечението си е само температуропонижаващи.

Общи условия

Активация на акаунт