Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 40 654
  • 839
  •   1
Отговори
# 780
Ели,

Предисторията е, че аз бях с ужасно поднормено тегло. След няколко месечно приключение, свързано с 2 коремни операции, излизайки от болницата бях 40 кг при 167 см ръст. Сега съм 46-47 и реално пак съм с поднормено тегло. Аз си се харесвам лично 48-49 кг, повече ми е дебело.
За съжаление, следоперативно не мога да спортувам още, но съм сигурна, че започна ли, започна ли и по-сериозно да ходя, ще удържа качването.
Иначе - суровите плодове и зеленчуци много ми дразнят стомаха, затова не са ми опция за заместител, но сега хрупам солети вместо вафли, да, не е оптимално, но пак - по-добре е от буркан със сладко и вафли.
Просто съм изненадана от очевидно по-големия и нестихващ апетит, но явно ще трябва да го озаптявам някакси.

# 781
Аа ок. Давай напред ще стане , тогава.
За суровите зеленчуци, да, не е за всеки.
И още повече ако имаш някаква коремна операция не е време да ти е надут стомаха на пример.
Имаш още да качваш, така че е важно да качваш здравословно. Яйца, извара, месо, протеинов шейк... мисля ще ти дойдат добре

# 782
Да, операцията е на стомаха, тъй че внимавам (уж) с храната. Протеини ям доста, то бях направо като анорексичка, жалка гледка. Сега съм загладила косъм 😆, ама да почва да лъсва целулит, тъй че се стремя да си остана на горе долу тези кг.
Иначе - според мен за всички бивши пушачи е направо задължително да спортуват. Все пак - след толкова много отрови, редно е да направим нещо полезно за тялото си. Извън, излизам на разходка в парка, ама дай да седна тук на една пейка да изпуша няколко цигари (както на мен ми се случваше винаги). Или любимото ми - направила съм си тренировката с упражения вкъщи (аз по принцип си спортувам в нас) - хоп на балкона да се “наградя” с една цигара 🤦🏻♀.

# 783
  • Варна
Хора, привет в борбата с този емоционален капан вчера попаднах на онлайн представяне на Светла Александрова и нейния курс за отказване на цигарите с лекота. Видях, че има и издадена книга. Искам да попитам някой запознат ли е с нейната работа и има ли опит евентуално? Благодаря!

# 784
И аз гледах курса и ,не ме грабна нещо.

# 785
Sause baus!, някъде из нета ли си попаднала на този курс или си платила.
Ами тази Светла и бях на едно безплатно 2-3 часово  на живот плямпане.
Бях и задала преди година въпрос и ме покани, там съм щяла да получа отговор на въпросите си, но не получих.
Иначе и купих само  книгата. Нищо особено не е, на Алън Кар е по-хубава.
Тази жена и никога не е пушила, не е наясно. Но се рекламира.
Искаше ми 500 лв май за курс.

# 786
За същото безплатно плямпане иде реч.Не ми допадна,даже не го догледах до край.То така зарибявах-безплатно,безплатно и хайде да се изръсиш.
И 500лева за курс ми е множко.

# 787
Не знам, може би разчитат че като дадеш 500 кинта, ще ти пълнят главата със  стандартни приказки, а теб ще те е срам да пропушиш за да не изгорят тия 500 лв.
А иначе това им беше промоционална цена.
Излага се.

# 788
  • Варна
Аз смятам да се изложа и да ги дам тея 500 лв, след като нищо друго не ми помага в момента, това да е последната сламка, за която да се хвана.
Сама не се справям, имам нужда от помощ и ще заложа на работата в екип. Приемам го като инвестиция за себе и за моето здраве. И без това давам 300 лв на месец за цигари.
И не, не съм глупава и наивна, маркетингът и психологическата тактика са ми ясни. И да, воля имам, но за всичко друго, и да - всичко зависи от мен. Сигурна съм, че Алън Кар е описал в пъти по-добре нещата, просто на този етап в живота ми не става по друг начин. Аз мисля, че попаднах в един емоционален капан, в една тежка фиксация, която се засили от някои тежки събития в живота ми.
После ще споделя за всички, които се интересуват.  
Между другото си купих и книгата “Обещавам да не пуша”, ако някой се интересува, да пише на лични.
Аз се боря за себе си, за моето здраве и не изпитвам никаква вина и срам от това!
Успех на всички и прегръдки за вече успелите!

# 789
Жалко. Но ти си знаеш.
Прочете ли книгата на Алън Кар?
Новата. Не е ли по-добре 20 лв да дадеш отколкото 500?

Мернах я из фейса и тази Обещавам да не пуша?
Интересна ли е? Нещо полезно има ли въобще.
За мен най-добрата си е на Алън Кар.
Абе всичко е въпрос на избор и желание.
Желание да не пушиш и избор да пропушиш или да откажеш.
Е, падаш, ставаш, това е нормално.

# 790
  • Варна
Жалко. Но ти си знаеш.
Прочете ли книгата на Алън Кар?
Новата. Не е ли по-добре 20 лв да дадеш отколкото 500?

Мернах я из фейса и тази Обещавам да не пуша?
Интересна ли е? Нещо полезно има ли въобще.
За мен най-добрата си е на Алън Кар.
Абе всичко е въпрос на избор и желание.
Желание да не пушиш и избор да пропушиш или да откажеш.
Е, падаш, ставаш, това е нормално.
Новата не съм я чела, старата два пъти. Преди ми помагаше, сега не. Просто нищо не може да ме мотивира. Както казах имам нужда от помощ и затова ще я потърся. Ако не опитам, няма да разбера. За парите не ми е жал, както казах, инвестирам в себе си. Жал ми е за тези 300 лв, които давам на месец, за да се тровя. Тук ме мотивира работата в група и индивидуалната такава, когато един вид “носиш отговорност и пред някой друг” и помощта е и от други като теб. Ако не успееш, уж ти връщат парите, но само ако си активен. То е като в живота, ако разбереш, че имаш нужда от психолог - отиваш, от психиатър - отиваш, и аз така искам по-сериозно рамо.
В тази група има страхотни съвети, споделеният опит е страшно полезен, но после пак на терасата с цигарата и разбрах, че трябва да се изправя очи в очи с проблема.
Книгата “Обещавам да не пуша” е мотивацията на едно сравнително младо момиче да даде обещание пред любим човек, пред себе си и пред непознат да спре цигарите, като тук се залага на честта да спазиш обещанието си. Разбира се има и още много … Като навсякъде - стъпки, причини, ползи, вреди и т.н., метод за “себенаказване”, ако не устоиш. За моите 30 годишен стаж не ме докосна изобщо. Никакви обещания не ме мотивират, защото просто няма да ги дам 😂😂😂

# 791
Ох това "обещание към друг човек" е най-тъпото нещо.
Ама най.
И ако този любим реши да я зареже.
Ако умре.
Много други неща може да станат.
Ще пропуши, нали?
Затова цигари се спират заради самите нас си.
Същото е и със забременяването.
Страшно много жени са спирали заради забременяване и после пак.
Защо?
Защото не го правят заради себе си.
Човек трябва да прояви малко егоизъм и то здравословен.

Е, дано ти помогне, дано.

# 792
  • Варна
Ох това "обещание към друг човек" е най-тъпото нещо.
Ама най.
И ако този любим реши да я зареже.
Ако умре.
Много други неща може да станат.
Ще пропуши, нали?
Затова цигари се спират заради самите нас си.
Същото е и със забременяването.
Страшно много жени са спирали заради забременяване и после пак.
Защо?
Защото не го правят заради себе си.
Човек трябва да прояви малко егоизъм и то здравословен.

Е, дано ти помогне, дано.
Обещание има и пред себе си - за книгата говорим.
Да си обещаеш на себе си. Но трябва да го поискаш - факт.

# 793
И пред себе си не важи.
Аз  каквото и да направя и да съгреша, не мога да се сърдя на себе си дълго, нито да се съдя сурово Grinning

# 794
Съвет от непушач как да откажеш цигари се равнява да искаш съвет как да се научиш да плуваш от някой, който не може да плува.
 Обещанията също не работят.  Отказването от цигарите започва тогава, когато почваш да мразиш себе си, да не можеш да се понасяш, защото си се превърнал в роб на гнусната дрога. Това е вътрешен праг, който трябва да прекрачиш. Трябва  да си убеден, че повече не може да живееш така. Без това вътрешно убеждение нищо не става.
Трябва психически да си готов. Аз винаги съм си мислила, че всеки си има определено количество цигари, които трябва да изпуши, преди да се стигне до момента, в който казва стоп.  При някои е безкрайно и те не спират, други не почват.
Повечето си изпушват дажбата, разбират, че това им пречи да живеят нормално и намират сили да спрат. Но не става със заричане, обещания или терапии. Трябва да разбереш, че просто не можеш повече физически да пушиш, да имаш отвращение от този начин на живот.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 19:54 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт