Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 44 080
  • 839
  •   1
Отговори
# 240
Може би втората. Доста по-разширена, подробна и ти повтаря нещата да ти се набият в главата по-различен начин.
20 лв не  е много.

# 241
Пак съм аз, пак съм тук.
С тази тема успешно бях спряла цигарите преди няколко години и очевидно пак поемам по същото пътешествие.
16 часа без цигари!

# 242
  • Карлово
Браво Андонова.
С тебе сме.

# 243
Давай смело!

# 244
Цоп! Хайде и аз съм в играта Smile
Привет! На кратко за мен -  пушач съм от 20 години Weary  за които спрях точно веднъж цигарите за година и половина (повода бяха две червени чертички Two Hearts , роди ми се прекрасен син, който кърмих 6 месеца на поискване, но беше страшно ревливо бебе и с безсънните нощи и напрежението ми намаля много кърмата и приключих с кърменето!) следващата ми крачка мисля, че се подразбира......изнервена мама, която вече не кърми и няма да е грях да посегне към гадните цигари за които така жадуваше на моменти! И така след отказ от 1г и 6 месеца се върнах към този отвратителен навик преди 3г Weary Сега човечето ми вече е на 3г и половина и страшно много искам да откажа заради него главно и не само! Не искам детето ми да ме вижда така Sob Той ми е главният стимул, а и ще се радвам да се отърва от тази зависимост веднъж завинаги заради всички останали положителни неща - здраве,визия,пари и т.н....Та когато забременях ги отказах с намаляне за 2-3 седмици ...първата седмица ги намалих драстично и после продължих само с по 1-2 като ги пуших на половинки...много ми беше кофти, че не можах да спра от раз, но това беше при мен....важното беше,че ги спрях!  Сега съм тръгнала по същият път, въпреки съветите, че цигари не се спират с намаляне на бройката......така реших! Тогава така ми се случиха нещата, силно се надявам и сега така да станат. Прочетох за 3 дни книгата на Алън Кар Не пуша вече. Сега си върнах всички теми тук във форума за да ви чета от самото начало Simple Smile Започнах тази седмица с намалянето и от 20 цигари на ден си сложих бариерата да ги намаля под 10 - за сега се справям чудесно... Grinning следващата ми стъпка е следващата седмица да мина на 5 ... и т.н. - като крайна дата за отказ 3-март! За щастие и колегите ми предприеха отказ заедно с мен ( кой с табекс,кой с инат от раз! )  Стискайте палци!!!!!!! И все пак ще се радвам някой да сподели,че ги е спрял с намаляне....Thinking и да ме окуражи Innocent

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 12:50 от Mini~

# 245
Стиснат палец от мен! Дано успееш по този начин. Ще чакаме новини Grinning

# 246
  • Карлово
И аз подкрепям. На партито за 8 март без цигари!

# 247
Успех Mini.
Явно четеш старата книга на Алън. В новата има разказани истории за жени като теб.
Имам предвид бъдещи майки, спиращи цигарите, защото ще бременеят и раждат.
И логично след време пропушват отново.
И там се обяснява защо.
Защото не поставяш себе си на първо място, а другите хора.
Откажи цигарите защото не искаш ТИ да пушиш и да се тровиш, а не защото ще раждаш, заради детето, заради мама, тати, мъж, съседа и т.н.
Тогава ще имаш вече истински дълготраен успех. Защото тъй  като не си искала да отказваш ти през тия месеци на непушене си мечтаела да палваш цигари.
Защото всъщност ти не си искала да ги спираш.
Дори и сега.
Може да си вземеш и новата книга на Кар, за повече мотивация.
Но да, това с намалянето не помага. Опитах, не става. Мразя ограничения.
И електронните също не стават, все боклук, все отрова.
Наскоро имах една дъждовна седмица, но на електронни. Нещо изпуших, имах драми. Та си купих.
Седмица и нещо пуших и викам да спирам, че тамън бях свикнала.
Но пробвах от обикновените на майка. Една дръпка.
За пръв път осъзнах каква гадост е това и  какво съм си вкарвала години.
Последния ден си изпуших малкото електронни, но взех нарочно и от на майка.
Отново отврат.
Та мога да кажа, че психически съм се освободила от обикновените.
Ох, да не казвам силни думи, че утре нещо и мен може да ми се случи и да пропуша от нерви, но дано не стават такива гадории.

# 248
Стиснат палец от мен! Дано успееш по този начин. Ще чакаме новини Grinning

Дай Боже🙏 Ще ви държа в течение 🫣😁

И аз подкрепям. На партито за 8 март без цигари!

Ухуууу това за 8 март ще е истинско изпитание🤦🏼♀😄бях забравила,че идва този празник🤔

Успех Mini.
Явно четеш старата книга на Алън. В новата има разказани истории за жени като теб.
Имам предвид бъдещи майки, спиращи цигарите, защото ще бременеят и раждат.
И логично след време пропушват отново.
И там се обяснява защо.
Защото не поставяш себе си на първо място, а другите хора.
Откажи цигарите защото не искаш ТИ да пушиш и да се тровиш, а не защото ще раждаш, заради детето, заради мама, тати, мъж, съседа и т.н.
Тогава ще имаш вече истински дълготраен успех. Защото тъй  като не си искала да отказваш ти през тия месеци на непушене си мечтаела да палваш цигари.
Защото всъщност ти не си искала да ги спираш.
Дори и сега.
Може да си вземеш и новата книга на Кар, за повече мотивация.
Но да, това с намалянето не помага. Опитах, не става. Мразя ограничения.
И електронните също не стават, все боклук, все отрова.
Наскоро имах една дъждовна седмица, но на електронни. Нещо изпуших, имах драми. Та си купих.
Седмица и нещо пуших и викам да спирам, че тамън бях свикнала.
Но пробвах от обикновените на майка. Една дръпка.
За пръв път осъзнах каква гадост е това и  какво съм си вкарвала години.
Последния ден си изпуших малкото електронни, но взех нарочно и от на майка.
Отново отврат.
Та мога да кажа, че психически съм се освободила от обикновените.
Ох, да не казвам силни думи, че утре нещо и мен може да ми се случи и да пропуша от нерви, но дано не стават такива гадории.
Ох, Елора….теб така те чета с интерес! Ще взема и тази книга да й хвърля едно око! Искрено се надявам да не си права и да успея с този начин 🫣 иначе, да-права си,че трябва заради себе си да направим тази крачка, но децата са най-милото ни и са голям стимул!

# 249
Успех се постига когато нещата ги правим за себе си.
Постави себе си на първо място. Не се оправдавай с детето, как ти е било най-милото.
Намери си мотивацията в теб, не в дете, мъж и т.н.
Като си ги спряла преди е защото си направила жертва, а не защото си искала, затова сега пушиш отново.
Когато човек прави жертва да не пуши използва волевия метод, затова и се мъчи, затова и си обречена на провал и си го доказала - пропушила си отново.
Защото искаш да пушиш.
Ако не искаш да пушиш - не пуши. Виж  колко е просто.
Същото важи и за отслабване.
Била съм дебелана в продъжление на 20 години. Отслабнах когато го направих заради себе си.
И спрях да се влияя от хората и да се опитвам да угодя и да отслабна заради други.
Сега като пуших 1 седмица ел. цигари дори не ми трябваше и табекс отново.
Табекса е за хора, които не искат да спрат да пушат

# 250
Хм….добре казано! Определено ме замисли-признавам си! Действам! И все пак съм си наумила да не е от раз🫣 въпреки всички тези,че не става с намаляне….. стискайте палци да стане!

# 251
Не искаш от раз, защото все още искаш да пушиш Grinning
Правиш го защото трябвало, а не защото искаш.
Удължаваш си агонията.
Пък ако решиш да пушиш, поне не пуши много.
За определени неща има логика да е от раз. Ако имаш някакъв проблем друг, както аз запек.
Но и това не помага.
Даже ме напряга. Това да си броя минутите, часовете, колко имам до следващата е стресиращо, тъпо и наркоманско.
Но признавам, че на моменти имам позиви. Но не така силни като преди, тук вече роля има и психиката.
Ти обаче си напред от мен. Имаш опит като непушач над година.
А аз още нямам, прясна съм.

# 252
Чета ви с интерес и постоянно следя темата. Има доста верни неща в думите на Елора. Първият път, когато спрях цигарите, бях много мотивирана и го направих изведнъж. Направих го заради себе си, не заради бременност, дете и т.н. Вярвате ли или не от момента в който спрях, не запалих нито една цигара повече, дори не съм си дръпвала от цигара. И така две години и половина. Пропуших отново обаче в много тежък психически за мен момент. И от тогава досега пуша, тормозя се и нещо не мога да ги спра.

# 253
Навици, повечето сме пушили като сме ядосани. Но и  като сме щастливи. Абе по всяко време.
Търсим утеха в това в което ни вреди.
 Не мога да го разбера. Психиката е сложно нещо ей.

# 254
Да, така е. За тези две години имах всякакви моменти, тъжни, щастливи, нервни и нито веднъж не се изкуших. И ... случи ми се нещо, което беше огромен шок за мен и почнах пак, точно като по учебник, само една цигара. Интересното е, че при първите две цигари, които изпуших ми стана много лошо, щях да припадна,  обаче пушачът това не може да го спре Sad и продължих.

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 11:05 от Snow - White

Общи условия

Активация на акаунт