Добре дошли в света на настолните игри 2

• 13 410
  • 115
  •   2
Отговори
# 90
  • гр.София
Ето откъде съм гледала правилата

# 91
Здравейте. Някой дали има тази настолна игра за деца или има идея от къде мога да си я закупя? Казва се Puzzles de calcul

# 92
  • Deutschland/HE
На мен ми излиза само в сайт за неща втора употреба. Явно е стара игра.

# 93
Да, намерих и аз такива, но без възможност за поръчка до България. Единствено до Франция и региона.
Няма ли някой добър човечец от Франция да ми я прати, ще си платя всички такси

# 94
Може да я поръчате до друга европейска страна като Германия, например. После с превозвач тип gabco.
Ако стойката няма някакво специално предназначение и функция, може сами да си принтирате карти. GPT много бързо ще ги генерира по ваша преценка ( картинките какви да са).
И последно, все си мисля, че има и други такива игри и книжки. Потърсете по съдържание. Има и фб група детски настолни игри. Може да питате там за подобна игра.

# 95
  • Deutschland/HE
Има няколко варианта във Vinted, цените са супер ниски 2-3евро и ощо толкова за доставка. https://www.vinted.de/catalog?search_text=puzzles%20de%20calcul& … 1757421971&page=1

Мога да го поръчам до адрес в Германия, ще струва 5.79евро, чисто ново с опаковката.

# 96
Здравейте, по случай началото на новата учебна година, искам да взема на малките настолна игра (опитвам се да ги мръдна от телефоните...), която да е И образователна, освен интересна. Та, разглеждам последните дни и ми попаднаха няколко интересни, като доста се колебая. В момента клоня към една, която се казва На върха на езика, като това им е сайта - www.navarhanaezika.shop. Имат доста интересни продукти, но пък не съм напълно сигурна все още. Другия ми вариант е Dixit или пък Activity, съответно тях ги има в https://www.orangecenter.bg/catalogsearch/result/?q=dixit. Някой може ли да ми даде мнение, за да знам на къде да се насоча, защото пък и хич не са евтини. Благодаря 😊

# 97
Не мога да помогна за деца кое би било по-интересно, но ние се събираме с приятели на 25+ и понякога играем и Диксит освен по-сложните стратегически игри. Активити също, но за деца не знам кое би било по-интересно. На Диксит има много разширения с допълнителни карти, когато тези в основната игра омръзнат (но пък всеки път имаш да правиш различна асоциация с тях), а на Активити по-скоро като я преиграем веднъж и омръзва по-бързо. За "На върха на езика" не бях чувала, но от горните две лично намирам Диксит за по-интересна, защото развива въображението повече, за да избереш карта, която да отговаря на асоциацията, както и да познаеш коя е била правилната. При Активити доколкото помня си има конкретни карти с думи и като я играете повече пъти и после вече имаш представа кои са думите и може да доскучее.

По-скоро като съвет - в Озон са с около 10лв по-евтини, а някои имат и безплатна доставка.

# 98
Колко големи са децата и играли ли са преди? И в каква компания ще играят? Предимно 2-ма или и повече хора?

# 99
Не мога да помогна за деца кое би било по-интересно, но ние се събираме с приятели на 25+ и понякога играем и Диксит освен по-сложните стратегически игри. Активити също, но за деца не знам кое би било по-интересно. На Диксит има много разширения с допълнителни карти, когато тези в основната игра омръзнат (но пък всеки път имаш да правиш различна асоциация с тях), а на Активити по-скоро като я преиграем веднъж и омръзва по-бързо. За "На върха на езика" не бях чувала, но от горните две лично намирам Диксит за по-интересна, защото развива въображението повече, за да избереш карта, която да отговаря на асоциацията, както и да познаеш коя е била правилната. При Активити доколкото помня си има конкретни карти с думи и като я играете повече пъти и после вече имаш представа кои са думите и може да доскучее.

По-скоро като съвет - в Озон са с около 10лв по-евтини, а някои имат и безплатна доставка.

Много благодаря, ще разгледам Озон 😊

Иначе децата са трети клас, като ще играем заедно с тях, тоест ще сме 2-3 души играещи, понеже баща им работи доста и рядко има време.

# 100
На тази възраст вече могат да играя и игри като Азул (тук внимавате да вземете най-ранната версия), Splendor, Everdel, Wingspan (Криле). Тези са или езиково независими, т.е няма текст или ги има преведени на български. Има и забавни като Активити, Диксит, Йоги и т.н, които обаче са за повече хора. И колкото повече, толкова по-бавно става.
Тук -https://boardgames4kids.bg/ има доста описания на игри. Дамата, която създаде сайта трупа съдържание с години. Сигурна съм, че ще намерите нещо и за вас.

# 101
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате интересна и забавна игра за дете на 7 години? Имам вече Монополи и Не се сърди човече. Разгледах в Озон и Orange, но честно казано нищо не ми грабва окото и тези, който отварям ми се струват доста бебешки

# 102
  • София
Вижте "Пиратско съкровище": https://www.hippoland.net/thinkle-stars-igra-piratsko-sakrovishte-26173
"Линкс" - https://comsed.net/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D … 0%BD%D0%BA%D1%81-
 "Сплендор" също мисля, че ще му е интересна, както и UNO, разбира се Simple Smile

# 103
  • София
Благодаря, първите две ще ги погледна и UNO имаме вече. Сплендор обаче го намирам за 12+

# 104
  • София
Благодаря, първите две ще ги погледна и UNO имаме вече. Сплендор обаче го намирам за 12+

Синът ми преди да навърши 8г. вече играеше на Сплендор, не ги подценявайте  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт