НАБОР 2004 - университетски класирания

• 50 639
  • 711
  •   1
Отговори
# 570
Едно питане, ако може да вмъкна, има ли някой от четящите/пишещите мнение за ХТМУ София? Това за нас е план Б,В и т.н., но все пак да се ориентираме кое как Rolling Eyes

# 571
  • София
Е, не е ли редно да ти върнат парите в момента на отписването? Това е направо подигравка.

# 572
На приятелката ми синът се записа в Тракийския, медицина. Но най-много иска МУ или Плевен, та в СТ.Загора са им казали,че връщат 70 % от  парите до няколко месеца.

# 573
  • София
Браво, Деска, той в кое уни ще е? Да разменим контакти на лично с девойката ми, която е в Тилбург за добро или лошо?
На малкото Санче и всички други бъдещи медици ще стискам и на краката в указаното време, че после сме на юбилей и може да ме изпорти периферната ми нервна система по някое време, па и централната. LaughingInnocentHead Band
Ей, колко млади хора почнаха да остаряват от миналата година... FlushedBroken Heart
Ние тръпнем за зетковото класиране във ФМИ, та и там ще стискам.
Со кротце и со благо моите тръгват след месец. Добре, че имам задачки и съм избутала тая мисъл дълбоко в съзнанието си.
Усмихнат ден от мен!

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 15:55 от bibi

# 574
  • Варна
Биби, Tilburg University. Даже не знаех , че там има два Университета ли ?!  То аз почти нищо не знам де , тук последния месец взех повече да чета , като ни “ опря яйцето”. Дуднех само да внимава , да не изтървА срокове , че само танците му и спането го вълнуваха дълго време . Ще разменим. Нека се събират повече българи там и да си удрят рамо. Той има контакти вече там , а другарката му с която искаха да са в една квартира , но не се получи засега му е на три минути и тя . Simple Smile

# 575
Очакваше се да има двойки по биология, че и по химия. На оценките от предварителния ще се разчита
Ами то и на предварителните бяха много ниски резултатите. Особено по биология . А и сега с този отворен ….

# 576
Дами, дали ще приемете една изтерзана майка на кандидатстудентка? Grinning
Щерката е леко неориентирана измежду това дентална медицина ли иска да учи или медицина, в крайна сметка кандидатства в СУ медицина и в МУ София - дентална. Тя обаче през всичкото време се готви за изпитите в МУ и тия в Софийския леко я препънаха. Има някакви минимални шансове, но по-скоро надеждите ми са за МУ. Там изпита по химия изкара на предварителния висока оценка и сега само биологията е важна, обаче с това учене наизуст е голям зор, чак аз вече почвам да се препотявам Joy
Та, освен да ви помрънкам, исках да попитам знаете ли в какво точно се изразява класирането по желание в МУ (срам, но не успях да открия в нета информация)? Класират всички, които са писали примерно дентална, докато не свършат такива с изпит над 2 и чак тогава преминават на тези от второ желание или има някаква друга схема?

# 577
Здравейте, класирането в МУ, се извършва основно по първо желание.
На първо класиране се гледа само първо желание, примерно момиче посочва дентална първо желание и фармация второ желание с бал 35, а друго момиче посочва фармация първо желание с бал 31. Втората влиза, защото е писала специалността по първо желание, независимо от това, че първата девойка е с 4 единици по-висок бал.
На второ класиране вече се гледа и второто желание, но там е до запълване на местата. Дефакто зависи много колко ще се запишат в специалността на първо класиране.

# 578
Здравейте, класирането в МУ, се извършва основно по първо желание.
На първо класиране се гледа само първо желание, примерно момиче посочва дентална първо желание и фармация второ желание с бал 35, а друго момиче посочва фармация първо желание с бал 31. Втората влиза, защото е писала специалността по първо желание, независимо от това, че първата девойка е с 4 единици по-висок бал.
На второ класиране вече се гледа и второто желание, но там е до запълване на местата. Дефакто зависи много колко ще се запишат в специалността на първо класиране.

За кой МУ се отнася това, или за всички е така класирането?

# 579
На мен въобще не ми е ясно в кои медицински университети класирането е водещо по желание и в кои по бал. И изобщо това по желание е много нечестно. Ако може някой да се включи ще бъда благодарна. За МУ Варна е водещ бала , то този уни ни е най важен де. Но май Плевен бил с водещо желанието.
Варна правят нещо в системата, дали качват оценки?

# 580
МУ София е на принципа на желанията.
Ако правилно си спомням, само 2020г. имаше прецедент с класирани на първо класирсне, по второ желание.

# 581
На мен въобще не ми е ясно в кои медицински университети класирането е водещо по желание и в кои по бал. И изобщо това по желание е много нечестно. Ако може някой да се включи ще бъда благодарна. За МУ Варна е водещ бала , то този уни ни е най важен де. Но май Плевен бил с водещо желанието.
Варна правят нещо в системата, дали качват оценки?

Да, в момента най-вероятно качват по биология

# 582
Дали разбрах? Искате да кажете,че е възможно някъде да ви класират по бал, без значение желание? А как се определя коя специалност е с най-висок бал? Ако искам фармация, а имам супер оценки за медицина, няма да уча фармация, а медицина, така ли?!  Че за какво тогава се редят желания?!
   Няма кандидат медик, но ми стана любопитно.

# 583
Не, класират те по бал и желание, но ако ти кандидатстваш с първо желание дентална и някой има от теб по-висок бал, незвисимо, че денталната му е второ желание (а за първото примерно медицина не му стигат оценките), те изпреварва, заради бала. В МУ е обратното - този с по-високия бал ще отпадне, защото денталната не му е първо желание. Затова там се редят внимателно желанията. Дъщеря ми например изкара на предварителния оценки, които спрямо миналогодишния бал, биха й стигнали за Фармация. Тя обаче реши, че иска да посочи първо желание дентална и сега, ако не й стигне за нея, няма да може да влезе и Фармация, въпреки бала. Което е ок за мен, де, не смятам, че идеята е да влезе на всяка цена нещо.
Моето чудене беше докъде стига това предимство - дали едно дете с две тройки ще влезе пред такова с две петиции, само заради поредността на желанието или има някаква граница на оценките.

# 584
Да ,така написано е ясно . Ама според мен и логично.

Общи условия

Активация на акаунт