Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 40 621
  • 839
  •   1
Отговори
# 825
Аз вече съм 2 месеца без цигари, вече все по-рядко се сещам даже.
Кофтито е, че съм 4 кг отгоре и все се гледам в огледалото и се мъча да спортувам повече, че ми се случва да се отпускам с яденето Grinning

# 826
Не се притеснявай. Сега яденето е по - вкусно, затова ти се е усладило. Вкусовите качества на непушач са различни, пък и не бързаш да се нахраниш и веднага с цигарата.

# 827
О, да. Това чувство, че трябва да ям по-бързо, за да отида на балкона да пуша 🤦🏻♀.
Иначе - както съм споделяла няколко пъти, аз също съм едни цели 8 кг отгоре, аз си имах нужда, да кажем, че съм 3 кг над нормалното ми по принцип тегло, тъй че явно 3-4-5 са си съвсем в реда на нещата.
Сега напролет ще вземем да ги свалим, дами!
Оф, аз да си се оплача - тази нощ пропуших насън. И не беше просто 1 цигара, ами започнах да си пуша отново. Което и насън ме изпълни с много неприятни емоции. 😁
Добре, че е само сън, но според мен това си показва, че още темата съвсем ярко си седи в главата ми.

# 828
Мила, аз не пуша повече от четири години и половина и често в съня си пуша. Стряскам се и страдам от огризения на съвестта. Предполагам, че всички бивши се сънуват с цигара, макар и дълго време да е минало от отказа. Все пак те са част от миналото... И най - важното е, че сме си научили урока.

# 829
О, да. Това чувство, че трябва да ям по-бързо, за да отида на балкона да пуша 🤦🏻♀.

Оф, да голяма глупост беше това.
А без цигари се усещам, че ям  по-бавно и спокойно.

# 830
Беше? Хе, това вече е новина! Отчитам за грешка, че не проследих хронологията от последното ми влизане. Браво!!!
Само аз удържам фронта явно JoyJoyJoy

# 831
Аз пък обратното, дори когато се зачудя има ли вероятност пак да пропуша, гласчето ми казва НЕ, няма. Но при мен ,аз много отдавна се канех и исках да спра,просто все не намирах повод така да се каже. И сега когато го намерих и тази книга много помогна, си казвам че повече няма да посегна към цигарите. Чудя се от време на време ако нещо сериозно се случи в животът ми, като стрес, дали няма да посегна,но се сещам пак за книгата. Чудя се килограми ако кача,дали ако не мога да ги смъкна няма да се пречупя,но си казвам по-добре няколко кила отгоре  ,но жива. Не знам на мен тази книга наистина много ми промени възприятието за цигарите,но сигурно и аз много съм искала да ги откажа. Предупреждавам ,че ви говори човек който не пуши от 8 дена:) Но в моята глава най-трудното е минало,първите 3 дена,това беше за мен разковничето. Сега вече не ми е толкова тегаво.

# 832
Е.М.А., всъщност ти имаш най-важният коз в ръката си - твърдото желание, че искаш да спреш да пушиш. Каквото желание, аз лично не изпитвах, когато спрях, а тук също съм виждала такива мнения на дами, които им харесва да пушат.
Та аз не исках да спирам изобщо, даже ако сега имах избор - нямаше да спра да пуша. Хахахах, всъщност - аз и сега имам избор и изборът ми е да не пуша, тъй че това не е супер правилното нещо, за което да се закача. Въпросът е като изградиш твърди убеждения в себе си за цигарите и спирането им, дори и силен стрес не те бута. Аз преживях немалко последните месеци, в които не пуша, да, признавам, че всеки път ми минава flashback за цигара в съзнанието, но то си е само такова flashback на това, което съм правила години наред в такива ситуации. За мен - наркомански спомен, който трудно ще се изличи, но някак притегателната сила отслабва с времето.
Пък и с времето осъзнаваш по-ясно позитивите, 8 дни са малко, за да развиеш пълния потенциал от положителни ефекти. Но скоро ще стане и това.

# 833
E.M.A, ,,много е важно никога да не си повярваш, че не можеш пак да ги почнеш.

Ако не си чела назад ( извинявайте че повтарям) аз почнах след 14г в които не бях докосвала цигари.

Вече са около 5 месеца от както не пуша. Справям се без големи драми, но на моменти си мисля, че ми липсва това лесно достъпно удоволствие, почти ме е яд че трябва да се справям с още нещо в живота, което преди ми е било постоянно достъпно.

Но трябва да не се забравя и всичко спечелено, което е къде къде повече.

# 834
E.M.A, ,,много е важно никога да не си повярваш, че не можеш пак да ги почнеш.

Ако не си чела назад ( извинявайте че повтарям) аз почнах след 14г в които не бях докосвала цигари.

Вече са около 5 месеца от както не пуша. Справям се без големи драми, но на моменти си мисля, че ми липсва това лесно достъпно удоволствие, почти ме е яд че трябва да се справям с още нещо в живота, което преди ми е било постоянно достъпно.

Но трябва да не се забравя и всичко спечелено, което е къде къде повече.
Да, да да, съгласна съм. Човек не трябва да ксзва Никога. Ама да ви кажа честно, предвид че съм пушила 20 години,за мен 14 години са уау, все едно ми говорите за "един цял живот"Simple Smile

# 835
И за мен 14 години без цигари са много уау
Дай боже на всички, че и повече.

# 836
Да си пожелаем направо до живот без цигари за всички ни 🙏🏼.
Дами, да пуснем една нова тема, преди админите да ни санкционират?
Коя от нас ще се наеме да твори първа страница? ☺☺☺
Аз имам предложение да е Елора, защото за мен специално, тя беше нещо като ментор, когато спирах да пуша и съм ти много благодарна, скъпа моя, за целия съпорт по пътя. И на всички останали дами, тук, разбира се, наистина ми беше супер полезно, че съм в тази тема.
Ама ако не ти се занимава, Елора, ще се опитам да врътна една подобаваща нова тема, тъкмо да тренирам как се прави по този красив и хубав начин за там няколкото други теми, в които се вихря и се надявам да не ви засичам, че са в здравословния подфорум.

# 837
Ако ти не можеш, довечера ще пусна.

# 838
Ако можеш - ти ☺.
Мисля, че темата по право се пада на теб, аз ще дерзая при гъбичките и микробиологиите 😉.

# 839
Готово
https://www.bg-mamma.com/?topic=1747116

Сложих и две книги, които са ми на компютъра
на Пол Макена и Джилиан Райли.

Общи условия

Активация на акаунт