Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 41 735
  • 839
  •   1
Отговори
# 765

Иначе днес попаднах на корен кудзу че бил за отказ от цигарите
https://swansonvitamins.bg/swanson-kudzu-koren

Помагал да изчезне безпокойството от непушенето.
Чак ми иде да го взема, ама ще се въздържа.

Въздръж се Simple Smile опитвала съм го, и като пушач, и като непушач, за друго бях го взела... никакъв ефект не видях, честно. Ти специално си силен характер и успяваш да се овладееш. Освен ако не ти се харчат едни излишни 50 лева де Simple Smile
Дръжте се, с времето става все по-добре, по-леко и в един момент ще спрете да се сещате за тия мирзливи гадории.

# 766
Здравейте и от мен.
Ето и моята статистика - 3 месеца без цигари, неизпушени - около 1400. Това е ужасна цифра като се замислиш…
Все още има моменти, в които ми се пуши много, но има дни, в които почти не се сещам за цигари.
Тъй че - навиците бааавно, но славно се променят.

# 767
Здравейте, нямаше ме известно време, но ОЩЕ не пуша. Вече влизам в пета седмица! Връщам се да ви чета назад.
Porto84, пожелавам ти кураж.  Но да ти кажа, ако си взела твърдо решение да не пушиш, нищо не може да те разколебае. Аз изкарах около десетдневен период, в който ми беше много зле, кашлях като, като машина за кашляне, главоболие, храчки, безсъние, афти в устата, слабост, нервност, налитах на сладко като ламя.
Това си беше истинска абстиненция, казват му пушачески грип и колкото по-дълго си пушил, толкова е по-тежка. Но има светлина в тунела, след две седмици зор почваш да се чувстваш добре. И нека това чувство, да ти е добре от това, че си здрава, да стане новия ти наркотик.
Сега имам план да прочета и аз тази книга.
Аз вече се сдобих с нея случайно от книжарница Хеликон и започвам да чета. Отказвала съм ги за месец, нооооо големи нерви. Всичко и всички ме дразниха. Беше един ад. Дано да мога да ги откажа. Все още не съм решила от кога да действам, но трябва да е скоро.
Успех!

# 768

Благодаря много, но я искам на хартиен носител като книжка, която да си чета.

Ето новата актуализирана версия
https://www.ciela.com/lesnijat-nachin-da-sprete-pusheneto.html

# 769
Дами,

Май е време да направим нова тема… Минахме 50 стр.

# 770
  • София

Хваля се. 1 година. Имам няколко мимолетни прегрешения през тази година, които само ме карат още повече се отвращавам от пушенето и цигарите. До степен вече да не понасям да съм около цигарен дим.

Еми, хубаво е. Леко и свежо е. Имам енергия, храната е вкусна, кожата ми се подобри.

Пожелавам си, а и на всички в тази тема, дълъг безтютюнов живот ☺️

# 771
Честита годишнина! Чувството е невероятно!
Аз макар и с малко повече килца, които много трудно свалям, съм много горда и доволна. Знам, че когато пуша ще ги сваля, но не искам. Предпочитам си килцата.
Леле, че тя една кутия станала 7 и нагоре лева, Оооо, не мерси, предпочитам пържола или хубаво червило, примерно.
Браво на всички, които искат и се борят за свобода без цигари.
Не можете да си представите колко е хубаво...

# 772
  • София
Да, и аз съм качила 2-3-4 кила, но съм по-хубава така. Изпънаха ми бръчките 🤭

# 773
Браво.
Всички сме с прегрешения.
На мен днес ми се пуши.
И вчера ми се пушеше.
Ех, голямо нещо е силата на мисълта. Да ви кажа много за цигари не трябва да говорим. И като не говорим, няма  и да ги мислим. И като не ги говорим, мислите ще намалеят и няма
Бях болна. Грам не ми се пушеше.
Вчера колежката на края на деня вика ще  отида да пуша,че много ми се пуши вече.
На мен не ми се пушеше до този момент от дни. Ама ей така на майтап викам и на мен, ама няма как.
И нищо, оправям се, тръгвам си и до 30 минути ме напъна яко да ми се пуши. Сякаш с тия фалшиви думи повлиях на психиката и цяла вечер ми се пушеше.
Днес на козметик бях и си говорихме за цигари почти. И като си тръгнах ми се пушеше.
Аман Joy

# 774
Tini, Честито и от мен!!!!
Някак си минава и не е толкова страшно 🥰🥰🥰

Аз килограмите ги удържам за сега, но съм постоянно гладна... Simple Smile

# 775
И аз съм постоянно гладна. Това не минава ли с времето? Че вече съм с едни 6-7 кг за 3 месеца, вярно че аз имах спешна нужда, но не искам да качвам още.
Единственият ми период в живота, когато съм спирала за по-дълго е, когато бях бременна и тогава логично бях гладна и качих, та нямам друга база за сравнение.

# 776
Има емоционален глад, но има едно състояние наречено инсулинова резистентност и това също спомага.
Не си правите добра услуга да ядете въглехидрати.

# 777
  • София
Не мога да преценя от какво качих тези килограми, защото времето на спирането на цигарите съвпадна със:

- навлизане в менопауза, когато метаболизма се променя, и от нищото се качват килограми (това забелязвам и при мъже, и при жени набори)

- преминаване предимно към home office режим и по-малко движение през деня

- поради многото работа, дори и уикендите, нямах възможност да ходя на преходи в планината, пък на фитнес ме мързи 🥴 -> силно застоял начин на живот, което хич не е добре

- много обичам шоколад и плодове (които също съдържат захар), и много, много не се ограничавам (взимам шоколад Линд 90% какао; успокоявам се, че от него не се дебелее 🤭)

Та комбинацията от тези фактори водят до качване на килограми, ама не се притеснявам много. Преди бях доста по-слаба, дори хора са ме питали дали не съм болна. А сега съм загладила бръчките, а кожата на лицето светна ☺️.

Кога ще спре глада за сладко - не знам. Ама що пък да се лишавам, ако ще седя на тези килограми. 🤔 той живота си мина в диети и съобразяване с някакви имагинерни правила за това що е то хубаво. Важното е да съм здрава :☺️

# 778
Аз по принцип съм си с добър апетит, когато съм спокойна и всичко ми е сравнително нормално. Но когато съм стресирана - с мъка ям. Последните години бях супер стресирана, затова много свалях, а миналата година с тези здравословни проблеми - съвсем.
Но да, истината е, че с една кутия на ден, малко или много апетитът се убива, а сега като не пуша, този фактор липсва.
Гладът за сладко при мен е супер хормонален. При ПМС, колкото е по-изявен, толкова повече ми се яде сладко. Последните 2 месеца ми чупят рекордите изявите на ПМС, но и преди ми се е случвало подобен неистов глад за сладко. Сега последните 10 дни почти не съм яла нищо подобно, освен около РД на детето ми, когато хапнах торта на единия ден и бонбони на другия.
А предвид, че съм оперирана и трудно подвижна все още, не мога да спортувам, ходя, но пък в гадното време не е за дълги разходки, съответно - хич не изгарям.
Тъй че - и при мен са съвкупност от фактори, ама м@йната му, по-добре леко закръглена и без димилките, отколкото кльощава и с постоянно цигарата в устата.

# 779
Мила, не искам да изгаднявам, но 6-7кг си е сериозно за 3 месеца.

Аз за сега правя следното, може някоя идея да ти хареса:

Направи си режим за хранене, не за отслабване, а за нормално хранене.

Когато съм гладна а не е време за ядене ям моркови сорови. Ядат се бавно и засищат доста.. ако не, ябълки или кафе с обезмаслено мляко.

Спорт... спорта доста помага със спирането на цигарите.. когато си задъхан и имаш нужда от още въздух, не ти липсва дим, който да те задуши още. И под спорт разбирай всякакво движение. Аз спортувам, но отделно слизам 1 спирка преди моята и така ходя повече. Събота си измислям задачки из центъра и го разхождам пеш..

При мен най тежко е следобед. От 15 до 19ч.. и не е да нямам какво да правя.. просто в този диапазон съм много гладна. Сега ще си пренаредя деня и храната, за да имам нещо за този момент.

И това ще го решим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт